![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar başlık süper olmuş. İhtiyaca binaen, bildiklerimi paylaşmak isterim. Ben kış için domatesin kabuğunu soyup rendeleyip buzdolabı poşetine koyup buzluğa atıyorum. Ucuzken alınıp bu şekilde saklandığında hem kışın yaz sebzesi yemiş oluyorsunuz hem de dünyanın parasını vermemiş oluyorsunuz domatese. Semiz otu alıp haşlayıp soğutup buzdolabı poşetine koyup yine buzluğa. Bu arada, annem dolmalık patlıcanın içini çıkardığında çıkan içi atmıyor, kurutup kaldırıyor, kışın o içi haşlayıp, yağlayıp üzerine de sarımsaklı yoğurt koyduğunuzda harika bir yardımcı yemek ortaya çıkıyor. Boş bir zamanınızda oturup akşama kadar yapacağınız mantıları fırınlayıp kızarttıktan sonra yine buzdolabı poşetlerine koyup derin dondurucuya atabilirsiniz. ![]() Düzenleyen Sûz-i Dilârâ : 01-08-2009 saat 18:49 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Benim kış için yapacaklarım: -Kışlık domates (Rende domatesi tuz ile kaynatıp kavanozda saklayarak yapılan) Önümüzdeki hafta iyi domates aramaya başlamak lazım. -Derin dondurucuda saklamak için barbunya. Kör olasıca hala pazarda bile 2,5-3 lira. Biraz daha ucuzlasın diye bekliyorum. -Taze ve pişmiş olarak derin dondurucuya koymak üzere etli kırmızı biber. -Derin dondurucuda saklamak için az şekerle çok kısa süre kaynatılmış şeftali kompostosu. Şu an aklıma gelenler bunlar ![]() |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-05-2010
Şehir: ankara
Mesajlar: 8
|
Alıntı:
Semiz otunu alıp haşlayıp nasıl kullanıyorsunuz........ |
|
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|