![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-03-2015
Şehir: Ankara
Mesajlar: 392
|
O küp sırlı değilmiş demek ki. Sırlama için 2 kez pişirmek lazım ve 1000 derecenin altında pişirmemek lazım ki dayanıklı olsun. Kullanılan kilin de kalitesi önemli tabi. Aslında bu ürün için üreticiden en az 10 adet olacak şekilde bir fiyat alıyım bir bakalım. Buna göre talep oluşursa ürettirebiliriz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-11-2008
Şehir: izmir
Mesajlar: 74
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-09-2015
Şehir: Bursa/Emirsultan/Viyana
Mesajlar: 770
|
Sayın Ayazkızı, saurkraut yazınızı okuyunca umutla Türkiye'de de varmış dedim. Anladım ki siz de bu gıdayla Almanya'da tanışmışsınız. Ben de ilk zamanlar saurkraut yemeğini hiç sevmezdim. Daha sonraları o kadar çok sevdim ki her öğün önüme konsa hayır demem. Aracımla seyahat ettiğim için gelirken 10-15, 500 gr lık torbalardan getiririm. Saurkraut bir turşu değil tabi, salata hiç değil. Turşu ve salatayı ocakta ısıtıp pişiremezsiniz. Saurkraut biraz sıvı yağ, çorba kaşığı veya yarısı salça ile kısık ateşte pişirildiğinde yemesine doyum olmuyor. Saurkrautu ben genelde marketten alırdım. Yugoslavya komşularım ise çuval çuval dolusu lahana alıp evde kendileri 50-100 litrelik plastik bidonlara doldurup üç haftada tamamdır derlerdi. Benim yaşadığım yer lahana üretiminde ilk sırada ülkemizde. Hep içimde bir ukde, neden ülkemizde bu saurkraut yapan bir işletme yok. Veya varda ben mi bilmiyorum! Ülkemiz adına bir eksiklik. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-11-2008
Şehir: izmir
Mesajlar: 74
|
Alıntı:
Almanyada iken ev yapımı sauerkraut almıyordum konserve alıyordum. Marketlerde satılanlar da galiba buradaki fabrikasyon sirkeler gibi hızlı fermentasyon yaptıkları için konserve sauerkraut'un tadından nefret etmiştim. Bakalım benim ev yapımı sauerkraut nasıl olacak? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
ekşi lahana, salamura, sauerkraut yapımı |
|
|