agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)

Beğeni Düzeni8Beğeniler
  • 3 Gönderen
  • 1 Gönderen
  • 2 Gönderen
  • 2 Gönderen

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 02-11-2016, 15:21   #1
Ağaçsever

karamanliali's Avatar

Giriş Tarihi: 14-03-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kiziltan Mesajı Göster
Sucugun etini baharatla bir gun dinlendirin. Yagini ufak ufak kesip dondurucuya koyun. Sonrasinda karistirip makinadan gecirin. Yagi dondurursaniz sucuk icinde sivasmaz ufak parcalar halinde kalir, dondurmazsaniz ince uzun seritler halinde sivasir sucuk icinde.

Sucugu kuruttuktan sonra dondurursaniz nemlenir ve kepeklenir. Dondurmaya gerek yok. Golgede asili dursun yeter. Uzerine bir tulbent atin sinek falan gelmesin, dikkat kargalar calmasin !
Ben Belcika'da yasiyorum, yani rutubetli bir memlekette mecburen derin dondurucuya atmak zorundayim. Yoksa rutubetten bozulur. Ama acaba ilk bastigimda kurutmak amacli bir hafta kadar disarda asili biraktim o zaman mi bozuldu ki?

karamanliali Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-11-2016, 09:29   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 20-06-2008
Daha önce yaş sucuğu yerim olmadığı için derin dondurucuya atmışlığım var, sorun yaşamadım. Çiğ kıymayı bile atsanız bir şey olmuyor. Bence asılı bıraktığınız süreçte bozulmuştur, tabii derin dondurucunuzun -18 derecede çalıştığından emin olduysanız. Bir de sirkeli su sıkmayı ilk defa duydum, kurutmak istediğiniz şeyin üzerine su sıkmak çok mantıklı gelmedi.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi karamanliali Mesajı Göster
Ben Belcika'da yasiyorum, yani rutubetli bir memlekette mecburen derin dondurucuya atmak zorundayim. Yoksa rutubetten bozulur. Ama acaba ilk bastigimda kurutmak amacli bir hafta kadar disarda asili biraktim o zaman mi bozuldu ki?

verdoque Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:19.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025