![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili turşusever dostlar, şu sıralar kekiklerin filizlenme zamanı ve size basit şekilde kekik turşusu tarifi vereyim. Kekik filizlerini toplayıp yıkıyorsunuz, sarmısakları soyup bir taraflarını çiziyorsunuz ve bir kat kekik, bir kat sarmısak olmak şartıyla kavanoz'unuzu dolduruyorsunuz. Sonra sirke içinde istediğiniz miktardaki tuzu eritip bu karışımı kavanoz'a boşaltıyorsunuz ve 3 hafta sonra afiyetle yiyorsunuz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-03-2010
Şehir: Denizli
Mesajlar: 686
|
Sayın turşu üstadlarımızın kelek turşusunu görmezden gelmelerine şaşırdım.Acaba malzemenin (kelek) her zaman bulunmamasından mı kaynaklanıyor.Yakında kelekler olmaya başlayacaktır.Bilen bir üstadımız anlatsa da ya şimdi denesek ya da sonbaharda bostanlar bozulmadan önce.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|