![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Yücel Abi, hiç merak etmeyin, kökleri sağlamdır ve çok yakında sürgün verir.Sakın ellemeyin, kökün olduğu yerin etrafını ortası yaklaşık çapı 1 karış açık kalacak sekilde etrafını ağaç kabukları ya da malçla kapatmanızı öneririm. Selamlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
|
Sevgili tturt çok teşekkürler. Sağlık ve güzellik tüm ağaçlarnete olsun. Ege'yi çok öptüm, eşinize selamlar. Düzenleyen jineop : 03-03-2012 saat 11:48 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-03-2011
|
Sevgili jineop, ne zamandır siteye çok sık uğramıyordum,bahçeden de bugün haberim oldu.,1 yılı henüz dolacak olan bir üye olarak. Sevgili ahmeterin bahçesinde kullanıcı adınızı değiştirdiğinizi gördüm. Sonra sizin sayfanıza bakmak istedim ve çok güzel supriz oldu bana. Kaktus ve sukulent sayfanızın yanında bütün güzelliklerinizi görebileceğim bahçe sayfanız varmış ![]() ![]() ![]() Gezdim bahçenizi, tam tahmin ettiğim gibi zerafet, güzellik akıyor her yerinden. Muhteşemsiniz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 26-08-2011
|
Merhaba........ Ellerinize sağlık inanın kendimi bir türlü alamadım bahçenizden .ço güzel yapmışsınız.Doyamadım seyretmeye sizi sürekli izleyeceğim galiba .Tek kelimeyle harika.Ben yalovadayım ama inanın çok çeşitli çiçeğim yok yeni başladım yetiştirmeye.Zinna çiçeği ekmek istiyorum ama çok uzun boylu oluyor galiba bahçenizde gördüm ortalama kaç santim boyundaoluyor.zira çok uzun boylu çiçeklerin bakımı zor oluyor.birde bende petunya tohumu var ne zaman ekeyim.ayrıca geçen yıldan kalan petunyam var sepette ben poşet geçirerek kıştan korudum hala sağlıklı bu sene budamam gerekirmi.çok soru sordum galiba rahatsız etmeyeyim sizi.size yalovadan sevgiler gönderiyorum kolay gelsin sizi izlemeye devam. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 26-08-2011
|
Bir şey daha küpe çiçekleriniz mükemmel .saksıdalarmı yoksa direk bahçedelermi .muhteşem görünüyorlar kışın nasıl koruyorsunuz.bakın yine çok soru sordum .ne yapayım bu kadar muhteşem bahçeniz var bize bilginizden faydalanalım olurmu çokkkkkkkkkkk teşekkürler.sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
|
Sevgili nergis akasya, zinnia boylu bir çiçek. Yetiştiği toprak fakirse ve suyu azca boyu çok uzamıyor. Verimli şartlarda 1 metreyi bile bulabiliyor. Konu başlığında da sanırım cevabını bulabilirsiniz. Petunya tohumları için ideal ekim zamanındayız. İç mekanda daha çabuk çimlenecektir. Geçen seneden olan petunyaların uç kuru kısımlarını donlar geçtikten sonra budamayı düşünüyorum. Küpeliler 3 yıldır dışarıdalar. Basit naylon örtü ile koruyordum. Bu sene koruma konusunda çok başarılı olamadım. Sonuçlarını önümüzdeki aylarda göreceğiz. Sevgiler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 27-01-2011
|
Merhaba sayın jineop bahçeniz geçekten çok güzel yaratıcılığınız da ayrıca ilgimi çekti bir sorum olacak baston gülünüzü korumaya alırken *** demirlerini toprağa gömme diniz sanırım ? gömdü iseniz köklere zarar vermeden nasıl başardınız merak ettim ? 4 adet baston gülüm için uygulamanızın detaylarını bilmek isterim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 27-01-2011
|
Alıntı:
doğrusu bende şaşırmıştım ilk gördüğümde zira bir sürü proje düşündüm bu konu ile alakalı düşünmeye devam edeceğim sanırım =)) |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-01-2009
|
Bayramınız kutlu , her gününüz çok çok mutlu olsun sevgili jineop. Sevgiyle kucaklıyorum. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
|
Merhaba, dün 6 ayı dolan kompost materyalini sebze bahçesinin toprağına yaydım. Fosfor kaynağı olsun diye yetiştirdiğim baklaları söktüm. Bel ile onları ufaladıktan sonra bakla, kompost materyallerini eski toprakla yaklaşık 30cm derinliğe ulaşacak şekilde harmanladım. Tohumdan yetişen saksıdaki marulları toprağa geçirdim. 15 gün ara ile iki kez bordo bulamacı atıldı. Ayrık otlarını temizledim. Tüm ağaç kabuklarını toplayarak önce bulaşık deterjanı ile yıkadım . Cuvallara doldurdum. Mantar ve böcek ilacı yaptıktan sonra cuvalda 1 gün bekletip kurumaları için verandanın su almayan yerine bıraktım. Kendiliğinden çıkan iberis ve hazeranları grublar halinde toparlamaya çalıştım. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
Bayramınızı böyle kutladınız öyle mi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-01-2011
|
Sevgili jineop kolay gelsin,bahar hazırlıklarına başlamışsınız...ağaç kabuklarını ne yapacaksınız ..merak ettim...Aksesuar olarak mı kullanacaksınız..Yoksa başka bir yerde mi...??.... Bende çam kozalaklarının dişlerini bu şekilde kuruturum ..bazı süslemelerde kullanırım... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 | |
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2007
|
Sevgili Jineop herzaman zevkle gezdiğim ve bitki çeşitlerine hayran olduğum bahçenizi yine zevkle gezdim.Bahar gelmiş ne güzel.Şu anda İzmir deyim.Burada havalar çok güzel çiçekler açmış vaziyette.Bahçemi özledim.Daha ben tohumlar dikeceğim.Tahminen 60 çeşit üstü ne zaman dikeceğim ne zaman büyüyecek merak ediyorum.Bizde havalar daha soğukmuş.Gidinceye kadar ısınır herhalde.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2008
|
Bence bahcenin bu hali bile cok güzel. Afacan kizim izin verirse günün resim cekmeye uygun saatlerinde cikip resim cekecegim ben de... (Herkes bu durumdan memnun olmasa da biz cocuk da yapariz bahce de!!!) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-02-2012
|
Merhabalar Sevgili Jineop, bahçenizin sizin gözünüze güzel görünmeyen hali bile ne kadar güzel. Zevk aldığım, gözümün doyuma ulaştığı, huzur bulduğum bahçelerden. Bizim balkonlardaki gibi saksılar, çiçekler, asker gibi sıralı da değil, ne güzel ![]() "İnsanlar tabiattan uzaklaştıkça kalbi katılaşırmış." Bizde bahçeleriniz sayesinde rahatlıyoruz, yumuşuyoruz. Sevginiz bize de yansıyor. Ama inanın kendimi tutmasam coşacağım, bir tane olan balkonumda yer kalmayacak. Sınırlarımı biliyorum ![]() ![]() Sevgiyle kalın... Hoşça kalın... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-03-2009
|
Ay ciddi olamazsınız nasıl güzel gözükmüyor bahçenin dizaynı bitkiler gayet sağlıklı ve çok hoş insanın içinden çıkası gelmez çevirip çevirip tekrar okunacak kitaplar gibi ALLAH benim gibi olmayanlara ve bana da nasip etsin . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Bir ay için de bence senin ellerin de bu bahçe muhteşem görüntüsüne kavuşur. Clematis armandii 'Apple Blossom kokulu olması çok güzelmiş ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
Bahçe tüm coşkusuyla uyanıyor, bir iki ay sonra burayı seyretmeye doyamayacağız. Çimler sağlıklı görünüyor, boş bulduğun yerlere diktiğin çelikler dikkatimi çekti ![]() Bu sene işin biraz daha zor, diğer bahçe için de çalışmalara başlamışsındır, Allah kolaylıklar versin, 10 parmakta 20 marifet diye buna denir ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 | |
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Benim begonvillerim de yeşermedi hala başlarındayım kalanşoların hepsi öldü sakız sardunyaların bir çoğu da öyle Vildan hanım'cığım ve jineop'cuğum sanırım hepimizin bir çok kaybı var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|