agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Agaclar.net Kullanıcı Hizmetleri > İçimizden Biri > Kaybettiklerimiz...
(https)

Beğeni Düzeni8229Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 02-03-2012, 09:17   #1
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

jineop's Avatar

Giriş Tarihi: 25-11-2008
Galeri: 94
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Yücel Canpolat Mesajı Göster
Sevgili jineop geçen yaz sonu bir klematis diktim on cm.kadardı, büyüdü yani otuz cm.kadar ve çiçekte açtı,gecen baktım toprak üstü kurumuş kök kısmına bakmadım umarım canlanır.
Yücel Abi, hiç merak etmeyin, kökleri sağlamdır ve çok yakında sürgün verir.Sakın ellemeyin, kökün olduğu yerin etrafını ortası yaklaşık çapı 1 karış açık kalacak sekilde etrafını ağaç kabukları ya da malçla kapatmanızı öneririm. Selamlar.

jineop Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-03-2012, 09:47   #2
Ağaç Dostu

tturt's Avatar

Giriş Tarihi: 20-04-2008
Galeri: 112
Sayın Jineop,

Bahçeniz çok keyifli, çiçekleriniz harika ellerinize sağlık. Sağlık içinde bahçenizde güzel günler temenni ederim.

tturt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-03-2012, 10:31   #3

jineop's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tturt Mesajı Göster
Sayın Jineop,

Bahçeniz çok keyifli, çiçekleriniz harika ellerinize sağlık. Sağlık içinde bahçenizde güzel günler temenni ederim.
Sevgili tturt çok teşekkürler. Sağlık ve güzellik tüm ağaçlarnete olsun. Ege'yi çok öptüm, eşinize selamlar.

Düzenleyen jineop : 03-03-2012 saat 11:48
Eski 04-03-2012, 19:14   #4
Ağaç Dostu

loveflower's Avatar

Giriş Tarihi: 27-03-2011
Sevgili jineop, ne zamandır siteye çok sık uğramıyordum,bahçeden de bugün haberim oldu.,1 yılı henüz dolacak olan bir üye olarak. Sevgili ahmeterin bahçesinde kullanıcı adınızı değiştirdiğinizi gördüm. Sonra sizin sayfanıza bakmak istedim ve çok güzel supriz oldu bana. Kaktus ve sukulent sayfanızın yanında bütün güzelliklerinizi görebileceğim bahçe sayfanız varmış Çok sevindim
Gezdim bahçenizi, tam tahmin ettiğim gibi zerafet, güzellik akıyor her yerinden. Muhteşemsiniz

loveflower Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-03-2012, 08:46   #5
Ağaçsever

nergis akasya's Avatar

Giriş Tarihi: 26-08-2011
Merhaba........ Ellerinize sağlık inanın kendimi bir türlü alamadım bahçenizden .ço güzel yapmışsınız.Doyamadım seyretmeye sizi sürekli izleyeceğim galiba .Tek kelimeyle harika.Ben yalovadayım ama inanın çok çeşitli çiçeğim yok yeni başladım yetiştirmeye.Zinna çiçeği ekmek istiyorum ama çok uzun boylu oluyor galiba bahçenizde gördüm ortalama kaç santim boyundaoluyor.zira çok uzun boylu çiçeklerin bakımı zor oluyor.birde bende petunya tohumu var ne zaman ekeyim.ayrıca geçen yıldan kalan petunyam var sepette ben poşet geçirerek kıştan korudum hala sağlıklı bu sene budamam gerekirmi.çok soru sordum galiba rahatsız etmeyeyim sizi.size yalovadan sevgiler gönderiyorum kolay gelsin sizi izlemeye devam.

nergis akasya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-03-2012, 08:50   #6
Ağaçsever

nergis akasya's Avatar

Giriş Tarihi: 26-08-2011
Bir şey daha küpe çiçekleriniz mükemmel .saksıdalarmı yoksa direk bahçedelermi .muhteşem görünüyorlar kışın nasıl koruyorsunuz.bakın yine çok soru sordum .ne yapayım bu kadar muhteşem bahçeniz var bize bilginizden faydalanalım olurmu çokkkkkkkkkkk teşekkürler.sevgiler.

