agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni8Beğeniler
  • 1 Gönderen nevsune
  • 1 Gönderen Sûz-i Dilârâ
  • 4 Gönderen hira
  • 1 Gönderen melis inanc
  • 1 Gönderen serin rüzgar

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 02-08-2009, 21:11   #15
Ağaç Dostu
 
DefneD.'s Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-05-2009
Şehir: Kuşadası
Mesajlar: 807
Galeri: 17
Şeftali kompostosuna gelince. Ben de ilk kez bu yıl yapacağım. Tarifini aldığım büyüğümün ölçüyle falan arası yoktur. Göz kararı yapar. Anlattığı şu ''Şeftalileri soy, dörde böl. Diğelim dondurucuya dondurma kabında koyacaksın, kaba bir sıra diz, iki avuç şeker, tekrar şeftali, tekrar şeker, dolana kadar, sonra direk dondurucuya.'' Bu yumuşak şeftali için verdiği tarif. Eğer şeftaliler sertse uygun miktarda şekerle ocağa koyup deyim yerinde ise ''İki tıkırdadıp'' altını kapatmak gerekiyormuş. Soğuyunca dondurucuya. Onun tavsiye ettiği yumuşak şeftali ile yapılması.

DefneD. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:43.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025