agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni7Beğeniler
  • 1 Gönderen
  • 1 Gönderen
  • 1 Gönderen david72
  • 1 Gönderen Ayazkızı
  • 2 Gönderen
  • 1 Gönderen

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 19-10-2018, 17:49   #1
Ağaç Dostu
 
david72's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-03-2015
Şehir: Ankara
Mesajlar: 392
O küp sırlı değilmiş demek ki. Sırlama için 2 kez pişirmek lazım ve 1000 derecenin altında pişirmemek lazım ki dayanıklı olsun. Kullanılan kilin de kalitesi önemli tabi. Aslında bu ürün için üreticiden en az 10 adet olacak şekilde bir fiyat alıyım bir bakalım. Buna göre talep oluşursa ürettirebiliriz

Ayazkızı beğendi.
david72 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-10-2018, 18:05   #2
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 01-11-2008
Şehir: izmir
Mesajlar: 74
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi david72 Mesajı Göster
O küp sırlı değilmiş demek ki. Sırlama için 2 kez pişirmek lazım ve 1000 derecenin altında pişirmemek lazım ki dayanıklı olsun. Kullanılan kilin de kalitesi önemli tabi. Aslında bu ürün için üreticiden en az 10 adet olacak şekilde bir fiyat alıyım bir bakalım. Buna göre talep oluşursa ürettirebiliriz
Güvenilir bir insan ise fiyatı alın. Ürün burada olmadığı için fiyatı abartmazsa ve daha da önemlisi işini hakkını vererek yapıyorsa ben bir tane alırım. Kullandıktan sonra beğenirsem almaya devam ederim.

Ayazkızı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-10-2018, 19:23   #3
Ağaç Dostu
 
Kozanli's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-09-2015
Şehir: Bursa/Emirsultan/Viyana
Mesajlar: 770
Sayın Ayazkızı, saurkraut yazınızı okuyunca umutla Türkiye'de de varmış dedim.
Anladım ki siz de bu gıdayla Almanya'da tanışmışsınız.
Ben de ilk zamanlar saurkraut yemeğini hiç sevmezdim.
Daha sonraları o kadar çok sevdim ki her öğün önüme konsa hayır demem.
Aracımla seyahat ettiğim için gelirken 10-15, 500 gr lık torbalardan getiririm.
Saurkraut bir turşu değil tabi, salata hiç değil.
Turşu ve salatayı ocakta ısıtıp pişiremezsiniz.
Saurkraut biraz sıvı yağ, çorba kaşığı veya yarısı salça ile kısık ateşte pişirildiğinde yemesine doyum olmuyor.
Saurkrautu ben genelde marketten alırdım.
Yugoslavya komşularım ise çuval çuval dolusu lahana alıp evde kendileri 50-100 litrelik plastik bidonlara doldurup üç haftada tamamdır derlerdi.
Benim yaşadığım yer lahana üretiminde ilk sırada ülkemizde.
Hep içimde bir ukde, neden ülkemizde bu saurkraut yapan bir işletme yok.
Veya varda ben mi bilmiyorum!
Ülkemiz adına bir eksiklik.

Eklenen Resimler
 
Kozanli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-10-2018, 10:16   #4
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 01-11-2008
Şehir: izmir
Mesajlar: 74
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kozanli Mesajı Göster
Sayın Ayazkızı, saurkraut yazınızı okuyunca umutla Türkiye'de de varmış dedim.
Anladım ki siz de bu gıdayla Almanya'da tanışmışsınız.
Ben de ilk zamanlar saurkraut yemeğini hiç sevmezdim.
Daha sonraları o kadar çok sevdim ki her öğün önüme konsa hayır demem.
Aracımla seyahat ettiğim için gelirken 10-15, 500 gr lık torbalardan getiririm.
Saurkraut bir turşu değil tabi, salata hiç değil.
Turşu ve salatayı ocakta ısıtıp pişiremezsiniz.
Saurkraut biraz sıvı yağ, çorba kaşığı veya yarısı salça ile kısık ateşte pişirildiğinde yemesine doyum olmuyor.
Saurkrautu ben genelde marketten alırdım.
Yugoslavya komşularım ise çuval çuval dolusu lahana alıp evde kendileri 50-100 litrelik plastik bidonlara doldurup üç haftada tamamdır derlerdi.
Benim yaşadığım yer lahana üretiminde ilk sırada ülkemizde.
Hep içimde bir ukde, neden ülkemizde bu saurkraut yapan bir işletme yok.
Veya varda ben mi bilmiyorum!
Ülkemiz adına bir eksiklik.
Sayın kozanlı kavanoza koyduğum sauerkraut'un fermentasyonu yavaşladı. Kapağını sıkıca kapatıp serin bir yere alacağım. Küp'ün içinde neler oluyor bilmiyorum. Şimdilik sauerkraut tarifleri topluyorum.

Almanyada iken ev yapımı sauerkraut almıyordum konserve alıyordum. Marketlerde satılanlar da galiba buradaki fabrikasyon sirkeler gibi hızlı fermentasyon yaptıkları için konserve sauerkraut'un tadından nefret etmiştim.

Bakalım benim ev yapımı sauerkraut nasıl olacak?

Kozanli beğendi.
Ayazkızı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Etiketler
ekşi lahana, salamura, sauerkraut yapımı


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:34.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025