![]() |
Alıntı:
Horoz olacaksa böyle; http://www.tae.gov.tr/UserFiles/haberfoto/DSC_3318.JPG Tavuk olacaksa böyle; http://www.tae.gov.tr/UserFiles/haberfoto/DSC_3290.JPG |
|
Saygılarımla!.
Bende; Bir Çift Aldım Az Önce: Şu An Yetiştiricilik Bilgisi Arıyorum!. Cinsi; BRAHMA TAVUĞU!. Yetiştiricilikler Sayfasında; AĞAÇLAR.NET SAYFASINI GÖRÜNCE: BU SAYFAYI TERCİH ETTİM!. Sevincimden; ÖNCE MESAJ YAZAYIM, Dedim!. Araştırmalarımı Sonra Yaparım, Dedim!. SAYGILARIMLA ve TEŞEKKÜRLER AĞAÇLAR.NET DOSTLUKLARI!. İYİ Kİ VARSINIZ!. DOSTLUĞUN TEBESSÜMÜ DAİMİ OLUVERSİN İNŞALLAH!. |
benim hint tavuğum var erken gurk olması için neyapmalıyım
|
253 Thares civcivlerin ayakları kalın olanları horoz ince olanları tavuk olur.:):)
|
3 Eklenti(ler)
Bunlarda benim minyatür süs tavuğu civcivlerim, çok minikler. 2 ay kadar balkonda büyütüp sonra kümeslerine indireceğim. Şimdilik çok uykucular...;)
Eklenti 291674 Eklenti 291675 Eklenti 291676 |
4 Eklenti(ler)
Civcilerimin anne ve babaları... Kümeste 2 horoz 5 tavuk var ama kavga etmiyorlar. Bahçede büyük tavuk ve horozlarda olduğu için kapalı duruyorlar, hafta sonları başlarında durarak bahçede gezdiriyorum. Başlarından ayrıldım mı büyük horozlarla kavgaya başlıyorlar... 2 küçük horoz bir olup büyük horozu yıldırıyor... ;) Genel olarak sessiz ve uysallar...;)
Eklenti 291680 Eklenti 291681 Eklenti 291682 Eklenti 291683 |
Alıntı:
Daha çok küçük değiller mi ? doğru ısı olmadan nasıl hayatta kalabiliyorlar ? |
1 Eklenti(ler)
Bugün civcivlerimin başına çok kötü bir şey geldi. 4. kattaki balkonumda kutunun içinde beslediğim 5 civcivime saksağan saldırdı. :( Civcivlerimin feryatlarına balkona fırladım ama kartal gibi birini kapıp uzaklaştı. Çok üzüldüm.
Saksağanların bu kadar saldırgan olduklarını hiç bilmiyordum. Acı bir tecrübe ile öğrendim. Hemen kalan 4 civcivimi içeri kaçırıp kapıyı kapattım. 10 dakika sonra yine geldi sevimsiz kuş...:mad::mad::mad: Civcivlerim korkudan yarım saat titrediler... :( Eklenti 293048 |
Hımmm.
Hemen bir kumaş ile saksağan maketi yapıp balkona asınız. Komik görünüyor olsada işe yarayacağına eminim. |
:(:(Sanam bir yarar iki yarar üçüncüde maketin canlı olmadığını anlıyacaktır. Hayvanlar çok zekidir. Başka şeyler düşünmelisiniz. Bizim burda alıcı kuşlar var. Alıcı kuşlar ağırlığının üç katını kaldırıyorlar.Civciv için çok üzüldüm aman dikkat asla pes etmez. Ben geçen yaz civlerimi evde masanın üstünde kutuda beslemiştim.
|
O zaman sağlam bir cam. Üzerinde delikler olan.
Ya da geniş bir kafes. |
ne diyeyim bilemedim:) hem sorular çok güzel ve samimi, hem cevaplar çok aydınlatıcı ve samimi...çok güzel deneyimler ve paylaşılması da ayrı güzel. Benim tavuk yetiştirmekle ilgili pek bilgim yok ama yine de şunu eklemek istedim, altlıkları temizlerken gübre olarak faydalanılabilir diye düşünmek lazım. direk olarak atmayın derim...
kolay gelsin... sevgiler... |
Alıcı kuşlar
Bizim burda benim tavuklarım ve horozlarım alıcı kuşu havada gördüklerinde ve hissettiklerinde kafaları yukarı kaldırıp bağırmaya başlıyorlar ve doğru kümese veya kuytu yerlere kaçışıyorlar. Çoğu kümese giriyor. Hemen benim haberim oluyor. Ben yardıma koşuyorum.
