agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni8Beğeniler
  • 1 Gönderen nevsune
  • 1 Gönderen Sûz-i Dilârâ
  • 4 Gönderen hira
  • 1 Gönderen melis inanc
  • 1 Gönderen serin rüzgar

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 01-08-2009, 18:49   #11
Ağaç Dostu
 
almira's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-02-2009
Şehir: mersin
Mesajlar: 1,522
Galeri: 4
Merhaba Nevsuneciğim. Eşimin askerliği dolayısıyla bende 1 yıl Ankara'da kalmıştım. Orada şahit oldum kış hazırlıklarına. Malum biz Akdeniz Bölgesindeyiz. Burada her mevsim herşey taze olarak bulunuyor kar,kış kıyamet olmadığı için. Burda bizde kış hazırlığı yapıyoruz. Turşu kuruyoruz,domates-biber salçası yapıyoruz,yeşil zeytin kırıp kuruyoruz,bağ yapraklarını salamura ve petşişelere koyuyoruz,reçellerimizi hazırlıyoruz,yarma buğdaydan(döğme)sütlü-yoğurtlu tarhana yapıyoruz,nar ekşisi kaynatıyoruz,pekmez yapılıyor,peynirler kışlık hazırlanıyor,bazı sebzeler kurutuluyor(fasulye,dolmalık biber,patlıcan,nane),bazıları derin dondurucuya atılıyor. Bizim hazırlıklar kışlık yerlere göre devede kulak kalır. Ankara'da maydonoza kadar kurutuyorlar. Erişteler hazırlanıyor,patates-soğanlar çuvallarla istifleniyor,ayçiçeği(çekirdek) bile çuvallarla saklanıyor. Her arkadaş kendi yöresinin kış hazırlıklarını tariflerle anlatırsa bizde değişik bilgiler edinir,tariflerden faydalanırız.

almira Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:46.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025