agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni6Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 20-03-2009, 17:57   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 25-10-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 380
Galeri: 1
Zeytin tüketiminde nelere dikkat etmeliyiz

Değerli arkadaşlar ben önce sağlıksız siyah zeytinden bahsetmek istiyorum.

Zeytin üretimi yapan üreticilerimizin yaklaşık %90 ı parasal yönünü düşünüyor. Tarladan toplanan zeytinler işleme depolarına gelir,burada elekten geçerek sınıflara ayrılır, sınıf sınıf büyük beton kuyulara dökülür ,zeytin kuyuya dökülme sırasında diri tuzla karıştırılır kuyu dolduktan sonra üzerine kara boya diye bir kimyasal atıyorlar.

Sonra suyu doldurup bir kaç ay zeytin bu kuyuda kalıyor,****** bu ürünün içindeki yeşil veya tam siyahlanmadan toplanan mahsülde olgunlaşma döneminde atılan boya ile birlikte siyahlaşıyor.

Şişkin dolgun ve parlak görünüm sağlandıktan sonra tüketiciye yani bizim mutfağımıza geliyor.

Salamura dediğimiz bu zeytin ne kadar sağlıklıdır.Alacak olduğumuz zeytine bakarken önce çekirdeğinin tam simsiyah değilde kahverengi olmasına dikkat etmeliyiz.

Başbahcivan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:35.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025