View Single Post
Eski 09-11-2012, 20:03   #848
serkanhoca
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-02-2011
Şehir: manisa
Mesajlar: 340
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hberbul Mesajı Göster
Kalsiyum karbür (CaC2) bileşiğine ticarette verilen ad.Muz hurma vb.meyveleri daha çabuk olgunlaştırmak için bu maddeyi kullanıyorlar.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Tura Mesajı Göster
Karpit CaC2 formüllü madde.
Suyla tepkilendirildiğinde asetilen gazı çıkartır.
Ucuz ve bol bir malzeme,
Sanayide kullanılan oksijen kaynağı, asetilendir.

Muz, portakal, tarabzon hurması gibi meyvelerin sarartılmasında kullanılır.
Meyve kasasına külah içinde bir parça karpit koydunuz mu, o kasadaki meyveyi sarartır.
Tarladan dağıtıcıya gidene kadar meyve sapsarı olur.
Bilgiler için teşekkürler.

serkanhoca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön