![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 25-06-2012
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 92
|
Kahvaltılık domates biber sosu
Merhabalar, yıllar önce Bulgaristan'dan göçmen gelmiş bir tanıdığımda tattığım ve kalbî duygularıma tavan yaptıran bir tariftir. Kahvaltılarda masadaki popüleritesini hiç yitirmeyen bu sosu bir kez denerseniz, her yaz başınıza iş alacak ve eminim bundan hiç gocunmayacaksınız ![]() 2 kg. kırmızı salçalık biber 2 kg. domates 6-7 adet patlıcan 20 diş sarımsak ( taşköprü ise yeterlidir, iri dişlerdense aldanmayın, miktarı 2 katına çıkarın, zira anca lezzetini buluyor ) 18-20 adet acı sivri biber ( acı secmeyenler tatlı kullanabilirler ) 2 su bardağı zeytinyağı 4 çorba kaşığı tuz. - Kırmızı biberleri haşlayıp kabuklarını soyuyoruz. - Patlıcanları közlüyoruz ya da daha kolayı yağlı kağıt serili tepsiyle fırına verip içi yumuşayana kadar pişiriyoruz. - Domatesleri, haşlanıp soyulmuş kırmızı salçalık biberleri, kabukları temizlenmiş patlıcakları ve tohum yatakları temizlenmiş sivri ( tercihen acı ) biberleri, soyulmuş sarımsakları rondodan geçiriyoruz. - Büyükçe bir tencereye hepsini boşaltıp tuz ve yağını da ekleyip kaynatmaya başlıyoruz. - Orta ateşte ara ara karıştırarak 1/3 oranında suyunu kaybedip koyuca bir sos kıvamına gelene dek ( yaklaşık 2 saat kadar ) sabırla kaynatıyoruz. - Temiz ve kuru kavanozlara sıcak sıcak boşaltıyoruz ve kapaklarını kapatıyoruz. - Kavanozları kapakları üzerine ters çevirip soğuyana kadar yerlerinden kıpırdatmadan dinlendiriyoruz ( 10 - 12 saat kadar ). Küçük kavanozlar seçelim ki tek kullanımlık olsun. - Afiyet olsun! Sağlıcakla... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-11-2007
Şehir: SAKARYA
Mesajlar: 1,033
|
Bu tarif için teşekkürler deneyip sonuçlarını yazacağım inşallah, saygılar Bir soru geldi aklıma biberleride közlesek daha iyi değil mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-07-2010
Şehir: Adana
Mesajlar: 568
|
ah ben bunu çok severim yapıp koysam evdekiler bir saatte bitirir ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 25-06-2012
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 92
|
Sevgili ayhat ve dünyam1, ilginize teşekkür ederim ![]() Bir keresinde biberleri közleyerek de yapmayı denedim. Ama lezzet açısından emin olun pek bir fark olmadı. Sadece fazladan 2 saat daha ter dökmüş oluyorsunuz. Ben de tarifin aldığım şekline sadık kalmayı yeğledim. Yine de geliştirilmeye açık bir tarif. Keyfe keder, maydonoz,reyhan, nane ya da kişniş ile de takviye edilebilir. Sağlıcakla... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|