Konu: Kuru dolma
View Single Post
Eski 24-01-2011, 22:17   #8
hassoman
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 19-04-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,457
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi limon Mesajı Göster
"...." Siz zeytinyağlısını yazmışsınız, ben de etlisini ekleyeyim. Kıymayı özel satır kıyması hazırlatırlar. Çeyreği koyun, 3/4 ü dana. Eti bol pirinci az hazırlanır. Et, pirinç, dereotu, maydanoz, karabiber, biraz acı biber salçası, biraz domates salçası, tuz, miktara göre göz kararı suyla, hafif yumuşak olacak şekilde harmanlanır. Su eklenmesinin sebebi dolma içinin pişince sıkmaması... İçi dışındakiler sn.Hassomanın tarifiyle aynı. Yalnız tencereye dizilişinin de püf noktası var ama burada anlatmak zor. Denk gelince fotoğraf çekerim. (unutmazsam) Dizdikten sonra çok fazla olmamak kaydıyla kararında suyu eklenip, üzerine sıkıca tabak kapatılıp pişirilir.
Tabak kapatılacağını atlamışım. Evet yemek kaynarken dolmalar yerinden oynayıp bozulmasınlar diye kapat kapatmak gerekiyor. Sanırım güzel pişmesinde de yararı var... Teşekkürler hatırlattığınız için.

hassoman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön