agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni48Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 24-04-2011, 23:13   #31
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
Yoğurtla kefirle karşılaştırırsak kefirin çok bariz şekide yoğurdu katladığı açık.

Yoğurtta 2 probiyotik varken kefirde 40 a yaklaşıyor.

Bu nedenle kefir üzerinde yoğunlaşmak en iyisi.

meadowsons beğendi.
denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-07-2011, 11:17   #32
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 16-12-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 578
Çok enteresan

canannuman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-07-2011, 11:58   #33
Ağaçsever
 
Ömer Durmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-08-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 50
Çok ilginç dedem bugday sapından maya yaptıklarını anlatırdı,ilk defa duydum ilk fırsatta bende deneyecegim

Ömer Durmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-07-2011, 11:59   #34
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2009
Şehir: Balıkesir /Bandırma
Mesajlar: 336
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sındırgılı Mesajı Göster
Haklisin, Ben de kasik ucuyla toplamaya calisiyorum.Fakat karincalar bir turlu birakmiyorlar.insallah gunaha girmiyoruzdur;
Bu mesajdan arı sahibi olmadığınız anlaşılıyor
Duman karıncaları kaçırır. Körüğünüzz yoksa saman dumanı, sigara dumanı vs. deneyiniz.

Yakup Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-07-2011, 14:32   #35
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 04-07-2011
Şehir: ankara
Mesajlar: 70
Çok ilginç bilgiler, paylaşımlar, teşekkürler.

Azelia Kara Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-07-2011, 09:28   #36
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 23-04-2010
Şehir: izmir
Mesajlar: 75
Her konuda yeni bir şey öğrendiğim en güzel site, düşününlere, paylaşanlara herkese çok teşekkürler.

Tenar11 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-08-2011, 11:02   #37
Ağaç Dostu
 
Sarıcan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-11-2008
Şehir: Küçükyalı-ISTANBUL
Mesajlar: 1,498
Galeri: 32
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sarıcan Mesajı Göster
Yaptığım maya ile uzun süre çok lezzetli yoğurt yedik ama bir seferinde hatalı bir mayalama sonucu yoğurt ekşi oldu ve mayayı kaybettim. Yeniden maya yapmayı denediğimde de elimde beklettiğim toprakla beceremedim. Yaz tatilinde tekrar denemeyi düşünüyorum. Çok lezzetli bir yoğurt oluyor. Tavsiye ederim.
Onbeş gün önce aynı işlemi tekrar yaptım. Geçen seferki tecrübeden ve merakımı yenmiş olmaktan olacak hiç özenmeden evden aldığım yarım çay bardağı kaynatılıp soğumaya yüz tutan inek sütünü elime alıp evin karşısındaki büyük zeytinliğin içine daldım ve kısa bir incelemeden sonra uzak bir köşede iki adet karınca yuvası buldum ama bir taraftanda elinde yarım bardak süt ile zeytinlikte bu adam ne arıyor diye komşuların yadırgamasından da çekinerek iki veya üç tutam karınca toprağını bardağın içine özensiz şekilde bıraktım.

Toprağın bir kısmı sütün üstünde kaldı, artanı dibe çöktü. Amacım sadece deney yapmaktı. Bu yüzden hiç özenmemiş ve resim çekmemiştim. Bardağı mutfak dolabında sakin bir köşeye bıraktım ve iki gün unuttum. İkinci günün sonunda beni yine sürpriz bekliyordu. Bardaktaki süt kaskatı olmuştu. Bir çay kaşığı yardımı ile üst kısımdaki toprak kalıntılarını temizledim. Toprağın bir kısmıda çay bardağının dibinde görünüyordu. Orta kısım tertemiz bir yoğurt halini almıştı. Kaşık yardımı ile tabandaki çamurlu bölgeye dokunmadan bana yetecek kadar mayayı başka bir kaba aldım ve kalan çamurlu kısmı döktüm.

Ertesi gün kendi ineğinin sütünü satan komşudan süt sipariş ettim ve gelen sütten bir litrelik kavanoza elimdeki maya ile yoğurt mayaladım. Sonuç yine mükemmeldi. Bu kavanozu sadece tadımlık olarak sakladım. Yan komşuma iki kaşık mayalık olarak verdim. Olayı anlattım, yoğurt mayalayıp tadını bana söylemelerini rica ettim. İki gün sonra gelen tepki mükemmeldi.

