agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Kaybettiklerimiz... (https://www.agaclar.net/forum/kaybettiklerimiz/)
-   -   Hhatice (Sedef Miran) / Balkon (https://www.agaclar.net/forum/kaybettiklerimiz/19131.htm)

Hhatice 13-12-2010 18:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kamelyavadisi (Mesaj 720062)
Hatice Hanım;
Bahçene eşimle beraber bir gezinti düzeledik.
Gerçekten yorgunluğumuz gitti. Emeklerinize sağlık.
Kamelyanı assolist yapman benide mutlu etti. Emeklerine sağlık.
Bu da benim kamelya tarlam.

Resmin karşısında bir beş dakika resmen hayal kurdum .Açmış halleri nasıl olur diye gözümün önüne getirdim .
Sizi tebrik ediyorum sayın Kamelyevadisi gerçekten çok emek veriyorsunuz.
Ben bu emeğinizin kesinlikle boşa gitmeyeceğine eminim .Her bahçe bu güzel bitki ile şenlenmeli .Hele ki soğuğa dayanıklı olması en büyük özelliği bence
Akaretlerde oturuyorum .W otelin yanında 2 tane kocaman kırmızı kamelye var .Üzerine geçen sene kar da yağdı , yağmurda hiçbir şey olmadan çiçeklendiler. Gelen geçen yapma sandı elledi .O kadar güzeller ki bir ara resmini çekip koyacağım buraya

sariefe 13-12-2010 21:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Hhatice (Mesaj 725848)
Sevgili sariefecim .
Etoburu Haziranda aldım .Aldığım yerde 5 tane vardı .Bir hafta sonra gittiğimde kalanlar ölmüştü.Bana gölge sever dedi. Üstten sula dedi .Bende hemen sitemize bakıp bakımını öğrendim .Tek sıkıntım Tekirdağdaki ev çok aşırı sıcak oluyor :( Cam kenarında duruyor .Hemen her gün güneş aldı 3 gün önceye kadar .Mecburen İstanbula getireceğim. İçme suyunu alttaki tabağına koyuyorum .
Ne dersin diğer çeşitleride alsam mı ?
Özellikle senin pembeler çok güzel

Venüs aydınlık sever, alttan sulanır ve en önemlisi saf su ister denir. Hazirandan beri içme suyuyla yaşamasına çok şaşırdım. Ben hiç denemedim ama söylenenlere göre içme suyuyla şimdiye kadar ölmesi gerekirdi. Bana ilginç geldi. Eminim bir çok etoburcuyada gelir ama etobur başlığı bazı etoburlar gibi dormancy de sanki. Etoburcular piyasada yok.

Pembelerle hala birbirimizi tanımaya çalışıyoruz. O nedenle bugün itibariyle öneremiyorum. Sanırım çok ışık ve nem ihtiyacı var. Yerine alışırsa izlenimlerimi paylaşırım. Sevgiler...

Uzaylı 13-12-2010 23:20

Sayın Hhatice; Limonunuz olgunlaşınca meyvesini alın.Bitkiler konusunda yeniyim ama ağaçlar konusunda bir tecrübe edindim. Kayınvalidemin bahçesindeki zeytinleri 3 yıldır özenle topluyorum. İlk yıl tesbih taşı kadarlardı. İkinci yıl biraz daha çoğaldılar ve büyüdüler.
Bu yıl iriliğine hepimiz şaştık. Bir yerlerden öğrendiğime göre meyve veren ağaçlar meyveleri toplandıkça işe yaradığını hisseder ve gelecek sene daha verimli olurmuş. Denedik gördük. Artık ağaçların üzerinde hiç meyve ve zeytin bırakmıyoruz. Seneye Limonunuz bol verimli olur inşallah.

Hhatice 15-12-2010 15:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sariefe (Mesaj 725930)
Venüs aydınlık sever, alttan sulanır ve en önemlisi saf su ister denir. Hazirandan beri içme suyuyla yaşamasına çok şaşırdım. Ben hiç denemedim ama söylenenlere göre içme suyuyla şimdiye kadar ölmesi gerekirdi. Bana ilginç geldi. Eminim bir çok etoburcuyada gelir ama etobur başlığı bazı etoburlar gibi dormancy de sanki. Etoburcular piyasada yok.

Pembelerle hala birbirimizi tanımaya çalışıyoruz. O nedenle bugün itibariyle öneremiyorum. Sanırım çok ışık ve nem ihtiyacı var. Yerine alışırsa izlenimlerimi paylaşırım. Sevgiler...

Valla açıkçası ben İstanbuldayke eşim şebeke suyu ile üstten de sulamış .Hatta ne yaptın öldüreceksin dedim .Yeni öğrendi içme suyu veriyor.
Bu hafta bauhausetan alacağım .Beylikdüzünde vardı .Bakamam diye almamıştım .Sanırım bizim evi sevdi :))

Bilgiler için teşekkürler .

