![]() |
|
![]() |
#91 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-05-2009
|
Isıtma sistemi en alta çünki sıcak hava yükselir, soğuk hava altadır . Benim yumurtalarım yukarıya daha yakın bu yüzden Havalandırmayı ben alta hafif yukarı bakarcasına koyuyorum hava içerde dairesel dolaşması için, hava sirkülasyonu makinenin her tarafına eşit dağıldığından emin olunması kuluçka makinesi yapım şartlarından , yani ortamdaki havayı homejenleştirmek için hafif yukarı doğru bir açıyla alta koyuyorum, direk yumurtalara tutmayın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-04-2010
|
bilgi
başta kendi çabalarıyla kuluçka makinesi yapan arkadaş olmakla braber herkese merhabalar. gördüğüm kadarıyla bir çok insanın ilgisini çekmiş! burada bu soruları soranlar vede yanıtlayan herkes bu işimi yapıyor, yoksa hobi olarakmı uğraşıyorlar? çünki benimde birkaç sorum olacak ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#93 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 14-03-2010
|
Alıntı:
takip onun ustunede fani takiyorlar. Nedenini anlamadim ama bu hep boyle. Hazir makinelerdede bu sekilde gordum. Simdi kafam karisti, resistans asadami olacak yukardami, yoksa fan zaten isiyi devir dayim yaptirdigi icin onemsizme nereye taktigin? Birde onemli olan (soylediklerine gore) nem oraninin iyi tutuabilmek icin makinenin icini bir kac kat boya ile boyamayi oneriyorlar. Düzenleyen karamanliali : 27-07-2010 saat 16:41 Neden: boyalama sebebi |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-08-2010
|
Merhaba arkadaşlar ben yeni üye oldum daha doğrusu burayı yeni gördüm. Kuluçkacılık işine geçen sene başladım özellikle bu yaz iyi çıkımlar aldım keklik sülün bıldırcık tavuk fakat makinamı bir arkadaşa verdim ve şu an conturn 30 otomatik çevirme aaldım elimde de sadece bu var şimdi yeni bir makina yapsam bir hafta içinde acaba bu sezon için geç mi kaldım düşünceniz nedir saygılar.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 15-11-2008
|
Merhabalar. Ben en son 04.08.2010 ve 11.08.2010 günlerinde birer tavuk yatırdım. Ağustos sonunda çıkar, Ekimin sonuna kadar 2 aylık olur ki kendilerini kurtarmış olurlar diye düşünüyorum. Ekonomik bir kuluçka makinesi edinmek isterim ama nereden ve nasıl bulabilirim bilmiyorum. Bilgisi olan varsa beni bilgilendirirse çok mutlu olurum. Teşekkürler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-01-2010
|
Banvit ve şeker piliçin kuluşkahanelerine bizim yaptığımız ısıtıcılar kullanılıyor .Aslında içerideki sıcaklık değerleri sizin anlattığınız kadar karmaşık değil bildiğim kadarıyla.Ama elektrik otomasyonlarını yapan arkadaşlarla konuşucam.Bilgilerimi sizle paylaşacağım,resimleri aşağıdaki gibi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-11-2010
|
Merhaba sevgili dostlar kulucka makinasina konulan yumurtalarla ilgili bir kac sorum olacakti. Yumurtalari kulucka makinasina koymadan nasil dezenfekte edebiliriz? Bunun icin hangi malzemeleri satin almamiz (ayrica bu malzemeleri nerelerden bulabiliriz), bunlari hangi oranlarda karistirmamiz ve yumurtaya nasil uygulamamiz lazim? Bu konuda yardimci olabilirseniz cok memnun olurum? Tesekkurler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#98 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-11-2010
|
Bir diger sorumda; Yumurtalari bekletmeden taze taze hemen kulucka makinasina koymak mi daha iyi sonuc veriir yoksa belirli bir sure uygun bir ortamda (isi, nem vs) bekletip daha sonra makinaya koymak mi daha iyi sonuc verir? Eger cevabiniz bekleterek koymak ise bu sekilde yumurtalari muhafaza ederken nelere dikkat etmemiz gerekiyor? Forumdaki cevaplari okudugum kadariyla yumurtanin sivri kisminin asagiya bakacak sekilde konulmasi (genis taraftaki hava kesesine embriyonun ihtiyaci olacagi soyleniyor) dikkat edilmesi gereken konulardan birisi oldugu soylenmis. Bunun gibi dikkat edilmesi gereken diger kosullar ve hususlar nelerdir bu konuda yardimci olabilir misiniz? Tesekkurler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-05-2010
