agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni233Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 06-08-2007, 23:33   #11
Doğadelisi
 
Billur Korkmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 277
Galeri: 67
Hassoman tatilde..

Filizcim benim yaptığım tarhanaya benziyor ancak biraz ilave malzemeler var.. Kaç gündür tarhana tarifi yazmayı düşünüyorum da, ille de o malzemelerin miktarı konusunda göz kararını nasıl gram ve kilogram hesabına dökücem diye düşünüp durmaktayım; bende tahmini kararla yapıyorum.

Aslında forumda Memet Beyin tarhanasındaki malzemelerine ilave olarak unla birlikte bir miktar irmik, mısırunu; ayrıca yaşmaya, kurunane, pulbiber ilave ediyorum. Yoğurdu ekseri torbadan süzdürüp kullanıyorum.. Proses aynı Memet Beyle. Kuruduktan sonrada kevgirden geçiriyorum ama robottan geçirmek daha kolay olacak sanırım, denemeli.. Tarhana otunu ilk kez burada duyuyorum, bilmiyordum öğrendim.

Tarifiniz için teşekkürler..

Billur Korkmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:12.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025