agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Kediler (https://www.agaclar.net/forum/kediler/)
-   -   Ailemizin dört ayaklı üyeleri: Kediler (https://www.agaclar.net/forum/kediler/21448.htm)

iris41 12-11-2012 22:16

15 yıl ne kadar kısa geliyor insana günler su gibi akıp gidiyor :(
Hüzünlü yazıları okumaktan kacınıyorum .
Onlar bizi bedenen bıraksada ruhen hep yanımızda buna inanıyorum .

kelebek çalısı 13-11-2012 13:18

Bu gibi durumlarda hayvana yapılacak en büyük iyilik acı çekmesini engellemek, ve uyutmak. Veteriner bunu önerebilecek en yetkili ağız zaten. Dünya çapında bir uygulama, hasta ama hastalığının geri dönüşü olmayan canlıların uyutulması.

Üzüldüm doğrusu. Duygular bir yana olmalı bence bazı durumlarda. Bunun adını isterseniz 'gaddarlık' olarak niteleyebilirsiniz sevgili üye arkadaşlarım. Hem kediciğin çektikleri, hem de onunla ortak bir yaşamı paylaşan insanların yaşadığı duygular adına üzüldüm.

Ben fakir 13-11-2012 13:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kelebek çalısı (Mesaj 1047500)
Bu gibi durumlarda hayvana yapılacak en büyük iyilik acı çekmesini engellemek, ve uyutmak. Veteriner bunu önerebilecek en yetkili ağız zaten. Dünya çapında bir uygulama, hasta ama hastalığının geri dönüşü olmayan canlıların uyutulması.

Üzüldüm doğrusu. Duygular bir yana olmalı bence bazı durumlarda. Bunun adını isterseniz 'gaddarlık' olarak niteleyebilirsiniz sevgili üye arkadaşlarım. Hem kediciğin çektikleri, hem de onunla ortak bir yaşamı paylaşan insanların yaşadığı duygular adına üzüldüm.

Sevgili komşum, neden "gaddarlık" diyelim ki!..
Bazı konular vardır, insan yaşamadan bilemez...
Ben de sizin gibi düşünmekteydim, inanın!..
Ama o karar anında... Rasyonalite orada bitiyor, ve moral değerler başlıyor insana hükmetmeye...
İster insan, isterse hayvan, ölüme nasıl verilir elimizle?..
Uyutma, ötenazi... hayvana serbest de insana neden yasak?.. Bir düşünün!..

Sevgi ve selam...

farpali 17-11-2012 20:03

Puffy

2 Eklenti(ler)
Teknoloji bağımlısı,henüz 3 aylık..

Nuri Murvet 18-11-2012 18:41

2 Eklenti(ler)
Yemekler yenildi, temizlenildi.

Beni seyrediyorlar.

Üç eşkiya...

Tavukların yemeklerini hazırlarken...

Eklenti 347068

Eklenti 347069

Perihan Bayram 19-11-2012 10:03

Dotlarımız

5 Eklenti(ler)
Allah zalimlere merhamet versin.
Bu zavallı hayvanlardan ne istiyorlar,yazık değil mi,çektikleri işkence hep bizim yüzümüzden,hayvanlara avlanacak yer mi kaldı,şimdi biz onlara elimizden geldiği kadar yardım etmezsek ne yer,ne içerler,etrafta bir damla su bile yok.Çok üzülüyorum.
Rodin ve Luna.

farpali 20-11-2012 00:25

1 Eklenti(ler)
Bakın netde ne buldum,kedi sahipleri için nasıl güzel bir buluş...Kedi tuvaleti,üzeri çiçeklik...ister yapay canlı bitki konabilir...Ve kedili evlerde mutlaa ya wc de **** mutlaka göze çarpan bir yerdeki kirli görüntüye son..Bence süper..Paylaşmak istedim sizlerle

BrunoL 21-11-2012 16:08

2 Eklenti(ler)
Benim "Kuzu" adındaki kedim:)

Eklenti 347927

Eklenti 347928

Pusuda , küş avlanıyor.

Nuri Murvet 22-11-2012 21:07

2 Eklenti(ler)
Merhaba

Fidanlıkta kedi nüfusunu kontrol etmek için dişileri kısırlaştırdık. Bir ay evvel sümsük perişan bir yavru kedi malzemelerin bulunduğu ardiyeye sığındı.

Yakalamak ne mümkün...

Bizinkilerin artıklarınla, onlar doyduktan sonra karnını doyuruyordu.

Meks ve çetesi daha hala onu kabullenmediler.

Ortalıklarda öyle gelişi güzel gezinmesi yasak...

Birkaç gündür bakıyorum kendisini göstermeye ve yalnız bana kendisini sevdirmeye müsade etti... İlk günler tıslayıp kaçıyordu...

Sormayın, bu da dişi...