nergis akasya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-03-2012, 13:01   #7

jineop's Avatar

Sevgili nergis akasya, zinnia boylu bir çiçek. Yetiştiği toprak fakirse ve suyu azca boyu çok uzamıyor. Verimli şartlarda 1 metreyi bile bulabiliyor. Konu başlığında da sanırım cevabını bulabilirsiniz. Petunya tohumları için ideal ekim zamanındayız. İç mekanda daha çabuk çimlenecektir. Geçen seneden olan petunyaların uç kuru kısımlarını donlar geçtikten sonra budamayı düşünüyorum. Küpeliler 3 yıldır dışarıdalar. Basit naylon örtü ile koruyordum. Bu sene koruma konusunda çok başarılı olamadım. Sonuçlarını önümüzdeki aylarda göreceğiz.
Sevgiler...

Eski 05-03-2012, 15:32   #8
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 27-01-2011
Merhaba sayın jineop

bahçeniz geçekten çok güzel yaratıcılığınız da ayrıca ilgimi çekti

bir sorum olacak baston gülünüzü korumaya alırken *** demirlerini toprağa gömme diniz sanırım ? gömdü iseniz köklere zarar vermeden nasıl başardınız merak ettim ?

4 adet baston gülüm için uygulamanızın detaylarını bilmek isterim...

bursaci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-03-2012, 15:44   #9

jineop's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bursaci Mesajı Göster
Merhaba sayın jineop

bahçeniz geçekten çok güzel yaratıcılığınız da ayrıca ilgimi çekti

bir sorum olacak baston gülünüzü korumaya alırken *** demirlerini toprağa gömme diniz sanırım ? gömdü iseniz köklere zarar vermeden nasıl başardınız merak ettim ?

4 adet baston gülüm için uygulamanızın detaylarını bilmek isterim...
Sayın bursaci, acemi şansı olmuş Şimdi olsa yapmam. Şans eseri kökler zedelenmemiş.

Eski 05-03-2012, 15:48   #10
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 27-01-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi jineop Mesajı Göster
Sayın bursaci, acemi şansı olmuş Şimdi olsa yapmam. Şans eseri kökler zedelenmemiş.

doğrusu bende şaşırmıştım ilk gördüğümde
zira bir sürü proje düşündüm bu konu ile alakalı düşünmeye devam edeceğim sanırım =))

bursaci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-03-2012, 22:18   #11
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 06-01-2009
Bayramınız kutlu , her gününüz çok çok mutlu olsun sevgili jineop.
Sevgiyle kucaklıyorum.

Doğayla Barış Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-03-2012, 07:58   #12

jineop's Avatar

Merhaba, dün 6 ayı dolan kompost materyalini sebze bahçesinin toprağına yaydım. Fosfor kaynağı olsun diye yetiştirdiğim baklaları söktüm. Bel ile onları ufaladıktan sonra bakla, kompost materyallerini eski toprakla yaklaşık 30cm derinliğe ulaşacak şekilde harmanladım. Tohumdan yetişen saksıdaki marulları toprağa geçirdim.
15 gün ara ile iki kez bordo bulamacı atıldı. Ayrık otlarını temizledim. Tüm ağaç kabuklarını toplayarak önce bulaşık deterjanı ile yıkadım . Cuvallara doldurdum. Mantar ve böcek ilacı yaptıktan sonra cuvalda 1 gün bekletip kurumaları için verandanın su almayan yerine bıraktım.
Kendiliğinden çıkan iberis ve hazeranları grublar halinde toparlamaya çalıştım.

Eski 15-03-2012, 13:02   #13
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 09-06-2008
Galeri: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi jineop Mesajı Göster
Merhaba, dün 6 ayı dolan kompost materyalini sebze bahçesinin toprağına yaydım........Kendiliğinden çıkan iberis ve hazeranları grublar halinde toparlamaya çalıştım.
Bayramınızı böyle kutladınız öyle mi.

Tura Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-03-2012, 21:55   #14

jineop's Avatar

Yine karlar altındayız

Eklenen Resimler

Eski 15-03-2012, 08:20   #15
Ağaç Dostu

alacakaranlik's Avatar

Giriş Tarihi: 26-04-2007
Galeri: 5
Çalışmaya devam . Bu kadar iş yoğunlunuz arasında, bir okadar bitkiler için uğraşmanız takdire şayan doğrusu

Saygılar abla

alacakaranlik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-03-2012, 22:19   #16
Ağaç Dostu

berrinb's Avatar

Giriş Tarihi: 24-01-2011
Sevgili jineop kolay gelsin,bahar hazırlıklarına başlamışsınız...ağaç kabuklarını ne yapacaksınız ..merak ettim...Aksesuar olarak mı kullanacaksınız..Yoksa başka bir yerde mi...??....

Bende çam kozalaklarının dişlerini bu şekilde kuruturum ..bazı süslemelerde kullanırım...)

berrinb Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-03-2012, 06:28   #17

jineop's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi berrinb Mesajı Göster
Sevgili jineop kolay gelsin,bahar hazırlıklarına başlamışsınız...ağaç kabuklarını ne yapacaksınız ..merak ettim...Aksesuar olarak mı kullanacaksınız..Yoksa başka bir yerde mi...??....

Bende çam kozalaklarının dişlerini bu şekilde kuruturum ..bazı süslemelerde kullanırım...)
Sevgili berrinb, ağaç kabuklarını rogar kapaklarının üstüne seriyorum. Üstüne saksıları yerleştiriyorum. Büyük olanları destek çubuklarına giydirebiliyorum. Saksı yapmakta kullanabilirsiniz. Sonbaharda dış sınıra diziyorum. Kış boyu orda kalıyorlar. Az da olsa yabani otların bahçeye istilasını önlüyorlar. Sevgiler.

Eski 20-03-2012, 14:27   #18

jineop's Avatar

Doğanın hediyeleri, renk çok güzel koku çok yoğun. Yayılma arzusu yüksek, yan kollar atarak her yeri sarmaya çalışıyor. Her yeri sarabilir
Viola Odorata, orman menekşesi

Eklenen Resimler

Eski 20-03-2012, 14:30   #19

jineop's Avatar

Yine doğadan İris suaveolens bodur süsen. Kremsi sarı rengi henüz açmadı.

Eklenen Resimler

Eski 20-03-2012, 14:52   #20

jineop's Avatar

Nergisler ve çiğdemler açmaya başladılar. Kışın kaybolan bitkilerle aynı yere ekmiştim. Bu şekilde uzun süreli boşluk olmuyor.

Eklenen Resimler

Eski 29-03-2012, 09:31   #21
Ağaç Dostu

fikreteren's Avatar

Giriş Tarihi: 24-02-2007
Sevgili Jineop herzaman zevkle gezdiğim ve bitki çeşitlerine hayran olduğum bahçenizi yine zevkle gezdim.Bahar gelmiş ne güzel.Şu anda İzmir deyim.Burada havalar çok güzel çiçekler açmış vaziyette.Bahçemi özledim.Daha ben tohumlar dikeceğim.Tahminen 60 çeşit üstü ne zaman dikeceğim ne zaman büyüyecek merak ediyorum.Bizde havalar daha soğukmuş.Gidinceye kadar ısınır herhalde....

fikreteren Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-03-2012, 10:07   #22
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Giriş Tarihi: 14-02-2008
Bence bahcenin bu hali bile cok güzel. Afacan kizim izin verirse günün resim cekmeye uygun saatlerinde cikip resim cekecegim ben de... (Herkes bu durumdan memnun olmasa da biz cocuk da yapariz bahce de!!!)

ciceksever70 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-03-2012, 10:21   #23
Ağaç Dostu

rhepsag67's Avatar

Giriş Tarihi: 20-02-2012
Merhabalar Sevgili Jineop, bahçenizin sizin gözünüze güzel görünmeyen hali bile ne kadar güzel. Zevk aldığım, gözümün doyuma ulaştığı, huzur bulduğum bahçelerden. Bizim balkonlardaki gibi saksılar, çiçekler, asker gibi sıralı da değil, ne güzel Emeklerinize sağlık, gönül pencerenize sağlık. Bu güzellikleri bizlerle paylaştığınız için çok teşekkürler.