Hhatice 15-12-2010 15:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Uzaylı (Mesaj 725983)
Sayın Hhatice; Limonunuz olgunlaşınca meyvesini alın.Bitkiler konusunda yeniyim ama ağaçlar konusunda bir tecrübe edindim. Kayınvalidemin bahçesindeki zeytinleri 3 yıldır özenle topluyorum. İlk yıl tesbih taşı kadarlardı. İkinci yıl biraz daha çoğaldılar ve büyüdüler.
Bu yıl iriliğine hepimiz şaştık. Bir yerlerden öğrendiğime göre meyve veren ağaçlar meyveleri toplandıkça işe yaradığını hisseder ve gelecek sene daha verimli olurmuş. Denedik gördük. Artık ağaçların üzerinde hiç meyve ve zeytin bırakmıyoruz. Seneye Limonunuz bol verimli olur inşallah.

Çok çiçeği vardı aslında ama benim hatam oldu yerini değiştirdim .Çiçeklerini döktü .Tek limonumu da bu doğru bilgi ışığında koparayım o zaman :)
Teşekkürler sayın Uzaylı.

Hhatice 16-12-2010 20:11

1 Eklenti(ler)
Eklenti 184562

16 Aralıkta üzerinde çiçeği olan lalegülüm .
İçeri alınca gonca iyice açıldı .

Hhatice 16-12-2010 20:29

1 Eklenti(ler)
Eklenti 184566

Komşum verdi .İsmini bilmiyorum .Çok güzel olmuş onunki .Benimkide büyür o boya gelir inşallah .

Hhatice 16-12-2010 20:41

1 Eklenti(ler)
Eklenti 184572

Kış tatlısı o kadar ağır büyüyor ki kocaman ağaç olacağını hayal bile edemiyorum .Bu kışı daha saksıda geçirsin bahara bahçeye dikeceğim .

Hhatice 16-12-2010 20:48

1 Eklenti(ler)
Eklenti 184573

Efe püskülü açmak üzere Teşekkürler Zafer Bey

Hhatice 16-12-2010 21:01

1 Eklenti(ler)
Eklenti 184574

Yılbaşı çeliğinde tomurcuk var .Kırmızı açacak sanırım .Teşekkürler sütoğlan :))

Hhatice 16-12-2010 21:06

1 Eklenti(ler)
Eklenti 184576

Koca yaz açmasını bekledim açmadı.Datura tomurcukta

Hhatice 16-12-2010 21:15

1 Eklenti(ler)
Eklenti 184577

Vildan'cım senin için köklendirdim .

sariefe 16-12-2010 21:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Hhatice (Mesaj 727483)
Eklenti 184574

Yılbaşı çeliğinde tomurcuk var .Kırmızı açacak sanırım .Teşekkürler sütoğlan :))

Buyrun benim :D. Sevgili Hatice Anne, o tomurcuklar kırmızıya ait değil. Büyük ihtimal sarı. Fakat açacaklarını sanmıyorum. Hatta bir kaç güne düşerlerse şaşırmam :( İnşallah seneye hem daha büyük hem de bol çiçekli olurlar. Sevgiler...

Hhatice 16-12-2010 21:20

1 Eklenti(ler)
Eklenti 184579

Başka bir sukulent almaya gitmiştim .Malesef onu bulamadım .Hani şu tüylü olandan :)
Aşılı sevmiyorum ama bu değişik geldi .

Hhatice 16-12-2010 21:27

1 Eklenti(ler)
Eklenti 184581

Beni hiç bu kadar uğraştıran üzen bir başka çiçek olmadı :(
Aldığımda kocaman yaprakları vardı hepsi döküldü :( Şimdi de göbekten solmaya başladı.
Bu gün topraktan çıkardım .Oksijenli suda kökler yıkadım .Yeni toprağa ektim .
Ama umudum yok bu çiçek beni sevmedi :(

Hhatice 16-12-2010 21:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sariefe (Mesaj 727494)
Buyrun benim :D. Sevgili Hatice Anne, o tomurcuklar kırmızıya ait değil. Büyük ihtimal sarı. Fakat açacaklarını sanmıyorum. Hatta bir kaç güne düşerlerse şaşırmam :( İnşallah seneye hem daha büyük hem de bol çiçekli olurlar. Sevgiler...

Olsun canım oğlumcum .Seneler bana sabırlı olmayı öğretti .
Teşekkür ederim .Koca saksı renk renk yılbaşı çelikleriyle dolu :)
Çok güzel bir süprizdi. Sevgiler

günebakan 16-12-2010 21:33

Efe püskülü konusunda ne kadar şanslısınız Hhatice çiçek vermiş hemen bakalım çiçeği ne renk olacak:)

sariefe 16-12-2010 21:38

672. mesajınızdaki bitki bana verdiğiniz hazine kutusunda da vardı. Yukarıdaki resimde sulu kısımları belli olmuyor ama çok güzel yaprakları var. Adını merak ediyorum. Neydi acaba?

Hhatice 16-12-2010 21:40

3 Eklenti(ler)
[ATTACH][ATTACH]Eklenti 184587[/ATTACH][/ATTACH]

Anne çiçeği tam açmadı ama dayanamadım yükledim .Teşekkürler canım arkadaşım Satı'cım .

