agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 26-01-2011, 00:13   #13
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 19-04-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,457
Galeri: 225
[QUOTE=ligustrum;747090]
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hassoman Mesajı Göster
..... Sebzeler kurutulunca vitamin açısından fıkaralaşıyorlar ama potasyum, demir, kalsiyum yüklüler. Bakteri üreme riski yok. .......
Vitamin zaten az olduğu için suyunu dökmekte bir mahsur yok.
Var mı yoksa?

Hususunu açabilirmiyiz?
Sebzeleri dondurucuya koyduğumuzda vitaminleri içlerinde saklıyabiliyor. Güneş altında kalan sebzelerde ise sıcaklık yüzünden bu vitaminlerden eser miktarda kalıyor ama mineraller açığa çıkıyor.

Kurala uygun dondurulma yapılmazsa, ya da dondurucudan dış ortama alındığında o sebze bakteri riskine açıktır. Kuru sebzelerde küf ortamında bulundurulmadıkları sürece böyle bir risk hiç yok... Çünkü kuru sebzelerde bakterilere uygun ortam yok.

Gelelim kuru sebzeleri haşladığımız suyun dökülmesine.
Sonuçta bu suyun bir acılığı oluyor. Kuru sebzede vitamin çok az olduğu için bunu feda etmekte bir mahsur yok. Ha, mineraller çözülüp kaynayan suya geçer mi? Bakın bunu bilmiyorum...
Bilmem açıklayabildim mi?

hassoman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:53.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025