İş çıktı bize...

Biraz daha büyüsün veterinerden bir randevu alacağız artık...

Taktim edeyim, Zilli'miz.

Eklenti 348176

Eklenti 348175

Sudenur 02-12-2012 00:01

1 Eklenti(ler)
Göksu Park gezintimiz sırasında karşımıza çıkan bu kedinin profil fotoğrafını çekebilmek için epeyce uğraştım.

Eklenti 350649

"Git işine!" der gibi bakıyordu, ürktüm, dokunamadım.

BrunoL 03-12-2012 12:30

2 Eklenti(ler)
Ne kadar masum duruyor. Benim Kuzu sever mi bunu?

Eklenti 351113

Eklenti 351114

evlat edinsem mi hayrına.

Nuri Murvet 11-12-2012 20:16

4 Eklenti(ler)
Merhaba,

Sabah, yemekler yenildi...

Güzelce yalanıp, temizlenildi...

Bizim fidanlık çiftlik gibi, tavuklar, horoz iki tane, bıldırcınlar, köpeğimiz meks, göletlerede balıklarımız, tavşanlarımız bu baharda arılarımız geldi mi? Eeee, yeter artık diyorum.. Başka bir sürpriz olmaz İnşallah...

Bahsettiğim bahçe dostlarımın yemeklerini hazırlayıp, temizliklerini yaptım tekrar sundurmanın önüne geldim.

Hava soğuk...

Bizim üç kafadar vede eşkiyaların hallerini görünce gülmekten kendimi alamadım...

Sizler için fotoğrafladım...

Eklenti 353395

Üç kafadar, eşkiya çetesi... Anaları Sibel eksik....

Eklenti 353396

Eklenti 353397

Elebaşıları baş eşkiya Meks'ide unutmayalım...

Eklenti 353398

Kıskanç, sonra çok kızar...

Eser İlhan 11-12-2012 20:20

Harikalar Nuri Bey. Hepsi de çok güzel, çok şirinler.. Bu arada arıları bilmiyordum. Kovan da mı yaptınız yoksa ??

Nuri Murvet 11-12-2012 21:12

Merhaba sayın Eser İlhan,

Sağolsun bir arkadaşımız muhabbet esnasında, aklımıza girdi..

Kendisi arıcılıkla son derece bilgili, ilgili ve kovanlarıda var.

(Arıları) ballandıra, ballandıra bi anlattı ki sormayın...

Merak sardık, heveslendik...

Bir tane olmazmış...

Hemde, iki tane kovan...

Arıcıda olacağız İnşallah...

Nuri Murvet 08-01-2013 22:04

1 Eklenti(ler)
Merhaba

Evdeki eşkiyamız Mırnak efendi...

Eklenti 360437

Bizim stres topumuz...

Kısırlaştırdıktan sonra tam bir obez oldu...

BrunoL 09-01-2013 06:05

1 Eklenti(ler)
Bu da Zuzu, dün msafirliğe geldi.
Çantasından çıkmadı ama...

Eklenti 360517

.

berrinb 10-01-2013 14:33

1 Eklenti(ler)
Eklenti 360754

Merhabalar......Bu da bizim tonton Şehzademiz....Hasret kaldığı bahçelere ,kar havası almaya çıktı.....::))

farpali 29-01-2013 02:00

1 Eklenti(ler)
Keşke adını Muzur" koysaymışım..İşi gücü evdeki bitkiler ve saksılar;..Bitkileri söküp,saksının içine yerleşmek,tek derdi..

YeniGine 29-01-2013 02:06

Sevgili farpali, evinizdeki dört ayaklı dostunuz kediniz gerçekten çok mu çok şirin. Çok sevimli. Belli ki kediler seviyorsunuz. Peki 'Sokak Köpekleri' başlığı desem; o da ilginizi çeker mi acaba bilmem?
(Aslında ilginizi çekeceğini biliyorum; amaa bakıp ilgilenesiniz diye dedim öyle.)

farpali 29-01-2013 02:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1093502)
Sevgili farpali, evinizdeki dört ayaklı dostunuz kediniz gerçekten çok mu çok şirin. Çok sevimli. Belli ki kediler seviyorsunuz. Peki 'Sokak Köpekleri' başlığı desem; o da ilginizi çeker mi acaba bilmem?
(Aslında ilginizi çekeceğini biliyorum; amaa bakıp ilgilenesiniz diye dedim öyle.)