|
evet arkadaşlar daha öncedende yazmıştım bende kendimce bir makine yaptım difrizden birinci çıkımım iyidi ama bakamadım civcivlere kümese koydum ve bitlenmişler öldüler geç farkettim bitlendiklerini ve 2, defa internetten satın aldığım 100 bıldırcın yumurtasını koydum ve yaklaşık 80 tane çıkım oldu bunlardan bir kaçına yine sabırsızlık yapıp erken müdahele ettim ve yine birkaçınıda meraktan sürekli aç kapa aç kapa kabuk kırmaları zorlaştı ve içinde öldüler sonuç olara 68 adet civciv aldım ve büyüttüm sonra birazını sattım birzını erkek azaltmak için kestim arkadaşlara verdim falan derken şu anda 12 adet bıldırcın kaldı 3 erkek 9 dişi bunları 3 e 1 kafeslerde bakıyorum ve günlük 8 ila 9 arası yumurta aliyorum ve bunları biriktirerek 3, kez 104 adet yumurta makineme koydum ayın 21inde 74 adet 22 si 6 23ü9 24ü5 25i10 27 sinde 15 daha olmak üzere bakalım bu sefer nasıl çıkım olucak yükleyebilirsem 2, çıkım aşamasında ve çıkımdan sonra çektiğim resimler yükleyeceğim Düzenleyen akari : 01-12-2010 saat 10:17 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Yeni Üye
|
sanırım yüklemeyi başardım resimler sırasıyla 3günlük 7günlük 10günlük 14günlük ve çıkmdan sonraki halleridir şu anki resimlerinide çeker eklerim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Yeni Üye
|
bana kızanlar olabilir yumurtaları neden kırdım diye haklısınız ama bende bu işe merak sardığımda araştırdım ve hiç böyle resimlere rastlamadım yumurtanın evreleri ile ilgili resimler var 1 adet ve ondada hangi günde ne kadar oluyorlar bilinmiyor onun için bu işe merak saran her arkadaşında b benim gibi düşünüp meraktan kırmamaları için bu resimleri çekmek ve merakımı gidermek için 3 4 günde bir yumurta kırdım ve bu resimleri çektim umarım faydası olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#102 |
Yeni Üye
|
burdada kuluçkadayken yumurtalar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#103 |
Yeni Üye
|
bir kaç resim daha |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#104 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-09-2008
|
Sn. akari çok güzel olmuşlar sağlıklı büyürler inşallah bu yatay buzdolabımı acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
Yeni Üye
|
teşekkürler büyüdüler üstelik maşallah çok verimliler 9 dişiden 8.9 yumurta alıyorum günlük bazen 7 ye düşüyor onların yumurtalarınıda koydum makinaya ve 8 günleri kaldı bekliyorum bakalım difriz yatık değil dik difriz bir ara şimdiki hallerinide çekip koyarım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#106 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-12-2010
|
acil yardım
*** arkadaşlar.ben kendim kuluçka makinesi yaptım.yumurtalar 15. gününde her şey yolunda idi. fakat bu gün elektrikler gitmiş ve ısı 23 dereceye düşmüş.acaba yumurtarım ölmüşmüdür.......acele cevabını bekliyorum.saygılarımla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-12-2010
|
acele yardım
selam arkadaşlar. kuluçka makinemim sıcaklığı elektrik kesilince 23 derecye düştü.acaba yumurtalara bişey olmuşmudur.15.gün dü bu gün.şimdiden teşekkür ediyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-10-2009
|
Sayın akari, yavrular çok sevimli. Tebrik ederim. Lütfen tereciye tere satmak şeklinde algılamazsanız... Bana sanki üşüyorlarmış gibi geldi . Duvar dibine sığınmışlar. ![]() Düzenleyen aygün : 07-12-2010 saat 19:15 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Yeni Üye
|
