agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni7Beğeniler
  • 1 Gönderen Ayazkızı
  • 1 Gönderen david72
  • 1 Gönderen david72
  • 1 Gönderen Ayazkızı
  • 2 Gönderen Ayazkızı
  • 1 Gönderen Kozanli

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 19-10-2018, 18:10   #10
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 01-11-2008
Şehir: izmir
Mesajlar: 74
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi david72 Mesajı Göster
Aslında forumdan yeterli talep gelirse seramik atölyesi ile konuşulur ve yaptırılır. Doğrusu yapılsa ben de alırım. Şarap mayalamaya da yarar
Bu küpten burada bulsam Beş on tane alırım. Kavanozlarda yaptığım fermente yiyeceklerde taşma olurken küpte yaptığım sauerkraut içerdeki gazı boşaltırken dışarıya yiyeceğin suyunu atmıyor. Sadece içeride oluşan gazı atıyor.

Gerçi beş on tane alırım dedim ama burada yapılan her şeyi baştan savma yapıyor bizim insanımız. Kombu çayı yapmak için küp almıştım. fermentasyon sürecinde küpün içindeki sır tamamen çözülüp kombu çayına geçmişti. Halbuki adam bana küp'ü sirke küpü diye satmıştı. Aklıma gelince bu deneyimi eklemeden duramadım.

Ayazkızı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 

Etiketler
ekşi lahana, salamura, sauerkraut yapımı


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:57.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025