"İnsanlar tabiattan uzaklaştıkça kalbi katılaşırmış." Bizde bahçeleriniz sayesinde rahatlıyoruz, yumuşuyoruz. Sevginiz bize de yansıyor. Ama inanın kendimi tutmasam coşacağım, bir tane olan balkonumda yer kalmayacak. Sınırlarımı biliyorum sınırlarımı aşacağım zamanı bekliyorum.

Sevgiyle kalın...
Hoşça kalın...

rhepsag67 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-03-2012, 12:01   #24
Ağaç Dostu

kılıç's Avatar

Giriş Tarihi: 11-03-2009
Ay ciddi olamazsınız nasıl güzel gözükmüyor bahçenin dizaynı bitkiler gayet sağlıklı ve çok hoş insanın içinden çıkası gelmez çevirip çevirip tekrar okunacak kitaplar gibi ALLAH benim gibi olmayanlara ve bana da nasip etsin .

kılıç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-03-2012, 13:40   #25
Ağaç Dostu

günebakan's Avatar

Giriş Tarihi: 09-09-2008
Bir ay için de bence senin ellerin de bu bahçe muhteşem görüntüsüne kavuşur. Clematis armandii 'Apple Blossom kokulu olması çok güzelmiş

günebakan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-03-2012, 13:47   #26
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Giriş Tarihi: 25-06-2008
Galeri: 260
Bahçe tüm coşkusuyla uyanıyor, bir iki ay sonra burayı seyretmeye doyamayacağız.
Çimler sağlıklı görünüyor, boş bulduğun yerlere diktiğin çelikler dikkatimi çekti

Bu sene işin biraz daha zor, diğer bahçe için de çalışmalara başlamışsındır, Allah kolaylıklar versin, 10 parmakta 20 marifet diye buna denir

Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-03-2012, 14:11   #27

jineop's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı Mesajı Göster
Bahçe tüm coşkusuyla uyanıyor, bir iki ay sonra burayı seyretmeye doyamayacağız.
Çimler sağlıklı görünüyor, boş bulduğun yerlere diktiğin çelikler dikkatimi çekti

Bu sene işin biraz daha zor, diğer bahçe için de çalışmalara başlamışsındır, Allah kolaylıklar versin, 10 parmakta 20 marifet diye buna denir
Evet ablam, bazı bölgeler hatta çelik çöplüğüne dönüşmüş durumda. Ama bu sene çelikten yetişen clemtaisler herşeyi unutturuyor.

Eski 29-03-2012, 14:14   #28
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Giriş Tarihi: 25-06-2008
Galeri: 260
Çer çöp olsa da bizim için değerlidir canım, kuru dal gibi görünen şeyler yakında canlanıp utandırırlar bizi

Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-03-2012, 14:24   #29
Ağaçsever

ulu şef's Avatar

Giriş Tarihi: 06-08-2011
Galeri: 4
sizi tebrik ediyorum çok güzel bahçeleriniz var maşşallah.bravo süperr ayrıca bitkiden yana bayağı zengin bitkileri ve bahçeyi nekadar sevdiğiniz fotolardan anlaşılıyor selamlar

ulu şef Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-03-2012, 21:05   #30
Ağaç Dostu

günebakan's Avatar

Giriş Tarihi: 09-09-2008
Benim begonvillerim de yeşermedi hala başlarındayım kalanşoların hepsi öldü sakız sardunyaların bir çoğu da öyle Vildan hanım'cığım ve jineop'cuğum sanırım hepimizin bir çok kaybı var.

günebakan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:45.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025