![]() |
|
|
|
#10 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
|
ekşi karadut şurubu
Alıntı:
Aslında pekmez değil şurup yapımı. Eczacılar ilaç yerine alıyormuş. Ağız yarları ve uçuk tedavisinde de kullanılıyormuş. Yapımı çok kolay Ekşi _ çok eriyince ekşi değildir_ karadut bir kapta sıkılır. Posası süzülür. (Çekirdekleri geçirmeyen incelikte elek olmalı) Güneşe serilir, yassı tepsilerde. 4 veya 5 gün _ güneşin ısısına göre _ bekletilir, macun kıvamına yakın cam kaplara konur. Biraz tatlı isterseniz içine şeker eritebilirsiniz. Kısaca ez, süz güneşe koy ... Köy ekmeğini şöle bir daldır, kahvaltıda ye... Ya da; Bir yemek kaşığı buz gibi suya koy, karıştır şerbet niyetine iç. Tatlı karadut pekmezi de, sevgili fatma sunay' ın dediği gibidir. Saygılar |
|
|
|
|
|
|