agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni47Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 04-08-2008, 18:28   #11
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,640
Galeri: 73
Sevgili Berduray öyle güzel anlattınız ki ben de mi yapsam
Ama İstanbul'un havası sizinki gibi değil.

Sayın Nisalp, çalışırken yaptığım alışkanlığımı devam ettiriyorum:

Domatesleri yıkayıp, kaynar suda bir kaç dakika beklettikten sonra soyuyorum. Dilimleyip sonra da bir müddet kaynatıp (kıvamı önemli değil), uygun poşetlere yerleştirip derin dondurucuda saklıyorum. Bu şekilde yaptıklarımı yemeklerde kullanıyorum.

Bir de yıkanan domatesleri kabuklarıyla beraber doğrayıp biraz pişiriyorum, blender ile iyice parçalayıp, poşetlerde derin dondurucuda saklıyorum. Bunu da mis gibi domates çorbası yaparken kullanıyorum.

Ayrıca bazen de bütün(doğranmamış) domatesleri yıkayıp kabuklarıyla beraber derin dondurucuda saklıyor, yemek yapacağım zaman suyun altına tutup kabuklarını soyuyor, sonra da kesip kullanıyordum. Ama forumda bazı sebzelerin kaynatılmadan dondurulduğunda bakteri problemi yaşayabileceğini okudum. Bu nedenle domatesteki durumu bilemediğimden tavsiye de edemiyorum, zira en pratik metod buydu.

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:29.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025