agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Agaclar.net Kullanıcı Hizmetleri > İçimizden Biri > Kaybettiklerimiz...
(https)

Beğeni Düzeni8229Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 29-03-2012, 08:10   #1
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

jineop's Avatar

Giriş Tarihi: 25-11-2008
Galeri: 94
Havaların ısınmaya başlaması ile kuru dalların budanması, kuru yaprak ve çöplerin toplanması , clematis desteklerinin hazırlanması , kendiliğinden çıkan bitkilerin grublandırılarak yeni yerlerine akratılması gibi işlerle çok yoğun çalışmalarım başlamış oldu. Bahçe gözüme hiç güzel görünmüyor. Ama 1-2 ay içinde çok farklı olacak biliyorum. Kış sonrası bahçeden genel görüntüleri sizlerle paylaşmak istiyorum. 1-2 ay içinde neler olacak birlikte görebilelim diye.

Eklenen Resimler

jineop Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-03-2012, 08:16   #2

jineop's Avatar

Saksıların bir kısmına çan çiçekleri, bir kısmında laleler ve latin çiçeği gibi tohumları bir arada ektim. Laleler çiçeklerini bitirince saksı boş kalmasın diye.

Eklenen Resimler

Eski 29-03-2012, 08:23   #3

jineop's Avatar

Geçen sene aldığım pulsatillalarım çiçek açtı. Güneşte tam açık olan çiçeği güneşin azalmasıyla ters lale gibi bir görüntüye geçti.

Eklenen Resimler

Eski 29-03-2012, 08:29   #4

jineop's Avatar

İlk bitkilerimden pierisler çiçek açtı. Çalı iberis tomurcukta. Bu iki bitkiyi tüm bitki delilerine öneririm. Çalı iberis mevsimlik değil. Bahardan sonbahara kadar bildiğimiz beyaz diğer iberisler gibi çiçeklerini açıyor. Bodur bir bitki. Konu başlığı açtığımda ayrıntılı bilgileri sizlerle paylaşacağım.

Eklenen Resimler

Eski 29-03-2012, 08:36   #5

jineop's Avatar

Akebia Quinata, bol tomurcuk , bol sürgün vermeye devam ediyor. Yaprak formu çok güzel, zahmetsiz, hızlı büyüyor ama çiçeklenme süresi ne yazık ki kısa. Sevgili Jezebelin köklendirilmiş Akebia Trifoliata göndermişti. Yaklaşık 6 aydır en ufak bir kıpırtı olmazken sanırım sürgün veriyor. İki bitkiyi yanyana diktim. O güzel çikolata kokulu meyvelerini ve sonrasında oluşan tohumları hep birlikte görebilmek için.

Eklenen Resimler

Düzenleyen jineop : 29-03-2012 saat 12:05 Neden: imla hatası
Eski 29-03-2012, 20:37   #6
Ağaç Dostu

Vildan Sönmez's Avatar

Giriş Tarihi: 01-08-2005
Galeri: 1126
Sevgili Jineop, bahçen yine de güzel. Yemyeşil çimler, çalılar ve tomurcuklarla hazırlanıyor. Benim terası görsen, dört gözle bekliyorum, özellikle japon güllerim ve begovillerim yeşermiyecek diye korkuyorum ceylan sardunyam bir saksı kaldı, kalanşo da öyle. Fotoğraflarıma bakıyorum geçen yıl bu zamanlarda daha çiçekliymiş. Bu yıl soğuklar uzun sürdü, kayıplar var ama . Biraz bekliyeceğiz, biraz çalışacağız.... Sağlık olsun yeter ki....

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi jineop Mesajı Göster
Havaların ısınmaya başlaması ile kuru dalların budanması, kuru yaprak ve çöplerin toplanması , clematis desteklerinin hazırlanması , kendiliğinden çıkan bitkilerin grublandırılarak yeni yerlerine akratılması gibi işlerle çok yoğun çalışmalarım başlamış oldu. Bahçe gözüme hiç güzel görünmüyor. Ama 1-2 ay içinde çok farklı olacak biliyorum. Kış sonrası bahçeden genel görüntüleri sizlerle paylaşmak istiyorum. 1-2 ay içinde neler olacak birlikte görebilelim diye.

Vildan Sönmez Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-03-2012, 20:45   #7

jineop's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Vildan Sönmez Mesajı Göster
Sevgili Jineop, bahçen yine de güzel. Yemyeşil çimler, çalılar ve tomurcuklarla hazırlanıyor. Benim terası görsen, dört gözle bekliyorum, özellikle japon güllerim ve begovillerim yeşermiyecek diye korkuyorum ceylan sardunyam bir saksı kaldı, kalanşo da öyle. Fotoğraflarıma bakıyorum geçen yıl bu zamanlarda daha çiçekliymiş. Bu yıl soğuklar uzun sürdü, kayıplar var ama . Biraz bekliyeceğiz, biraz çalışacağız.... Sağlık olsun yeter ki....
Sevgili Vildan Sönmez, küpe çiçekleri çok şükür patlamaya başladılar. Ama onlara yakın bitkiyi endişe ve sabırla bekliyorum. Her sabah başlarındayım, bir canlanma belirtisi bulmak için. Kocaman paptyalar bile kurudu. Dona dayanıklı olan bitkilerden bile kayıplar var. Sadece sağlık olsun demek kalıyor. Giderek daha bilinçli bitki seçimi yapmaya çalışıyorum. Dona dayanıksız olanları saksıya alıp içeriye almakta çözüm olmuyor. Yetersiz ışık ve havada onların kaybına neden olabiliyor. Endişeli bekleyiş devam ederken saksılar tek tek boşalıyor. Sevgiler.

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:36.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025