![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-03-2006
|
Arkadaşlar el yapımı kuluçka makinasını yapmaya başladığımızda istemiyerek olsada ısı nem, çevirme hatalarından kaynaklanan civciv ölümleri olmakta. Zamanı gecen yumurtayı kırdığımızda içinde gelişmesi tamamlanmayan canlı civcivlerle karşılaşıyoruz, onları ölüme terkediyoruz, günlerdir haftalardır vicdanımız sızlıyor, nerde hata yaptım diyerek tecrübeli arkadaşlardan görüşlerini alıyoruz. Buna benzer canılı ciıvciv ölüme terk edilen durumları her kuluçka makinasında civciv çıkaranlar karşılaşmıştır. Akari arkadaşımız öğrenmek istediği konuları forumda sormuş olsaydı merak konusu olan civciv gelişimi ile ilgili bir çok bilgiye ulaşırdı, bunu yapmamış kendi edindiği bilgileri bizimle paylaşmış başka üye arkadaşlarımızın buna benzer olayları yaşamazlar. Düzenleyen cihan_as : 21-03-2011 saat 00:27 Neden: Harf hatası. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn. cihan_as, Çok haklısınız. Ama bazı şeylerin açıklamalı konu başlıkları olursa bu tür durumlar bir daha tekrarlanmamış olur. Örneğin "Bilgi" diye bir üst başlık adı altında "Civciv Oluşumu" vs. vs. başlığı oluşturulabilir. O başlıklar yoruma kapalı olabilir. Böylece bilgi amaçlı olduğu için konu başlıklarından bilgiye daha çabuk ulaşılacağına inanıyorum. Sn. akarinin yaptığı şey biraz canice de olsa yapılabilecek bir şey yok. Bundan sonra daha dikkatli davranılabilir. Site kurucularının bunu dikkate almalı diye düşünüyorum... |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-12-2009
|
Alıntı:
Öncelikle görüşlerinize katıldığımı bilmenizi istiyorum, Fakat burada ki olay farklı sizinde belirttiğiniz gibi. "istemiyerek olsada ısı nem, çevirme hatalarından kaynaklanan civciv ölümleri olmakta" bu cümleye amenna! Tabii ki bilinçli insanlar bu tarz şeyleri istemeyerek yapar. Ama bizim kınadığımız ve berbatlaşan durum sözde deneyi yapılan konu hakkında binlerce bilgi olması ve keyfi bu yumurtaların 3-4 gün ara ile kırılıp içindeki canlı yaşamın sona erdirilmesi! Umarım açıklayıcı olmuştur. Saygılar. |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-03-2011
|
hiçbiri çıkmicakmı yoksa :(
merhaba arkadaşlar ben siteye yeni üye oldum ama öncesinde çok okudum formlarını. 5 Mart saat 1920 de 42 tane bıldırcın yumurtasını kuluçka makinama koydum ilk deneme için şu an itibariyle 17 gün tam oldu ama hiçbir hareketlilik yok yumurtalarda çıkmicakmı acaba hiçbiri **** hareket etmesi gerekmiyormu veya bir gün sonra filan mı çıkacak anlamadım nem oranı ve ısı gayet normal ama hiç çıkmadı bilgilendirebilecek arkadaş varsa sevinirim . |
|
|
|
![]() |
|
|