|  | |
|  11-09-2011, 20:52 | #1 | 
| Ağaç Dostu Giriş Tarihi: 02-01-2010 Şehir: istanbul-kemaliye 
					Mesajlar: 1,281
				 | 
				
				Kemaliye tarhanası
			  Önce kazana beş ölçü ayran koyuldu  Sonra bir ölçü aşurelik buğda konuldu ve kazanın altı yandı  tarhana kaynamaya çıkana kadar devamlı karıştırılır Çünkü karıştırılmazsa ayran kesilir ve lor olur.  Kaynayarak özleşen buğday iyice ayranı çeker (yaklaşık ikibuçuk saat sürdü). Pişen tarhanaya tuzu ilave edilerek ağzına tepsi kapatılarak sabaha kadar soğuyup demlenmeye bırakılır.  | 
|   |     | 
|  11-09-2011, 20:58 | #3 | 
| Ağaç Dostu Giriş Tarihi: 02-01-2010 Şehir: istanbul-kemaliye 
					Mesajlar: 1,281
				 |  Tarhana pişti şimdi sabahı bekliyor erken kalkılacak ve bir kazan tarhana güneş doğana kadar bezlere yayılacak. Çünkü güneşte çok perişan oluyoruz serinde yapınca rahat oluyor. Sevgili Uzaylı umarım açıklamalarım anlaşılmıştır sende yapabilirsin biz çok seviyoruz ve her misafirimizede illaki bu tarhanadan pişiririz. | 
|   |     | 
|  11-09-2011, 21:01 | #4 | |
| Ağaç Dostu Giriş Tarihi: 02-01-2010 Şehir: istanbul-kemaliye 
					Mesajlar: 1,281
				 | Alıntı: 
 Ben sana biraz kilo aldırıp baharda geri yollarım... | |
|   |     | 
|  11-09-2011, 21:45 | #5 | 
| Ağaç Dostu. | [QUOTE=fatma sunay;858060]Eklenti 245173 Tarhana pişti şimdi sabahı bekliyor erken kalkılacak ve bir kazan tarhana güneş doğana kadar bezlere yayılacak. Çünkü güneşte çok perişan oluyoruz serinde yapınca rahat oluyor. Sevgili fatma sunay;Her yörenin damak zevki ortak  Bizde dövme çorbası denir ayrıca içine çok az nohut konur ve soğuk tüketilir.Her mevsim severek tüketiyoruz. Ellerinize sağlık. Saygılar | 
|   |     | 
|  15-09-2011, 20:33 | #6 | 
| Ağaç Dostu Giriş Tarihi: 02-01-2010 Şehir: istanbul-kemaliye 
					Mesajlar: 1,281
				 | 
				
				tarhanalar serildikten sonra
			    kızılcık şekerlemesi iyice güneşte suyunu çekti | 
|   |     | 
|  15-09-2011, 20:39 | #7 | 
| Ağaç Dostu | Elinize sağlık, sevgili fatma sunay. Güzel günlerde afiyetle yemek nasip olsun inşallah. Bu tarhanadan Eskişehir'in yerlileri de yapar. Yiyenler çok lezzetli olduğunu söyler. Ben hiç tatmadım. | 
|   |     | 
|  15-09-2011, 21:01 | #8 | |
| Ağaç Dostu Giriş Tarihi: 02-01-2010 Şehir: istanbul-kemaliye 
					Mesajlar: 1,281
				 | Alıntı: 
 Sevgili SDurul teşekkür ederim Bizler çok sevdiğimiz için bize güzel olabilir ama herkesin damak zevki başka. Beğenmeyenlerde olabilir umarım sizde tadarsanız seversiniz. Et suyu ve tereyağı da kydunmu lezzetine lezzet katıyor. Artık bize afiyet olsun sizede birkerecik tadmak nasip olsun... | |
|   |     | 
|  | 
| 
 |  |