Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mavi_ay
Piyasada satılan dijital termostatlar tam gerçek ısıyı gösteremez gösteremediği gibi 1 2 ay içindede kalinbrasyonu kaçar 8 ila 10 derece gibi yanılma başlar. Eğer gerçek bir termostat almak isterseniz şuan ki fiyatıyla piyasada 650 tl gibi bir rakama satılmaktadır (simens) Bizim yaptığımız termostat kuluçka makinaları için tasarlanmıştır asla kalibresini yitirmeyen yanılma payı olmayan bir devredir 37.7 derecede kapanır 37.5 de açar dışarıdan müdahale edilemez dediğim gibi kuluçka makinaları için tasarlandı 37.7 ye çakılıdır ayarlar değiştirilemez amacımızda bu zaten. Fiyatına gelince 20 lira malzemeler tutuyor 10 lirada işçilik 30 lira Bize ödeyeceğiniz rakam bu birde pt 100 prop alıp takacaksınız oda 12 lira ya mal oluyor simensin 650 liralık cihazından daha iyi ve kalibrasyonu bozulmuyor kalibresi kaçan cihazıda 150 liraya kalibre ettiriyorsunuz bizim cihazda böyle bir sorunda yok.
|
Sayın Mavi_Ay;
Biz bazı şeyleri bilebiliriz fakat buradaki diğer arkadaşların yanlış bilgilendirilmesini istemeyiz değil mi? Şimdi sizin termostatınız için söylediğiniz fiyat makul başta onu belirtelim (30 TL+10-15 TL arası PT100) Fakatiyi bir termostatı 650 Tl'ye alırsınız demek biraz afaki olmuş. Ben 60 TL'ye aldığım dijital termostatı 3 yıldır kullanıyorum ve %100 verim alıyorum, 8-10 derece kalibresi kaçan termostatta ne gördüm ne duydum? Analog termostatlarda bile 0,5-1,5 derece oynuyor en fazla? Bir diğer konu ise 37,5 sabit çakılı bir termostat amatör kuluçka makinalarında randımanlı çalışmaz.Çünkü ayriyetten çıkım makinasının kullanılmadığı durumlarda çıkım zamanın sıcaklığı 36,5 derecelere kadar düşürmek icab edebiliyor sizin devrede bunu nasıl sağlayacaksınız? Belki bir pot koyarak sıcaklık ayarlanabilir mi? Kalibresi bozulan dijital termostatları tekrar ayarlamayıda ben dileyene buradan tarif edebilirim, Bedava olarak 150 Tl vermeye gerek yok.
Bu yazdıklarımı bir Elektronik&Haberleşme teknikeri gözünden bakarak yazdım, Amacım polemik v.b. değil eksiklerimizi düzeltmek. Size hayırlı satışlar dilerim Mavi_ay.
Emre007, PT100 genellikle dijital termostatlarda kullanılan bir nevi sıcaklık sensörüdür.Algılayıcısı kuluçka makinasının içerisine konulur ve kablo yardımıyle sıcaklık derecesinin sinyalini termostata iletir.Kısaca bu (PT100) sensör olmadan termostatın bir hükmü yoktur.
Saygılar.