Sarıgöl'de gördüğüm domates saklama veya domates sosu vs. vs. ne derseniz bir sos var (Kusura bakmayın cümleyi nasıl toparlayacağımı bilemedim)..
1-Bir yıl boyunca içtiğimiz maden suyu şişelerini saklıyoruz.
2-Yazın bu şişeleri güzelce kaynatıyoruz.
3-Bu arada domateslerin kabuğunu soyuyoruz.
4-Robattan veya kıyma makinasından veya salça makinasından(eğer bu varsa kabuklarını soymaya gerek yok.Çünkü makina kendisi ayırıyor) geçiriyoruz.
5-Maden suyunun kapakları (kullanılmamış) satılır,onlardan alıyoruz.Kullanacağımız kadarını kaynatıyoruz.
6-Maden suyu şişelerini bu domateslerle dolduruyoruz.Üzerine biraz tuz ekliyoruz.
7-Burada gördüğüm kapak kapatma makinası var .Şişenin ağzına kapağı koyup makinayla bastırıyoruz.
8-Daha sonra bu şişeleri kaynatıyoruz.Ama kaynadıktan sonra hemen çıkarmıyoruz. Kendiliğinden soğuyor.
9-Kışın özellikle tarhana çorbasında, kurufasulyede ve diğer çorbalarda salçayla birlikte kullanıyoruz. Ben salçayı çok az koyuyorum veya hiç koymuyorum.
10-Aynı bu şekilde meyve suyu da yaptım. Kayısı, erik, şeftali...Çocuklar kahvaltıda çay içmedikleri için bunu çok sevdiler. Tabi tuz yerine şeker koydum. Açtığımda çok koyu oluyor biraz sulandırıyorum.
70-80 şişe yapanlar var.Hatta kahveciler şişeleri parayla satıyorlar

Cam şişeler de değerlendirilmiş oluyor.