agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni1446Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 09-11-2012, 20:03   #11
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-02-2011
Şehir: manisa
Mesajlar: 340
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hberbul Mesajı Göster
Kalsiyum karbür (CaC2) bileşiğine ticarette verilen ad.Muz hurma vb.meyveleri daha çabuk olgunlaştırmak için bu maddeyi kullanıyorlar.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Tura Mesajı Göster
Karpit CaC2 formüllü madde.
Suyla tepkilendirildiğinde asetilen gazı çıkartır.
Ucuz ve bol bir malzeme,
Sanayide kullanılan oksijen kaynağı, asetilendir.

Muz, portakal, tarabzon hurması gibi meyvelerin sarartılmasında kullanılır.
Meyve kasasına külah içinde bir parça karpit koydunuz mu, o kasadaki meyveyi sarartır.
Tarladan dağıtıcıya gidene kadar meyve sapsarı olur.
Bilgiler için teşekkürler.

serkanhoca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:34.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025