agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 24-01-2011, 19:21   #1
Ağaç Dostu
 
ismail seyrek's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-05-2009
Şehir: Antalya
Mesajlar: 121
Galeri: 27
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi csydn Mesajı Göster
Ellerinize sağlık...
Acur'dan da mı dolma yapılıyor..!
Evet acurdan da yapılıyor, fakat isimde bir karmaşa var. Güneydoğuda yetiştirilen en çok da dolmalık olarak tüketilen salatalığa benzeyen ama tüylüsü
gibi. Kabuğu biraz daha sert, tekir-kedi desenli bir tür. Buna yörede verilen isim acur.
Ancak yörede kete, kıta, hıttı giibi isimlerle bilinen fakat batıda acur denilen açık renkli en çok turşuda kullanılan daha uzunca girintili olanı ile isim karıştırılması var.

Eklenen Resimler
 
ismail seyrek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:43.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025