Afiyet olsun. Memlekette bu kadar hurma varken, yeni ve güzel bir lezzetin yaygınlaşması kadar keyif verici bir şey yok.
Kuruma işlemi uzun sürüyor. Her ne kadar bir ay sonra da renkleri hala turuncu, büyüklükleri yarıya inmiş durumda da lezzetle yenebilirse de, esas kuruma iki ay kadar sürüyor. Renkleri kahverengine dünüyor. Boyutları da üçte bire iniyor. Bu durumdaki hurmaları hijyen jelatin veya poşete aldığınızda bir sonraki kurutmaya kadar aynen muhafaza edebilirsiniz.
Hava akımı olsun diye özellikle belirtmem garanti olsun diyedir. Yanlış anlaşılmasın lütfen. Çok kuru bir ortamda kapalı yerde de kurur. Söz gelimi, sizin 15 kilo hurmanın 12 kilosu buharlaşacak. Yani 12 kilo su. Bunun ortamdaki nemi arttırmadan sürekli atılabilmesi gerekir. Buna göre hesap yapabilirsiniz.
|