teşekkürler sayın aygün yavrular artık çok büyüdü zaten ve artık onların yavruları çıkıyor bugün çıkım başladı yumurtalar kırılıyor yavaş yavaş öneriniz için de teşekkür ederim ama zaten onlar betonda değil kafesleri var zaten sadece hava alsınlar güneşlensinler diye çıkarmıştım ![]() bir kaçgün içinde onların yavrularının resimlerinide koyarım sanırım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#110 |
Yeni Üye
|
ne kadar süre bu derecede kaldı? yazarsan belki yardımım olur |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Yeni Üye
|
evet arkadaşlar ilk civ civ im çıktı saat 15:00 ve az önce de bitane daha ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#112 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-04-2007
|
Bıldırcınlar hangi ırk? Maşallah çok sevimli görünüyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
Ağaç Dostu
|
Sayın akari, adınıza sevindim. Fotoları bekliyorum merakla......! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#114 |
Yeni Üye
|
evet bu seferki çıkımlarda çak zaiatım var yaklaşık 15 tane kabuğunu kıramadığından dolayı öldü sanırım makinamın sıcaklığının yüksek olması erken oluşmalarına sebep oldu ve nem yetersizliği ile birleşince kabuğu kırmaları zorlaştı ama şu ana kadar 50 civ civ oldu. fotolarıda yakında eklerim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Yeni Üye
|
önceki civcivlerin şimdiki halleri şimdi bunların civcivlerinin resimlerinide ekleyeceğim yakında |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#116 |
Ağaç Dostu
|
Çok güzel olmuşlar sayın akari. Tam sevmelik ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Yeni Üye
|
teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#118 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-01-2011
|
selamlar arkadaşlar öncelikle bu samimi paylaşımlardan dolayı herkezi kutluyorum kendim elektrikçiyim vede elektrik kesilmelerinden arkadaşların sıkıntıya düştüğünü üzülerek okudum kullandığınız fanlar sanırım pc fanı vede 12v dc ampülleride bu voltaja uygun oto ampülleri kullanıp elektriği 12v dc ye çevirip kullanırsanız daha mantıklı olur.işte bu voltajda kullandığınız zaman devreye parelel bir akü bağlama şansınız var elektrik kesilince ihtiyacı olan elektriği aküden alır sizde sıkıntıya düşmezsiniz herhangi bi elektronik devre bağlamanıza gerek yok ister 60a çıkma oto aküsü ister 45a yeni akü işinizi kolaylaştırır eğer ısıyı resistansla uyguluyorsanız dijital termostatla ayrı 220v ac devresini bu bahsettiğim devreden ayıra bilirsiniz.aküyü vede devreyi beslemek için elektrikçilerde 220*12v ac trafolar var gücü kendimiz belirleyecğiz 60va 100va 200va gibi siz neler kullanacağınıza yazın ben size uygun trafoyu yazarım bide ac yi dc ye çeviren 4 bacak diyot var oda ucuz zaten. saygılarımla herkeze işinde başarılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#119 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-12-2009
|
![]() Alıntı:
Bu yaptığın davranış için seni kınıyorum! O 3-4 günde bir kırdığın her yumurtanın içinde CANLI bir birey var! Sen bile bile onları öldürüyorsun? Özrün kabahatinden de büyük merak etmişsin kırmışsın neden? Bu tarz bir bilgi yokmuş..! O zaman aşağıdaki linke bir göz at! Sadece TÜRKÇE ARAMA sonucunda çıkan 6003 adet görsel umarım seni tatmin eder ve bir daha bu tarz şeyler yapmazsın! Bu merak sarıp araştırıp rastlamadığınız resimlerin linki!!! http://www.google.com.tr/images?q=ci...w=1024&bih=677 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#120 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-12-2009
|
Alıntı:
Burada genelde hobi amacıyla yaptığımız işlerin paylaşımında bulunuyoruz.Şayet sizinde amacınız hobi üretim ise (Ki ben öyle anladım) neden geç kalmış olasınız? Her zaman, Her dönemde, Her şartta makineye konulacak bir yumurta illaki olacaktır... (Burada oluşturduğum tablodan sonra bir haftada makine yapıp, Testlerine de en az bir hafta ayıracağınızı var sayıyorum) Saygılar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|