Konu: Kuru dolma
View Single Post
Eski 25-01-2011, 22:16   #18
Emre İlhan
Ağaç Dostu
 
Emre İlhan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2010
Şehir: Adana/Denizli
Mesajlar: 1,989
Nohutlu kuru dolma tarifi;

Malzemeler:

1) 20-25 adet dolmalık kuru patlıcan,

2) 250 gr dolmalık(yağlı) kıyma. (Elde kıyılmış olursa daha iyi olur fakat bu imkan her zaman olmayabilir, yani normal kıymada olur.),

3) 1 su bardağı haşlanmış nohut,

4) 1,5 su bardağı pirinç,

5) 1 baş iri kuru soğan,

6) 1 çorba kaşığı biber salçası,

7) 1 tatlı kaşığı kuru nane,

8) 2 çorba kaşığı tereyağı veya margarin,

9) 1 çorba kaşığı nar ekşisi(isteğe bağlı, eğer ekşi olmasını istiyorsanız koyun, yok normal olsun diyorsanız koymayın),

10) 1 tatlı kaşığı karabiber,

11) 1 tatlı kaşığı tuz.

Sosu için;

1) 1 adet sıkılmış limon suyu,

2) 3 diş sarımsak,

3) 1-2 tatlı kaşığı kuru nane.

Yapılışı;

İç malzemesi üzerine 1 su bardağı su ekleyerek karıştırın. Daha sonra, tuzlu suda haşladığınız kuru patlıcanlara doldurun ve tencereye dizin. 1 su bardağı sıcak suyunu koyun ve dolmaların üzerlerine normal miktarda, teker teker tereyağı veya margarin koyun. Kapaklı olarak 20-25 dk pişirin fakat suyuna dikkat edin, çekilip dolmalar yanmasın, sürekli kontrol edin. 20-25 dk piştikten sonra pişirme suyundan 3 kaşık kadar alın. Aldığınız suyla, sıkılmış limon suyunu, dövülmüş sarımsağı ve kuru naneyi güzelce karıştırın ve dolmaların üzerine gezdirin. Daha sonra 10 dk daha pişirin. İşte kuru dolmanız hazır. Yemede yanında yat.

Emre İlhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön