agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni1446Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 02-11-2009, 02:10   #11
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 9,028
Afiyet olsun. Memlekette bu kadar hurma varken, yeni ve güzel bir lezzetin yaygınlaşması kadar keyif verici bir şey yok.

Kuruma işlemi uzun sürüyor. Her ne kadar bir ay sonra da renkleri hala turuncu, büyüklükleri yarıya inmiş durumda da lezzetle yenebilirse de, esas kuruma iki ay kadar sürüyor. Renkleri kahverengine dünüyor. Boyutları da üçte bire iniyor. Bu durumdaki hurmaları hijyen jelatin veya poşete aldığınızda bir sonraki kurutmaya kadar aynen muhafaza edebilirsiniz.

Hava akımı olsun diye özellikle belirtmem garanti olsun diyedir. Yanlış anlaşılmasın lütfen. Çok kuru bir ortamda kapalı yerde de kurur. Söz gelimi, sizin 15 kilo hurmanın 12 kilosu buharlaşacak. Yani 12 kilo su. Bunun ortamdaki nemi arttırmadan sürekli atılabilmesi gerekir. Buna göre hesap yapabilirsiniz.

orion1988 ve Jakin beğendi.
MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:34.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025