![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 25-03-2011
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-03-2006
|
Sn mavi ay, pt 100 prop ne anlama geliyor. görevi nedir elektironik bilgim olmadıgı için soruyorum. |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-12-2009
|
Alıntı:
Biz bazı şeyleri bilebiliriz fakat buradaki diğer arkadaşların yanlış bilgilendirilmesini istemeyiz değil mi? Şimdi sizin termostatınız için söylediğiniz fiyat makul başta onu belirtelim (30 TL+10-15 TL arası PT100) Fakatiyi bir termostatı 650 Tl'ye alırsınız demek biraz afaki olmuş. Ben 60 TL'ye aldığım dijital termostatı 3 yıldır kullanıyorum ve %100 verim alıyorum, 8-10 derece kalibresi kaçan termostatta ne gördüm ne duydum? Analog termostatlarda bile 0,5-1,5 derece oynuyor en fazla? Bir diğer konu ise 37,5 sabit çakılı bir termostat amatör kuluçka makinalarında randımanlı çalışmaz.Çünkü ayriyetten çıkım makinasının kullanılmadığı durumlarda çıkım zamanın sıcaklığı 36,5 derecelere kadar düşürmek icab edebiliyor sizin devrede bunu nasıl sağlayacaksınız? Belki bir pot koyarak sıcaklık ayarlanabilir mi? Kalibresi bozulan dijital termostatları tekrar ayarlamayıda ben dileyene buradan tarif edebilirim, Bedava olarak 150 Tl vermeye gerek yok. Bu yazdıklarımı bir Elektronik&Haberleşme teknikeri gözünden bakarak yazdım, Amacım polemik v.b. değil eksiklerimizi düzeltmek. Size hayırlı satışlar dilerim Mavi_ay. Emre007, PT100 genellikle dijital termostatlarda kullanılan bir nevi sıcaklık sensörüdür.Algılayıcısı kuluçka makinasının içerisine konulur ve kablo yardımıyle sıcaklık derecesinin sinyalini termostata iletir.Kısaca bu (PT100) sensör olmadan termostatın bir hükmü yoktur. Saygılar. |
|
|
|
|
![]() |
|
|