Güneş salçası yapma denememde ikinci kez başarısızlığa uğradım. Bir şeyi yanlış veya eksik yapıyorum.
Akşamdan domatesleri ikiye böldüm. Ertesi gün dipte biriken suyu dökerek (annem acı su dediği bu suyu salçada kullanmaz, bende onun gibi yapıyorum) domatesi rendeledim. İlk iki gün bir problem olmadı, sabahları karıştırıp; güneşe bırakıp, akşamları içeriye alıyordum.
3. gün üst tabakada güneşin kurutmasıyla oluşan çatlaklarda beyaz oluşumlar görünce (çok hızlı yayılıyorlar) dökmek zorunda kaldım.
- Karıştırmayı az mı yapıyorum, ne sıklıkda karıştırmak lazım.
- Tuz hangi aşamada koyuluyor? Rendeledikten sonra tuz koymak gerekiyor mu?
- Veya ... ?
Acaba nerede hata yapıyorum?
Önceki denememde domatesi rondodan geçirmiştim; çok sulanmıştı. Üzerine tül örtmüştüm (tek kat örtecektim, tül büyük olunca düşünmeden dörde katlayıp kullanmıştım). Ondaki küflenme daha farklıydı.
|