Bunun üzerine elimde kalan maya fazlasını süt getiren inek sahibi komşuya verdim ve onada maya yapımını tarif ettim. İki gün sonra o da mayaladığı yoğurdu gösterdi ve tadını diğret yoğurtlara nazaran sanki biraz tatlı olduğunu söyledi. Gerçekten de diğer yoğurtlardan lezzet ve tat olarak biraz farklı. Lezzetini seveceğinizden eminim.

Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-08-2011, 16:04   #38
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
Giriş Tarihi: 22-02-2010
Şehir: Ankara
Mesajlar: 186
merhaba arkadaşlar,
ben de kendi yoğurdunu kendi yapanlardanım. ama karınca toprağı ile doğal yoğurt mayasını yeni duydum ve sizlerin deneyimlerinizi görmesem inanmazdım. ellerinize sağlık. ilk fırsatta deneyeceğim.

gulbirsen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-08-2011, 17:12   #39
Ağaç Dostu
 
garlangufa's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-01-2011
Şehir: istanbul
Mesajlar: 128
Galeri: 6
Verdiğiniz linkte video bulunamıyor. Eğer video elinizde ise daha rahat ulaşabileceğimiz bir ortama (facebook,youtube...v.b) koyarmısınız.

meadowsons beğendi.
garlangufa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-04-2012, 15:21   #40
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 18-04-2012
Şehir: ADANA
Mesajlar: 15
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi memet Mesajı Göster
Bu yazıyı internette çokça buldum ama, ayrıntılar konusunda bir bilgi içermediği için işime yaramadı.
Sevgili üstad;
Karıncalar benim evimde heryerden çıkıyor,ince ince tüm evin altını boşaltıyorlar,buradan çıkardıkları ince molozlarda bu işi görürmü?

meadowsons beğendi.
maggellan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-04-2012, 18:17   #41
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 18-04-2012
Şehir: ADANA
Mesajlar: 15
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu Mesajı Göster
Yoğurtla kefirle karşılaştırırsak kefirin çok bariz şekide yoğurdu katladığı açık.

Yoğurtta 2 probiyotik varken kefirde 40 a yaklaşıyor.

Bu nedenle kefir üzerinde yoğunlaşmak en iyisi.
Sevgili üstad;
Karıncalar benim evimde heryerden çıkıyor,ince ince tüm evin altını boşaltıyorlar,buradan çıkardıkları ince molozlarda bu işi görürmü?

maggellan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-04-2012, 21:27   #42
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 27-02-2010
Şehir: BALIKESİR
Mesajlar: 52
karınca toprağı

Nihayet karınca toprağı ile yoğurt elde etmeyi başarabildim.Karınca toprağını küçük bir tülbent parçasına koyup bir bardak sütün içine üzerini örtmeden mutfak dolabına(karanlık ortam) bıraktım.24 saat sonra sütün mayalanmış olduğunu gördüm.Artık sütü mayalayacak olan karınca toprağından elde edilmiş 2 kaşık yoğurdum hazır...Yarında 1 kg süt ile ikinci aşamayı gerçekleştireceğim.

Eklenen Resimler
    
agozce ve attar beğendi.
ssengoren Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-04-2012, 22:00   #43
Ağaç Dostu
 
agozce's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,044
Galeri: 4
Tadını çok merak ediyorum....

agozce Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-05-2012, 13:17   #44
Ağaç Dostu
 
attar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-04-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 761
Galeri: 7
çok enteresan, güzel bir deneme olmuş, tebrikler

attar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-05-2012, 19:23   #45
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 27-10-2011
Şehir: Tayland
Mesajlar: 202
Buyuleyici bir paylasim, ve deneyim....
Yasadigim ulkede sade yogurt bulmak cok zor, genelde ithal meyve aromali ya da meyve parcacikli yogurtlar satilmakta.
Aylar once bu konuda arastirma yapmistim, karinca topragi, yumurtasi hakkinda benzer bilgiler edindim ve simdi.....
Bende farkli bir bilgi ile katkida bulunmak isterim, madem agaclar.net uyesiyiz !
O zaman bir agacin yani cam agacinin kozalagi ile sutu mayalayabileceginizi hatirlatmak isterim...
Saygilar

Garuda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-05-2012, 15:52   #46
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 27-02-2010
Şehir: BALIKESİR
Mesajlar: 52
Karınca toprağı ile yoğurt mayalama

