View Single Post
Eski 13-06-2010, 22:20   #11
verdoque
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 20-06-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 554
Babannemin ben küçükken yaptığından beri ilk ev sucuğunu geçtiğimiz Kurban bayramında Kayseri-Bünyan'da yaptık, eve getirip az kurutup buzluğa attık. Amcamların biraz daha koyalım ısrarlarına direnerek az miktarda almıştık, tadına bakınca az aldığımıza pişman olduk Muhteşemdi

Sonraki Kurban'da bolca yapıp getireceğiz.

Geçen sefer sarımsakları bana soydurmuşlardı, ondan çok fazla sarımsak konduğunu biliyorum Ama diğer ölçüleri öğrenip Kayseri sucuğu tarifi olarak buraya ekleyeceğim

Bir de Kayseri'de kıymaya sucuk baharatlarını karıştırıp tavada pişirirler, kahvaltıda sucuk gibi yenir. Adı da "sucukiçi"dir. Evde denenebilir.

verdoque Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön