agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni233Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 05-08-2007, 21:10   #1
Ağaç Dostu
 
Filiz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-04-2007
Şehir: burdur
Mesajlar: 1,212
Galeri: 1
Göce (yarma da denilir) değirmenden geçirilir süt ile haşlanır dibi tuttuğu için düdüklü tencere kullanmayın ve sürekli karıştırın. Haşladığınız göceyi soğuduktan sonra yağlı yoğurt, yumurta ve unla yoğurup un ektiğiniz bezin üzerine küçük küçük ceviz kadar yumakları tırnaklayarak bırakın ve gölgede kurutun. Ters yüzlerini de çevirmeniz gerekiyor. Daha sonra bu tarhanayı pişirirken bir 6 saat önce falan suda bekletip yumuşatmanız gerekiyor. Yumuşayan tarhanayı elinizle iyice ezdikten sonra karıştırarak pişirebilirsiniz. Üzerine de tereyağıyla nane kızartıp döktüğünüz zaman o çorbadan daha güzeli var mı......

mrduran ve limonağacı beğendi.
Filiz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:15.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025