Dün aynı süt ile iki ayrı yoğurt mayaladık.Karınca toprağı ile mayalanmış yoğurt tatlımsı diğeri ise bildiğimiz hafif ekşi ev yoğurdu.Denemeyi başarı ile neticelendirmenin ötesinde tercihim damak tadıma daha yatkın olan hafif ekşimsi ev yoğurdunda...Fayda açısından birbirlerine üstünlükleri varmı bilemiyorum.

ssengoren Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-08-2012, 17:07   #47
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 06-08-2012
Şehir: SAMSUN
Mesajlar: 4
Burada okumuş olduğum karınca yumurtası ve toprağı ile yapılan yoğurtla ilgili olarak deneyimlerimi sizlerle paylaşmak istiyorum.İlk mayayı karınca yumurtasından yaptım.Çok az bir maya elde ettim.o,5 kg lık cam kavanozun dibinde yaklaşık 3 yemek kaşığı kadar yoğurt oldu.Kavanozun üst kısmında da pütürlü biraz da sert yoğurt gibi birşey vardı.Ben her ikisi ile ayrı ayrı kavanozlarda tekrar sütü mayaladım.İlk kavanozun altında bulunan üç kaşık kadar mayayla yapmış olduğum yoğurt güzel oldu.Biraz sulu oldu ve 24 saatde mayalandı.Sonra bahçeden aldığım karınca toprağı ile mayaladığım yoğurt daha lezzetli geldi Ondan sonra yaptığım yoğurdu manda sütü ile yaptım.Bekleme süresi 24 saat olunca hafif bir ekşilik oldu.Ekşiliğini yoğurt üzerine koyduğum bezle suyu alınca geçti.Ondan sonra mayalanma süresini 6 saate indirdim.Yoğurdun mayalanma süresi dolduğunda kapağını açtığımda bir koku oluyor ama yoğurdun kapağı açık yarım saat bekledikten sonra koku kalmıyor.Ben buzdolabına koyduğum yoğurdun üstüne mutlaka bez örterim her kullanmak için açtığımda da bezi sıkar tekrar koyarım.İnanın ilk kavanozda bulunan puturlu olan maya 1 aydır buzdolabında ve tadında hiç bir bozulma olmadı.Artık komşularıma bu yoğurttan mayalık veriyorum onlarda çok güzel olduğunu söylüyor.Bu yoğurdu öğrendiğim için mutluyum burada deneyimlerini paylaşan herkeze teşekkür ediyorum.Bende deneyimlerimi sizlerle paylaşmak istedim.

MOKAY Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-08-2012, 20:21   #48
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 03-08-2006
Şehir: -
Mesajlar: 113
Galeri: 1
Sayın Sarıcan öyle güzel anlatmışsınız ki ben de denemek istiyorum. Aradan 2 sene geçmiş ama hala aynı mayayı mı kullaniyorsunuz merak ettim doğrusu.

meadowsons Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-08-2012, 21:05   #49
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 03-08-2006
Şehir: -
Mesajlar: 113
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Garuda Mesajı Göster
Buyuleyici bir paylasim, ve deneyim....
Yasadigim ulkede sade yogurt bulmak cok zor, genelde ithal meyve aromali ya da meyve parcacikli yogurtlar satilmakta.
Aylar once bu konuda arastirma yapmistim, karinca topragi, yumurtasi hakkinda benzer bilgiler edindim ve simdi.....
Bende farkli bir bilgi ile katkida bulunmak isterim, madem agaclar.net uyesiyiz !
O zaman bir agacin yani cam agacinin kozalagi ile sutu mayalayabileceginizi hatirlatmak isterim...
Saygilar
Sayın Garuda çam kozalağıyla nasıl yapacağımızı yazabilir misiniz?

meadowsons Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-01-2013, 13:35   #50
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 03-01-2013
Şehir: manisa
Mesajlar: 3
bi belgeselde seyretmiştim,yeri tam hatırlayamıyorum ama anadoluda biyer.baharda nisan aylarında sabahın erken saatlerinde buğday tarlalarıdan çiy damlaları toplayıp mayalamada kullanıyorlardı.heryıl yinelenen bir ritüel....

sarıtekeli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-01-2013, 12:11   #51
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-12-2009
Şehir: ANTALYA
Mesajlar: 208
bildiğim kadarı ile her yıl 6 mayıs hdırellez günü sabahı erkenden çimenlerin üzerinde çiğ taneleri toplanarak süt öğütülüyor ve bir daha ki 6 mayısa kadar bu maya devam ettiriliyor. karınca toprağını deneyeceğim:

dr.arif Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-05-2013, 23:56   #52
Ağaçsever
 
mumunal's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-10-2009
Şehir: izmir
Mesajlar: 70
Yoğurt mayalama (Karınca Yumurtası ile)

Bazı yemeklerin yanında olmazsa olmaz, hem lezzet katar hem de yemeğin boğazdan aşağıya kolay inmesini sağlar ev yoğurdu. Ya faydaları...
Peki ya hazır yoğurtlar... yanında bir içeceğe ihtiyaç duyarsınız, adamın ağzına dolanır inmez bir türlü aşağıya yapışır adeta boğaza.
  • Karıncaların yuvalarından çıkardığı toprak
  • Karınca yumurtası
  • Olgunlaşmamış keçiboynuzu (harnup)
kullanarak uzun zaman önce başladığım yoğurt mayalama çalışmalarını nihayet tamamladım.

Karıncaların yuvalarından çıkardığı toprakla ilk deneme olmasına rağmen sonuç oldukça başarılıydı. Ama resimleri maalesef yok. Karıncaların yuvalarından çıkardığı bir çorba kaşığı kadar taze toprağı bir su bardağı ılık süt içine bıraktım. Mayalanma oda sıcaklığında 3 gün sürdü. Henüz tadına bakmadan toprak bulaşmamış taraflarından bir miktar mayalık almak suretiyle tekrar mayaladım bu yaklaşık 6 saat kadar sürdü.

Name:  1.jpg
Views: 5653
Size:  53.8 KB
Karınca yumurtası bulmak kadar, onları karıncalardan almak da uğraştırıcı.


Name:  2.jpg
Views: 3512
Size:  58.6 KB
Bulduğum yumurtalar arasında içerisinde karınca oluşumu başlamamış olanları kullandım.

Name:  3.jpg
Views: 2372
Size:  34.2 KB
Yumurtaları bir bardak ılık süt içerisine bıraktım. Sütün yumurtalara tamamen temas etmesini sağlamak için bir kürdan yardımıyla hafifçe karıştırdım.

Name:  4.jpg
Views: 2458
Size:  46.7 KB
Sıcaklığını mayalanma sıcaklığında tutmaya yardımcı olmak için içinde takriben aynı ısıda su bulunan bir başka kaba koydum. Üzerini kapattım.

Name:  5.jpg
Views: 2207
Size:  31.2 KB
Bu kabı bir ısı kaynağına yakın yerde muhafaza ettim. ikinci günün sonunda kontrol ettiğimde mayalanmanın tamamlandığı gördüm.

malina, üzüm ve malbman beğendi.

Düzenleyen mumunal : 06-05-2013 saat 00:20 Neden: cümle düşüklüğü
mumunal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-05-2013, 00:02   #53
Ağaçsever
 
mumunal's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-10-2009
Şehir: izmir
Mesajlar: 70
Name:  6.jpg
Views: 2659
Size:  32.6 KB
Kokusu, görünümü gerçekten heyecan verici. Yumurtaları ezmeden içinden mayalık alıp bir sonraki aşamaya geçtim.

Name:  7.jpg
Views: 4867
Size:  39.0 KB
Resimdeki maya miktarı cam kasedeki sütü mayalamak için yeterli geldi. Yoğurdun tutma süresi sanırım 4-5 saat olabilir.


Name:  8.jpg
Views: 3212
Size:  31.6 KB
Evet, tadının neye benzediğini anlamak için birçok kaşık almak zorunda kaldım. Görünümü, kıvamı resimde göründüğü gibi…

malina ve üzüm beğendi.
mumunal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-05-2013, 00:18   #54
Ağaçsever
 
mumunal's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-10-2009
Şehir: izmir
Mesajlar: 70
.

Name:  12.jpg
Views: 2214
Size:  48.0 KB
Aşağıdaki resimler başarısızlıkla sonuçlanan çalışmalardan.

Name:  13.jpg
Views: 2222
Size:  43.4 KB
Yumurta, yumurta ve toprak kullanarak denedim. Mayalık almak uğraştırdığı için sallama çayın malzemesini kullandım bu defa.

