Konu: Tarhana
View Single Post
Eski 05-08-2007, 21:10   #18
Filiz
Ağaç Dostu
 
Filiz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-04-2007
Şehir: burdur
Mesajlar: 1,212
Göce (yarma da denilir) değirmenden geçirilir süt ile haşlanır dibi tuttuğu için düdüklü tencere kullanmayın ve sürekli karıştırın. Haşladığınız göceyi soğuduktan sonra yağlı yoğurt, yumurta ve unla yoğurup un ektiğiniz bezin üzerine küçük küçük ceviz kadar yumakları tırnaklayarak bırakın ve gölgede kurutun. Ters yüzlerini de çevirmeniz gerekiyor. Daha sonra bu tarhanayı pişirirken bir 6 saat önce falan suda bekletip yumuşatmanız gerekiyor. Yumuşayan tarhanayı elinizle iyice ezdikten sonra karıştırarak pişirebilirsiniz. Üzerine de tereyağıyla nane kızartıp döktüğünüz zaman o çorbadan daha güzeli var mı......

Filiz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön