agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Kediler (https://www.agaclar.net/forum/kediler/)
-   -   Ailemizin dört ayaklı üyeleri: Kediler (https://www.agaclar.net/forum/kediler/21448.htm)

david72 04-10-2018 15:03

2 Eklenti(ler)
Bu sevimli minnak da karşı bloğumuzdan taşınan "kıymetli" bir hanımefendi tarafından terkedilmiş. Gözleri eski evinin etrafını süzse de, açılan kapılara hamle etse de maalesef ki vicdansızca terkedilmişliği kabullenip etrafta dolanmaya ve kendine yuva aramaya başladı. Tam o sıralar kesişti kaderlerimiz. Ona bir yer açtık, karnını doyurduk, aşılarını yaptırdık, zaman içinde dilinin altında çıkan bir kisti ameliyat ettirdik. Sağolsun veterinerimiz de gelip gittikçe ilgisini eksik etmedi. Dışarıda diğer kedilerin arasında kendine bir alan edinemedi, ara ara dayak yedi, garajdan çıkamadı ve araba altlarına sindi. Her gün akşam 8 e kadar bizimle oldu, besledik, ısınmasına yardımcı olduk ve bol bol konuştuk. Evimizde zaten bir kedi olduğundan eve götüremedik. Pazar günleri mağazanın öünden geçerken onu camekanın önünde bulduk. Hala birlikteliğimiz devam ediyor,yan komşularımız da gördükçe seviyor ve besliyor. Ancak akşamları yine yalnız ve sinecek bir yer arıyor. Mahallede bolca bulunan köpek sürülerinden dolayı açık alana kedi evi de koyamıyoruz çünkü orada sıkışmış oluyor ve saldırılara açık hale geliyor. Her nekadar garajda idame etse de, onunla konuşacak onu sevecek onun da sevgisini verebileceği bir aile arıyoruz.
Normalde sokakta da beslediğimiz kediler çoktur ve onların doğada olmalarını daha doğru bulurum. Ancak bu yavrucak insanlar tarafından büyütülmüş ve tek istediği sıcak bir yuva. Kısırlaştırılmış, aşılı ve sağlıklı bir uskumru tekiri. Sizinle sürekli konuşan bir dişi. Bunca zamandır mağazamızda tek bir koltuğa yan gözle bakmadı.
Haydi siz de bir el atın da mutlu ve huzurlu onu terketmeyecek bir yuvası olsun.

EAkpınar 04-10-2018 15:49

Niye evinize alırsınız? Niye terkedersiniz? İnsanoğlu neden bu kadar vicdansız? Sitede yeni bir yavru var birkaçgündür. Kapıda mama ve su olmasına rağmen ısrarla eve girmeye çalışıyor. Gördüğüm herkese söyledim. Sahiplendirmeye çalışıyorum. Benim de evde kedim olduğu için eve alamıyorum. 5-6 aylık olduğunu tahmin ettiğim bir dişi tekir. Sevgi manyağı. Patisiyle kafamızı çevirip yalıyor. Sahiplenmek isteyen olursa biz de minik te çok mutlu olacak.

EAkpınar 04-10-2018 15:53

2 Eklenti(ler)
Bu da minik kızın fotoları

Sûz-i Dilârâ 06-11-2018 08:09

2 Eklenti(ler)
Köyde baktığım cadı, geçen yaz fareler için sürülen yapıştırıcıların üzerinden söküp getirip mahalleye bırakmışlar. Diğer kedilerle birlikte onu da besledim evin etrafında dolaştı önce sonra eve kaçak girişler yaptı:) Kaynanamdan gizlice akşamları pencereden odaya aldım, güvenli bir yere ihtiyacı vardı, köpekler geceleri sokaklarda, bu da minicik.
Diğer kedilerden babacan olan iki tanesi bunun yapışkanlı yerlerini yalayıp temizlediler:D karnı da doyunca bütün sevimliliği ve cadılığı ortaya çıktı, saksılardaki bitkilerimi perişan ediyordu, kaynanamdan bir iki terlik yemişliği vardır yoğurt tenceresine göz dikince.:D

Sûz-i Dilârâ 06-11-2018 08:13

1 Eklenti(ler)
Bu da Müdür bey, asil, ağır abi. Upuzun bacakları var bir kediye göre fazla uzun bakanların hemen dikkatini çekiyor.;)

Sûz-i Dilârâ 06-11-2018 08:19

1 Eklenti(ler)
Hadi bu resimdeki kediyi bulun:D

Tebrikler! Kenardan çitlerin üzerinden atlayan bizim Gönülcük, köye giderken haliyle bizimle geldi. Gözleri görmemesine rağmen yolunu çok güzel buluyor, güzergahı çabuk ezberliyor, kokluyor, sesleri dinliyor, yüksek yerlerin kenarına geldiğinde hafif tökezlese de patisiyle yoklayıp yüksekliği anlayınca yolunu değiştiriyor. Melek kızım benim.;)

Bahçede dolaşırken Badem (en üstteki fotoğraf), Müdür, Gönül ve Karaoğlan beraber gezeriz, peşimden ayrılmazlar, bazen beni kızdırırlar çiçeklerimin üzerine basarlar, ben toprağı kurcalarken oyun sanıp elimi çizerler, ısırırlar.;)

EAkpınar 06-11-2018 11:03

Maşallah Gönül kıza. Ben sizin yerinizde olsaydım onun hep biyerlere takılıp düşeceğini zarar göreceğini düşünerek evden dışarı çıkarmazdım :o. Ama çitten atlıyor. Müthiş.:eek: Gönül'le beraber ben de size çook teşekkür ediyorum Sayın Suz-i Dilara:p

EAkpınar 27-11-2018 15:36

2 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi EAkpınar (Mesaj 1549095)
Bu da minik kızın fotoları

Bu kıza bir yuva bulamadan bahçeden kayboldu. İnşallah birisi sahiplenmiştir. diye umut etmekten başka çaremiz yok. Bu defa da bu minik kız sığındı evimize. İki gündür yatılı misafirimiz. Herkes çok güzelmiş diyor ama sahiplenmeye yanaşmıyor. Böyle giderse kalıcı görünüyor:p İyi de bir de mırbey vardı biliyorsunuz o nolucak :( Şuan hırlaşmalar gırla gidiyor. İnşallah biri çıkar evlat edinir.

EAkpınar 29-11-2018 10:33

4 Eklenti(ler)
Bu defa da bu minik kız sığındı evimize. İki gündür yatılı misafirimiz. Herkes çok güzelmiş diyor ama sahiplenmeye yanaşmıyor. Böyle giderse kalıcı görünüyor:p İyi de bir de mırbey vardı biliyorsunuz o nolucak :( Şuan hırlaşmalar gırla gidiyor. İnşallah biri çıkar evlat edinir.


Sosyal medya sayesinde;) çok kısa bir zamanda güzelliği sahiplenmek isteyen çıktı.:eek: Dün akşam teslim ettim. Allah razı olsun. Bu da yeni evindeki fotoları

elifaydin 14-01-2020 11:56

Takip ettiğim bu sayfaya bu sefer büyük bir üzüntüyle yazıyorum. 12 yıldır evimizde baktığımız iki tane kedimiz var, rahmetli babamla birlikte almıştık onları anneleri yoktu ve daha gözleri bile açık değildi. Neler neler paylaştık onlarla. yılbaşı arefesi dişi olanda elime gelen bir kitle oldu, veterinere götürdük, yaşı da var dendi ama operasyonla kitleyi aldılar. Patoloji raporu geldi adenokarsinom türü kanser. Çok ama çok üzgünüm, hastaneden eve getirdik moral olsun dedi veteriner. Hastalığı hiç yakıştıramıyorum ona, keşke elimizden daha fazlası gelse.

su teresi 18-01-2020 03:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi elifaydin (Mesaj 1580379)
.

çok geçmiş olsun inşallah daha iyileşerek rahat huzurlu devam eder yaşamına Allah tüm hayvanların yardımcısı olsun insanlara hepimize vicdan merhamet versin kediniz şanslı sizinle sevgi dolu ortamda, kolaylıklar dilerim

elifaydin 20-01-2020 08:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi su teresi (Mesaj 1580532)
çok geçmiş olsun inşallah daha iyileşerek rahat huzurlu devam eder yaşamına Allah tüm hayvanların yardımcısı olsun insanlara hepimize vicdan merhamet versin kediniz şanslı sizinle sevgi dolu ortamda, kolaylıklar dilerim

Teşekkür ederim sayın su teresi, ona çok da eziyet vermeden acı çekmeden yaşamına devam etmesi dileğimiz, minnoşumuz o bizim.

EAkpınar 05-02-2020 14:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi elifaydin (Mesaj 1580622)
Teşekkür ederim sayın su teresi, ona çok da eziyet vermeden acı çekmeden yaşamına devam etmesi dileğimiz, minnoşumuz o bizim.

3 yıldır baktığım minik oğlumu kedimi maalesef 14 aralıkta kaybettik. 3.5 ay süren bir hastalığın ardından. Hayvansever olsa bile evinde bir hayvana bakmayan bu acıyı anlayamıyor. Heryerde izi var. hala kabullenebilmiş değiliz. Umuyorum yavrunuz sağlığına kavuşur. Çok geçmiş olsun.

elifaydin 06-02-2020 07:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi EAkpınar (Mesaj 1581411)
3 yıldır baktığım minik oğlumu kedimi maalesef 14 aralıkta kaybettik. 3.5 ay süren bir hastalığın ardından. Hayvansever olsa bile evinde bir hayvana bakmayan bu acıyı anlayamıyor. Heryerde izi var. hala kabullenebilmiş değiliz. Umuyorum yavrunuz sağlığına kavuşur. Çok geçmiş olsun.

Dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Size de sabırlar dilerim. Evinde bir hayvana bakmayan kimse anlamıyor o kesin. Dışarıdan bakan kişiler insanlar hastalanıyor açlık çekiyor ölüyor sen nasıl olup da kedi için üzülebilirsin diyorlar. Artık herkesin anlamasını beklemiyorum ben.

emaarist 20-04-2020 15:18

Selam herkese, bir kaç gün önce british shorthair kedi sahiplendim(farklı durumlar oldu ve ilk defa kedi sahipleniyorum) internette biraz kedi mamaları araştırdım ama çok pahalılar?? bulabildiğim en hesaplı fiyata gelen mama kedimin türüne uygun mudur nasıl oluyor bu kedi mamaları yardımcı olabilirseniz çok sevinirim

derin35 02-05-2020 23:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 1446212)
Oğlumun iş yerinin hemen kapı kenarına terk edilmiş, esasında pahalı bir türmüş ama hasta olduğu için ölüme terk edilmiş.
Miyavlamaya bile takati yokmuş minnacık bir şeymiş yeni doğduğu için çok da ufakmış.
Oğlum dayanamamış hemen alıp veterinere götürmüş. Bir hafta ya yaşar ya yaşamaz denilmiş, doğuştan bağışıklık sistemi çok kötüymüş.
Haftanın dört günü veterinerde geçiyor, evde adeta yoğun bakıma alındı. Eve geleli üç ayı geçti bu arada iki kilodan fazla kilo da aldı ama yaşam tehlikesi hâlâ var.
Maması hazırlanıp enjektörle ağzına veriliyor, günde 4-5 telefon edilerek yemek yedi mi yemedi mi, keyfi var mı yok mu, soruluyor.
Ateşlendi mi hooop veterinerde. Dün de yemek yemediği için yine veterinere gitmiş meğer bizim kız diş çıkarıyormuş.
Bütün aile üzerine titriyor.
Ben biraz uzak duruyorum ama bayağı şekle girmiş, baygın bakışları bile değişmiş. Parkeler üzerinde koşmaya oynamaya başlamış ama koştukça kayıyor, hızını alamayınca tosluyor duvara.
Geçenlerde çocuklara gittiğimde birkaç poz fotoğrafını çekip çocuklara sürpriz yaptım.



Biraz evvel oğlumun face de paylaştığı bir mesajı sizlere iletmek isterim:

Hakan Ozkan " Corona pozitif virus var, sanirim o yuzden attilar. Muhtemelen de bir pet shoptan atildigini dusunuyorum. Ama bayagi ugrastik, yirtacak umarim.."

Güler hanım, çok şaşırdım. Mesajınızın tarihine baktığımda, bu corona, şu anda ülkecek yaşamış olduğumuz kororavirüs müdür?

Kedilerde de mi görülüyormuş? İlginç.

Bu arada kedi çok tatlı. Umarım şimdi sağlığı yerindedir.

Pumpking 03-05-2020 09:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi derin35 (Mesaj 1587117)
Güler hanım, çok şaşırdım. Mesajınızın tarihine baktığımda, bu corona, şu anda ülkecek yaşamış olduğumuz kororavirüs müdür?

Kedilerde de mi görülüyormuş? İlginç.

Bu arada kedi çok tatlı. Umarım şimdi sağlığı yerindedir.

Coronavirüs türleri birçok hayvanda olabilir. Hayvanlar bağışıklı diye biliyorum.

elifaydin 03-05-2020 10:37

Daha önce hastalığından bahsettiğim kedimizi 26 nisanda kaybettik. Son 3 günü gerçekten kötüydü, veteriner daha fazla acı çekmeden öldüğüne şükredin dedi. Bu kanser illeti akciğerlerine de sirayet ettikten sonra çok kısa sürede götürdü. Evdeki diğer kedi ise arkadaşının ölümünden sonra günlerce hiçbirşey yemediği için onu da hastaneye götürmek durumunda kaldık. Çok özlüyoruz ailecek. Çok üzüldük ama çok güzel şeyler yaşamıştık 12.5 yılda, onları hatırlayıp avunuyoruz.

abk 03-05-2020 15:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi elifaydin (Mesaj 1587136)
Daha önce hastalığından bahsettiğim kedimizi 26 nisanda kaybettik. Son 3 günü gerçekten kötüydü, veteriner daha fazla acı çekmeden öldüğüne şükredin dedi. Bu kanser illeti akciğerlerine de sirayet ettikten sonra çok kısa sürede götürdü. Evdeki diğer kedi ise arkadaşının ölümünden sonra günlerce hiçbirşey yemediği için onu da hastaneye götürmek durumunda kaldık. Çok özlüyoruz ailecek. Çok üzüldük ama çok güzel şeyler yaşamıştık 12.5 yılda, onları hatırlayıp avunuyoruz.

Çok üzüldüm, ailenin bir bireyi gibi oluyor evcil hayvanlarımız. Diğer kediniz uzun yıllar sizinle yaşar umarım.

derin35 03-05-2020 19:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi elifaydin (Mesaj 1587136)
Daha önce hastalığından bahsettiğim kedimizi 26 nisanda kaybettik. Son 3 günü gerçekten kötüydü, veteriner daha fazla acı çekmeden öldüğüne şükredin dedi. Bu kanser illeti akciğerlerine de sirayet ettikten sonra çok kısa sürede götürdü. Evdeki diğer kedi ise arkadaşının ölümünden sonra günlerce hiçbirşey yemediği için onu da hastaneye götürmek durumunda kaldık. Çok özlüyoruz ailecek. Çok üzüldük ama çok güzel şeyler yaşamıştık 12.5 yılda, onları hatırlayıp avunuyoruz.

Evde yaşayan canın kaybı, boşluğu çok zor, bilirim. Kalan kediciğe de bir ayrı üzüldüm. Nasıl etkilenmiş. Kıyamam.

elifaydin 04-05-2020 08:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi abk (Mesaj 1587163)
Çok üzüldüm, ailenin bir bireyi gibi oluyor evcil hayvanlarımız. Diğer kediniz uzun yıllar sizinle yaşar umarım.

Teşekkür ederim Sayın abk, aynen söylediğiniz gibi evin bir bireyi hatta hiç büyümeyen çocuğu gibi oluyorlar.

elifaydin 04-05-2020 08:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi derin35 (Mesaj 1587194)
Evde yaşayan canın kaybı, boşluğu çok zor, bilirim. Kalan kediciğe de bir ayrı üzüldüm. Nasıl etkilenmiş. Kıyamam.

Teşekkür ederim Sayın derin35, daha yeni yeni normale dönmeye çalışıyor. Biz de onu yalnız bırakmıyoruz.

Güler 05-05-2020 00:47

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi derin35 (Mesaj 1587117)
Güler hanım, çok şaşırdım. Mesajınızın tarihine baktığımda, bu corona, şu anda ülkecek yaşamış olduğumuz kororavirüs müdür?

Kedilerde de mi görülüyormuş? İlginç.

Bu arada kedi çok tatlı. Umarım şimdi sağlığı yerindedir.

Oğlumun kedisi yaşamını devam ettiriyor, büyüdü kilo da aldı ama bütün yaşamı ev içinde bu durum bence onu biraz psikopatlaştırdı. Saniyesi saniyesine uymuyor belki de bana öyle geliyor. Ben böyle söyleyince onlar ailecek bozuluyorlar ama yine de ben öyle düşünüyorum.
Etrafımda gördüğüm kediler gibi sevecen değil, kendini sevdirmeyi istemiyor hırçınlaşıyor. Kendi aleminde dünyasında yaşıyor.
Yine sık sık veterinere gidiyor, ya gözüne bir şey oluyor, ya da başkabir yerine. Bakanlar şikayetçi değil ya bana ne.

Ben bu güzeli seviyorum


derin35 08-05-2020 23:58

Oy maşallah. Poz da vermiş.

Baruthane 29-09-2020 16:54

tüm kediler çok tatlı aslında ben de almak istiyorum ama çok fazla ilgilenemem diye almak istemiyorum gördükçe içim gidiyor ama ilgisiz kalmasını istemiyorum ve bir kuşum var ona zarar verir diye korkuyorum sizce ne yapmalıyım

Asoo 29-09-2020 21:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Baruthane (Mesaj 1595607)
tüm kediler çok tatlı aslında ben de almak istiyorum ama çok fazla ilgilenemem diye almak istemiyorum gördükçe içim gidiyor ama ilgisiz kalmasını istemiyorum ve bir kuşum var ona zarar verir diye korkuyorum sizce ne yapmalıyım

Yaklaşık üç senedir bir dağ köyünde yaşıyorum. Şehirli yıllarım, içimde hep bir hayvan edinme arzusuyla geçti.

Şimdi köpeklerim, kedilerim ve çok sayıda tavuğum var, onları gözlemlemek için de bol vaktim.

Ve iyi ki şehirdeyken bir hayvan edinmemişim. Hayvan sevme, can yoldaşı edinme gibi ihtiyaçlarım için bir canlıyı olması gereken ortamdan uzaklaştırmamışım iyi ki.

Kedilerim ve köpeklerimin yaradılışlarına uygun yaşayışlarındaki mutluluğunu gördükçe, evde hayvan beslemeye giderek daha soğuk bakıyorum.

İşin bir de sorumluluk boyutu var ki, o hepten zorlu.

Tabii ki karar sizin.

Not: Kedi, o kuşu bir punduna getirir yer. Yemeli zaten. :D

myrize 16-07-2021 00:27

kedime isim bulamıyorum önerebileceğiniz bit isim varmı erkek mavi gözlü british

TCM 16-07-2021 07:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi myrize (Mesaj 1609142)
kedime isim bulamıyorum önerebileceğiniz bit isim varmı erkek mavi gözlü british

NoName

NameLess


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:32.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025