Name:  14.jpg
Views: 2388
Size:  47.5 KB
Oldu mu? olmadı mı? deme şansınız yok. Daha ikinci gün bu koku nereden geliyor dediğimde benim çalışmanın bozulduğu hiç aklıma gelmemişti. Her şey ortada, maalesef çok kötü kokuyor.

Name:  15.jpg
Views: 3544
Size:  32.1 KB
Sonuç; sanırım bu başlık altında konu ile ilgili bir çalışmanın sonucu aktarılmıştı. Bu sonuca ben de katılıyorum; karıncaların yuvalarından çıkardığı toprakla yapılan yoğurt en lezizi. Sonraki sıra, karınca yumurtasıyla yapılan yoğurtta. Daha sonra harnup ile yapılan yoğurt sıralamada yerini aldı. İlk ikisi ile yapılan yoğurdu tadanlar beğendi. Harnup ile mayalanan ikinci yoğurtta bile yoğurtta olmaması gereken aromalar mevcuttu, eşim dışında kimseye tattırmadım, ikimizde beğenmedik. En lezzetli olmasına rağmen zorluk derecesi en yüksek toprakla olan yoğurt; 3-4 defa denedim, yukarıdaki sonuncusuydu. Hepsi bozuldu.
Yukarıdaki iştah kapatıcı resimleri özellikle aktardım, bu başlığı okuyupta denemek isteyenlerin nelerle karşılaşabileceklerini bilmelerini istedim. Denemek isteyenlere başarılar.

mumunal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-05-2013, 09:17   #55
Ağaç Dostu
 
fatitoo's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-03-2013
Şehir: Mersin-Şanlıurfa
Mesajlar: 1,022
Sayın mumunal,
Hayret ve ilgi ile okudum. İlk defa böyle birşey görüyorum. gerçekten çok ilginç. tadını da çok merak ettim açıkçası. Ama ben sanırım karınca yumurtası ile olan yoğurdu yiyemem gibi Diğerini deneyeceğim...Elinize sağlık...

fatitoo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-10-2013, 18:08   #56
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 30-09-2013
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 6
bende yaptım olduuuuu saat 16:00 civarı bahçeden aldığım karınca toprağını tülbent kesenin içine koyup 2 su bardağı kadar ılık günlük sütle bi kavanozda buluşturdum. üzerini örtüp ılık biyerde tuttum. şimdi saat 18:00 kontor ettiğimde yoğurt kıvamına geldiğini gördüm ve çok mutlu oldum. acaba yarına kadar beklemeye devam etmeli miyim? bilen arkadaşlar fikir verirse çok sevinirim.

hikmetizmir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-10-2013, 18:09   #57
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 30-09-2013
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 6
afedersiniz eksik yazmışım. dün 16:00 da mayaladım bugün 18:00 da tutmuş. hemen yoğurt yapımına geçmeli miyim?

hikmetizmir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-10-2013, 22:28   #58
Ağaç Dostu
 
sındırgılı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-12-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,953
Galeri: 13
Bence gecin ve de tadi konusunda fikirlerinizi belirtirmisiniz ?
Simdiden tesekkurler

hikmetizmir beğendi.
sındırgılı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-10-2013, 10:59   #59
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 30-09-2013
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 6
Merhaba Sındırgılı,
dün akşam 18:30 gibi mayalama yaptım ve gece kontrol ettiğimde tutmamıştı. sabah uyanır uyanmaz büyük heyecanla baktığımda hüsrana uğradım yoğurttan çökeleğe dönük bi tortuyla karşılaştım. üst kısım öyleydi ve altında da ( kavanozun yarısından çoğu) hafif yeşilimtırak su olmuş. tadına bile bakasım gelmedi. uzun zamandır karınca toprağından yoğurt tüketen varsa lütfen fikirlerini yazsınlar. araştırırken birkaç olumsuz yazıylada karşılaştım. karınca toprağıyla mayalananın yoğurt değilde süt peltesi olduğuna değinmişler. tecrübelerinizle beni aydınlatırsanız sevinirim.

hikmetizmir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-07-2015, 19:25   #60
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 12-07-2015
Şehir: -
Mesajlar: 1
arkadaşlar hala daha yapan var mı karınca yumurtası /toprağından yapıyorlarsa yumurta nasıl olmalı saydam mı opak mı?

sleepundertree Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:19.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024