Zeytin tüketiminde nelere dikkat etmeliyiz
Değerli arkadaşlar ben önce sağlıksız siyah zeytinden bahsetmek istiyorum.
Zeytin üretimi yapan üreticilerimizin yaklaşık %90 ı parasal yönünü düşünüyor. Tarladan toplanan zeytinler işleme depolarına gelir,burada elekten geçerek sınıflara ayrılır, sınıf sınıf büyük beton kuyulara dökülür ,zeytin kuyuya dökülme sırasında diri tuzla karıştırılır kuyu dolduktan sonra üzerine kara boya diye bir kimyasal atıyorlar.
Sonra suyu doldurup bir kaç ay zeytin bu kuyuda kalıyor,****** bu ürünün içindeki yeşil veya tam siyahlanmadan toplanan mahsülde olgunlaşma döneminde atılan boya ile birlikte siyahlaşıyor.
Şişkin dolgun ve parlak görünüm sağlandıktan sonra tüketiciye yani bizim mutfağımıza geliyor.
Salamura dediğimiz bu zeytin ne kadar sağlıklıdır.Alacak olduğumuz zeytine bakarken önce çekirdeğinin tam simsiyah değilde kahverengi olmasına dikkat etmeliyiz.
|