İki adet de köpeğim var,biri King Charles Cavalier 6 yaşında,diğeri Pitbull 6 aylık..Her ay da barınaklara mamalarımız gider.....:)

YeniGine 29-01-2013 02:14

Ne kadar güzel... Sevgili farpali gerçekten doğa dostu... Ne desem az, bitkiler gayet güzel, dört ayaklılar şanslı, gayet güzel... Tebrik ediyorum ben sizi.
Ama bir de Sokak Köpekleri konu başlığı var ve orada da benim saz ekibim fotoğrafları var, sonra pazar günü ormanda bir fotoğrafım var... Hani diyorum bir de onları görseniz.?

gürselbaranlı 02-02-2013 19:54

Kedim sinco

5 Eklenti(ler)
Selamlar öncelikle...
2007 yılı sonunda yavruyken sahip oldum ..Cinsiyeti erkek ...bazen kavga etmiyor değiliz açıkcası...Sonradan öğrendim ki erkek kedi evde durmazmış...Yemeği yediği an tutana aşk olsun...(be nankör kedi türküsünü arkasından patlatıyorum) Çok şükür hala beraberiz....saygılar

gürselbaranlı 02-02-2013 19:57

Bu karelerde beni görünce komşunun deposuna kaçan yavrular

3 Eklenti(ler)
Umarım beğenirsiniz !

jeozuu 02-02-2013 23:39

5 Eklenti(ler)
Bizim bir dolu kedimiz var. Libya'dan dahi kedi getirdik nişanlımla, binbir zorlukla!
Tanıtayım size şimdi tontişlerimi;
1. resimdeki felçli kedimiz kunki. O haliyle bile bebeklerine o kadar güzel baktı ki...Onları büyüttükten sonra da cennete gitti:(
2. resimdeki kedimizin ismi "eve girmek isteyen" :) küçükken kapıdan bahçeye atılıp bacadan yeniden eve girmeyi başardığı için ismi öyle. Yavrularını da her defasında eve bir şekilde sokmuştur. Bir de gelince kafasıyla kapıya vururdu açmamız için, ciddiyim :) Geçen yaz bir gün içinde hastalanıp öldü :(:(
3. resimdeki kedimiz "isyankar". Her şeye isyan ederdi :)
4. resimdeki Fatmagül. Cizre'deki kedilerimizden, çok akıllıdır.
5. resimdeki Şakir. Oğlumuz. Bir kez evden kaçtıktan sonra şimdilerde sadece eve yemek yemek için ve güzel bir uyku çekmek için geliyor.

jeozuu 02-02-2013 23:47

3 Eklenti(ler)
Diğerlerini de tanıtmazsam üzülürler :)
1. resimdeki şantiyedeki kedimiz İdil.
2. resimdekiler İdil ve kardeşi Teko. Şantiyedeydiler kış nedeniyle şantiye kapanınca onları da orda bırakamadık, eve getirdik.
3. resimdekiler Bir önceki mesajımda tanıştırdığım Fatmagül'ün çocukları Karamık ve Pamuk :)
Bütün canların karnının doyması dileklerimle...

gürselbaranlı 03-02-2013 23:54

Kedim sinco

5 Eklenti(ler)
Kedim Sinco'dan kareler

gürselbaranlı 04-02-2013 00:00

5 Eklenti(ler)
Bu Kedilerde mahallemizden

kelebek çalısı 09-02-2013 20:12

2 Eklenti(ler)
Öğle vakti mamalarını yedikten sonra kutularına çekilerek bir güzel uykuya daldılar. (Özellikle karton kutuları çok seviyorlar)

Bana da bahçede rahatça dolaşabilmem için bir fırsat vermiş oldular :p.

Eklenti 368537

Eklenti 368538

jeozuu 09-02-2013 20:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kelebek çalısı (Mesaj 1099179)
Öğle vakti mamalarını yedikten sonra kutularına çekilerek bir güzel uykuya daldılar. (Özellikle karton kutuları çok seviyorlar)

Bana da bahçede rahatça dolaşabilmem için bir fırsat vermiş oldular :p.

Yoksa ayaklarınıza dolanıp duruyorlar değil mi? Bu yüzden ayaklarına bastığım ya da düşme tehlikesi geçirdiğim çok oldu:) Ben dursam onlar da duruyor, yürüyünce de tam dibimden onlar da yürüyor. Alemler!

kelebek çalısı 09-02-2013 22:58

Sn. jeozuu, insana yakın olmak onları gerçekten de çok mutlu ediyor. Sürekli takip ederek ayağımın dibinde olmalarından öte, sokularak sürekli sürünmek istemeleri ve budama makasını elime aldığımda başlarını budayacağım dalların altına sokmaları da bazen oldukça sinir bozucu olabiliyor.

Eğer elimde bir şeyler taşıyorsam üzerlerine basmamak için oldukça akrobatik hareketler yapmam gerekebiliyor. Söylediğiniz gibi ben yürüyünce yürüyorlar, durunca da duruyorlar.

Beyaz olan gayet güzel söz dinliyor ama sarı olan tam bir yapışkan sakız gibi. Bu sebeple ismi de sakız zaten :).

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:02.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025