agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni12Beğeniler
  • 7 Gönderen Fatoş
  • 2 Gönderen Güler
  • 2 Gönderen Cumhur Tonba
  • 1 Gönderen Fatoş

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 28-01-2017, 18:21   #1
Ağaç Dostu
 
Fatoş's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-12-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,660
Galeri: 120
Turunç reçeli

Merhaba arkadaşlarım uzun zamandır sizerden ayrı
kalmışım. Sevgili Güler hanıma yakalandım iyi ki yakalanmışım


Turunç reçeli yapma zamanım gelmiş galiba

Tarifi
12-13 adet turunç
1.5 kilo şeker
1 çay kaşığından az limontozu ve tereyağı
Turunçların kabuklarını alacaĺı şeklinde rendeliyorum ki rengi daha belirgin olsun. Turuncu portakal gibi 7-8 parçaya bölüyorum parçalar küçük olsun diye. Beyaz içlerinide temizliyorum. Kabukları rulo şeklinde sıkıca ipe diziyorum. Suda haşlayıp sonra soğuk suya koyuyorum. Sonra tekrardan kaynatıyorum bu işlemi 3 kez yapıyorum sonra soğuk suda birgün bekletiyorum. Ama sık sık suyunu da değiştiriyorum. 2. Gün turunçları iyice süzüp üstüne şekeri koyup 2-3 saat sulanması için bekletiyorum ona göre suyunu ekliyorum. Bir bardak ya turunç veya portakal suyu da ekleyip ocağa koyuyorum indirmeme yakın bir çay kaşığından az limontozu ve tereyağını ekliyorum. Birkaç taşım kaynatıp altını kapatıyorum.

Eklenen Resimler
 
Fatoş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:10.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025