agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni7Beğeniler
  • 1 Gönderen Ayazkızı
  • 1 Gönderen david72
  • 1 Gönderen david72
  • 1 Gönderen Ayazkızı
  • 2 Gönderen Ayazkızı
  • 1 Gönderen Kozanli

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 19-10-2018, 19:23   #13
Ağaç Dostu
 
Kozanli's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-09-2015
Şehir: Bursa/Emirsultan/Viyana
Mesajlar: 770
Sayın Ayazkızı, saurkraut yazınızı okuyunca umutla Türkiye'de de varmış dedim.
Anladım ki siz de bu gıdayla Almanya'da tanışmışsınız.
Ben de ilk zamanlar saurkraut yemeğini hiç sevmezdim.
Daha sonraları o kadar çok sevdim ki her öğün önüme konsa hayır demem.
Aracımla seyahat ettiğim için gelirken 10-15, 500 gr lık torbalardan getiririm.
Saurkraut bir turşu değil tabi, salata hiç değil.
Turşu ve salatayı ocakta ısıtıp pişiremezsiniz.
Saurkraut biraz sıvı yağ, çorba kaşığı veya yarısı salça ile kısık ateşte pişirildiğinde yemesine doyum olmuyor.
Saurkrautu ben genelde marketten alırdım.
Yugoslavya komşularım ise çuval çuval dolusu lahana alıp evde kendileri 50-100 litrelik plastik bidonlara doldurup üç haftada tamamdır derlerdi.
Benim yaşadığım yer lahana üretiminde ilk sırada ülkemizde.
Hep içimde bir ukde, neden ülkemizde bu saurkraut yapan bir işletme yok.
Veya varda ben mi bilmiyorum!
Ülkemiz adına bir eksiklik.

Eklenen Resimler
 
Kozanli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 

Etiketler
ekşi lahana, salamura, sauerkraut yapımı


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:22.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025