Vildan Sönmez 16-12-2010 21:41

Sedef'cim bu akşam bolkonundan güzel haberler var. En son lalegül çiçeği sende sanırım. Sezonu sen kapatıyorsun yani :)
Yılbaşı çiçeğinin sarı olması da güzel, daha az gördüğümüz bir renk. Daturan inşallah çiçeğini dökmez. o tüylü kalanşo var ya, Bauhause'dan almıştım, şimdi nerde bulsam alıcam ve dallarını arkadaşlara dağıtıcam ;)
Zafer bey bana kış tatlısı yollamıştı çıtır çıtır kurudu ve yapraklarını döktü, dilerim seninki yaşar.
Bir de o bozulan çiçeğin neydi, anlamadım ?
Bir de benim bebiş yerin müsaitse kışı sende geçirsin, güçlensin.

Hhatice 16-12-2010 21:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sariefe (Mesaj 727513)
673. mesajınızdaki bitki bana verdiğiniz hazine kutusunda da vardı. Yukarıdaki resimde sulu kısımları belli olmuyor ama çok güzel yaprakları var. Adını merak ediyorum. Neydi acaba?

:)

O bana buradaki manevi kızmdan geldi .Aslında büyük olarak da eklemiştim. Yapraklar etli ve bayağı büyüyor .İsmini bilmiyorum .Yanından verdikçe koparıp ekiyorum .Hem ana bitki rahat büyüsün diye hemde çoğalsın arkadaşlarımda da olsun diye.
Öğrensek ismini çok iyi olacak .

Hhatice 16-12-2010 21:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Vildan Sönmez (Mesaj 727515)
Sedef'cim bu akşam bolkonundan güzel haberler var. En son lalegül çiçeği sende sanırım. Sezonu sen kapatıyorsun yani :)
Yılbaşı çiçeğinin sarı olması da güzel, daha az gördüğümüz bir renk. Daturan inşallah çiçeğini dökmez. o tüylü kalanşo var ya, Bauhause'dan almıştım, şimdi nerde bulsam alıcam ve dallarını arkadaşlara dağıtıcam ;)
Zafer bey bana kış tatlısı yollamıştı çıtır çıtır kurudu ve yapraklarını döktü, dilerim seninki yaşar.
Bir de o bozulan çiçeğin neydi, anlamadım ?
Bir de benim bebiş yerin müsaitse kışı sende geçirsin, güçlensin.

Vildancım o bir sukulent ama ismini bilmiyorum .Neden bozulduğunu da asla çözmedim .Tamam büyüsün yerim var .Baharda alırsın tatlım .
Kış tatlısı tohumu yollamıştım sana olmadı mı?
Bende fide var Tekirdağ'da getiririm .

Hhatice 16-12-2010 21:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi günebakan (Mesaj 727510)
Efe püskülü konusunda ne kadar şanslısınız Hhatice çiçek vermiş hemen bakalım çiçeği ne renk olacak:)

Canım geçen sene gelmişti bana açmadı bol bol yavruladı .Bu yaz açar diye bekledim .Aralıkta açmaya niyet etti :)

Sende yoksa verebilirim .

günebakan 16-12-2010 22:03

Teşekkür ederim ben de var çiçek açması için 1 sene beklemeyiz inşallah:)

Hhatice 16-12-2010 22:05

2 Eklenti(ler)
[ATTACH]Eklenti 184597[/ATTACH]

Yeni aramıza katıldı :) Fark etmemiştim tomurcukları da varmış .

Hhatice 16-12-2010 22:11

1 Eklenti(ler)
Eklenti 184599

Bu da yeni geldi :)Bir tane alıp çıkmayı bir türlü beceremiyorum .Allahtan çok çeşit yoktu :)

Hhatice 16-12-2010 22:24

1 Eklenti(ler)
Eklenti 184604

Sedum palmeri

Kar, kış, buz banamısın demiyor.Her sene mutlaka açıyor.Sorunsuz bir bitki :)

Hhatice 16-12-2010 22:34

1 Eklenti(ler)
Eklenti 184607.

Bu da en sevdiğim sukulentlerimden biri .Minik bir ağacı andırıyor.

sevim.K 17-12-2010 00:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Hhatice (Mesaj 727520)
:)

çoğalsın arkadaşlarımda da olsun diye.
Öğrensek ismini çok iyi olacak .

Harika, sen bir tanesin sevgili Hatice;):p

sariefe 17-12-2010 09:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Hhatice (Mesaj 727520)
... O bana buradaki manevi kızımdan geldi. Aslında büyük olarak da eklemiştim. Yapraklar etli ve bayağı büyüyor. İsmini bilmiyorum.... Öğrensek ismini çok iyi olacak.

O zaman manevi kızınıza soralım. Yok o da bilmiyorsa ben net bir foto çekip "bu bitkinin adı ne?" başlığına sorayım. Elbet bir bilen çıkar.

Bu arada siz fotoğraf ekledikçe soru sorasım geliyor. Çünkü benim yavruların anaçlarını görüyorum ;) 688 deki sarışın ve 689 daki ağaççık için ne söyleyebilirsiniz? İsimleri belli mi?

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:09.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025