Arkadaşlar ilk denemem gayet olumsuz oldu yani öncelikle 40 adet bıldırcın yumurtasının 20 tanesi döllenmiş çıktı geriye kalan 20 taneden de 12 si çıktı. 17 tane tavuk yumurtası vardı 6 tanesi döllenmiş çıktı onlardan da 3 tanesinden civciv çıktı. Makinamdaki sorunları taspit ettim ilk deneme süresince makinamın 3 yerinde termometre vardı ve gözlemlerime göre kimi 35-37-38 bazen 36-37-38 oluyordu yani benim makinada fan yok sayılır sadece 3-4 cm lik bir havalandırma deliğini çevreleyen bir fan var bu makinadaki kirli havayı dışarıya atıyor ama içerideki sıcak havanın sirkülasyonu için yetersiz. Yapmış olduğum ikinci hata tavuk ve bıldırcın yumurtalarını aynı anda makinaya koymak oldu ve dolayısı ile bıldırcınlar son üç güne girdiğinde nemi arttırmam gerekti ve aşırı nem henüz olgunlaşmamış tavuk yumurtalarında bozulmaya yol açtı, yapmış olduğum diğer bir hata makinayı çalıştırıp nem ve ısı değerlerini gözlemledikten sonra yumurtaları koymam gerekirken ben direk yumurtaları makinaya koydum ve düğmesine bastım çalıştırdım. Öncelikle bu yazdıklarımı bu uğraşta benim gibi yeni olan arkadaşlar okusun diye, ikincisi ise tecrübeli arkadaşların yaptığımız hatalara çözüm getirmeleri için paylaştım.
|