|
Cam olmaz güneş üzerine geldiğinde çok sıcak olur. Çok sıcağa ve çok güneşe civcivler dayanamayıp ölürler.:(:(
|
Ben karton kutu üstüne kafes telden örtersin üşüdüğünde sıcaksu torbasına sıcak su koyarsın(çok sıcak olmasın veya kaynar olmasın.Buna dikkat) eski bir penye giysinle sıcak su torbasını sararsın ayakları yanmasındiye.
|
Pazardan bir adet plastik kafesli kasa alıp; üst kısmına sinek teli veya tül gibi bir şey dikmeyi düşünüyorum. Sadece yem su vermek için bir aralık bırakacağım. Zaten 2-3 ay sonra kümese indireceğim civcivleri. Kedilerden sakınmak için balkona aldım ama çare olmadı... :(
Balkonda güneşleniyorlardı, keyifleri çok iyiydi. Bugün bütün gün içerde, çok huzursuzdular. Geçen senede balkonda bakmıştım, bir şey olmadığı için bir tehlike olmadığını düşünmüştüm... |
5 Eklenti(ler)
Alıntı:
Bunlar tavuk çiftliğinden. 45 günlük olduğunda sakatlar ve fazla büyümeyenler elden çıkarılıyor. Dengeli beslenmeyle güzelleştiler. Bunlardan iki tane daha var. Aldığımızda ayakları sakattı. Düzgün yürüyemiyorlar ve fazla büyümediler. Eklenti 293121 Bunlar ilk aldığım etlik civcivler. Eklenti 293122 Koyu sarı olan etliklerle birlikte aldığım civcivlerden. Açık sarı olan etlikleri iki hafta sonra aldım. Hemen diğerlerinin boyutunu yakaladılar. Eklenti 293123 Horozum ve civcivlerin kümesinin genel görünümü. Horozun arkasında görünen tavuk 80 gr. yumurtluyor. Eklenti 293124 Bu tavuğum hergün yumurtluyor. Yumurtaları genelde 65 gr civarı. Yumurtalarının sarısı büyük oluyor. Eklenti 293125 |
:confused::confused:sakdag civcivlere ne yaptınız?Alıcı kuş yine geldimi? :confused:
|
Alıntı:
Bir civcivimi kapan saksağanın 100 metre ilerdeki ceviz ağacında yuvası var sanırım. Bir daha geldiğini görmedim balkona. Kolinin üstünde kasa kapalı olduğu için görmemiş olabilir civicivleri... |
hocam 80gr yumurta mı olur! :) hey maşşallah, tavuğunuz hibritmi cinsi nedir ?
|
3 Eklenti(ler)
Bunlar benim civcivlerim.
Yumurtadan dün çıktılar. Eklenti 296875 Yumurtadan çıkalı İki saat oldu. Eklenti 296876 Yumurtadan dün çıktı. Eklenti 296877 Bu sene üç tavuğum civciv çıkardı. Bu dördüncü. Şimdilik daha iki tavuğum daha var. Akşam civcivleri annelerinin altına tekrar koyacağım. |
Civcivleriniz çok şekerler, tombiş tombiş.Hele siyah civcivlere bayılıyorum. Benim bu sene siyah çıkan olmadı şansıma...
|
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Şirinlerim yavaş yavaş ana tüylerini çıkarıyorlar. Uçmayı seviyorlar ordan oraya...
Eklenti 296895 Bunun adı da Reis, öbürlerinden biraz iri... ;) Eklenti 296896 Bu seneki gözde civcivim... Albinoo... ;) Eklenti 296897 |
çok güzel resimler...
devamını beklıyoruz |
bu köy tavuğu değil bi defa isa brown cinsine benziyor, boynu tüy dökmüş ileride düzelir
|
Çok asabi bir tavuk. Köpeklerimi bile korkuttu. Köpeklerimin önünden ekmeklerini alıyor gık diyemiyorlar. Bir kere elimden yere yumurta düştü. Başladı yemeye. Kovalıyorum yine geliyor. Sonra diğer tavukların yumurtalarını yemeye başladı. Ben de folluğu değiştirdim, eğimli yaptım. Folluktaki yumurta yuvarlanıp kapalı bir bölmeye giriyor.
|
tavuklar kireç taşı ihtiyacı duyarlar, bulamadıklarında yumurtayı yiyebilirler
|
İnce sıva için alınan sönmüş kireç işlerine yarar mı? Yararsa bahçenin bir kenarına fazla kireci dökmüştüm.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 23:18. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025