![]() |
|
![]() |
#1411 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 15-11-2008
|
Sayın efe-can Paylaşımınız için teşekkürler. Bu işler sanırım biraz da tecrübe işi; Bana tam otomatik diye bir kuluçka makinası sattılar, yumurtaları koydum birkaç günde bir açıp bakmak dışında aynen dediklerini yaptım sonuç %10 çıkım. Dışardan bir buhar makinası 21 gün boyunca sürekli içeriye buhar üfledi. Hem analog hem dijital iki adet nem ölçer vardı. Analog olan 60 gösterirken dijital olan 85 gösteriyordu analog olana inanmam istendi, öyle yaptım. Günde 5 litre su bitiyordu, makina suyun içinde kaldı. Bu kötü deneyimden sonra dijital termostat gibi dijital nem ölçer bir cihaz aldım. Analog olan %50 gösteriyor dijital olan %60. Nem %60'a ulaştığında buhar makinasının elektriğini kesior, 60'ın altına indiğinde de elektrik veriyor. Önceki turda günde 5 litre suyu bir günde bitirirken bu turda 5 litre su tam bir hafta yetti. Belki bu yüzden bugün 10. gün tamamlandı makinanın altında su falan oluşmadı. Sıcaklıkta da benim dijital gösterge 1-1,5 derece aşağı gösteriyordu ona inanarak verdikleri termostatı 39 dereceye çıkardım, 10 kadarının kabuğu kırdığı halde çıkamaması yüksek sıcaklık ve yüksek nemden oldu sanırım. Yeni bir dijital termostat aldım. Sıcaklık 37,7 ye sabitlendi hiç aşağıya ya da yukarıya oynamıyor. 100 wattlık 4 ampulü söndürmek yerine enerjilerini kısıyor, o yüzden makinanın içi sürekli aydınlık ve derece sabit. Bir de gözetleme camını çift cam yaptım. Benim niyetim buharlanma olmasın içeriyi görebileyim düşüncesiydi, öyle de oldu ama belki de sıcaklık açısından faydası da oldu, bilmiyorum. Bütün bu olumlu göstergelere inanarak toplamda 183 yumurtayı koydum. Döllülük oranı %80 çıksa, bunların da %80'i sağlıkla çıksa 11 gün sonra 117 adet sağlıklı civciv umut ediyorum. Hayat her zaman matematik ile tam uyumlu değil biliyorum ama gene de benim beklentim bu ![]() Düzenleyen idcevi : 27-02-2011 saat 20:28 Neden: Türkçe kullanım hatasını düzeltmek. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1412 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-02-2011
|
Arkadaşlar bu sabah kümese gittiğimde horoz yerde yatıyordu dışarı çıkartıp baktım ama ayağının üzerine basamıyor yuvada zaten tek horoz o birde tavuk var ne yapmalıyım acil yardım lütfen... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1413 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-11-2010
|
kırılmışmı ayağı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1414 |
Yeni Üye
|
Kırılmamış galiba gerçi anlayamam ama böyle ben kaldırınca ayakta duruyor.Ayağının kırıldığını nasıl anlayabilim ki? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1415 |
Ağaç Dostu
|
ayağının üstüne basıyor dediğine göre kırılmamaştır. incitmeden kontrol et belki bir şey batmıştır ya da tünekten altlarken incinmiştir |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1416 |
Yeni Üye
|
Peki birşey yapmam gerekiyormu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1417 |
Ağaç Dostu
|
kırık olmadığına eminsen sorun olmaz. iyileşene kadar tüneğe ya da yüksek yerlere çıkıp atlamasını önlersen iyi olur |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1418 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-02-2011
|
***. Bahçeme yapacağım kafes yüksekliğini ne kadar yapmam lazım malum atlayıp dışarı çıkmalarını istemiyorum. Üstü açık kalacak ama yanları komple yükselteceğim. Mesela 2 mt ye uçabilirler mi ? Kanatlarını kesmek istemediğimden bahçe duvarlarını da yükselteceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1419 |
Yeni Üye
|
Horozu bugünde inceledim sağ ayağının üzerini basıyor ama sol ayağının üzerine basmıyor sağ ayağı kırılmış olabilirmi kırıldıysa ne yapmalıyım? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1420 |
Ağaç Dostu
|
kırılıp kırılmadığını burdan sana söyleyemeyiz. sen anlamıyorsan yakın çevrenden birine ya da veterinere götür. eğer sen kırılan yeri bulabilirsen bir bez parçasının üzerine biraz hamur sür kenarlarınada dondurma çubuğu veya başka ufak çöp koyup sararsın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1421 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-11-2008
|
Sn İdcevi; Cihazlar İster dıgıtal ister analog olsun sonuç olarak bu cihazlar üretim sonucunda KALİBERE ediliyormu bilmiyoruz. Ya da sensörün hassasiyeti nedir onuda bilmiyoruz. Bizler deneme-yanılma yönetmiyle neticeye varacağız. Şu anda benim makinede üç adet termometre var. Birisi analog diğeri dıgıtal biride termostatın kendisi. Üçün de de farklı değerler gösteriyor. Ör: Termostatın değeri 37, analog 36 diğer dıgıtal ise 35.5 gösteriyor. Bu çıkım sonucunda yeni bir ayar çekeceğiz. Ben bu makineyi eski bir derin dondurucudan yaptım. Nemi ayarlamak için 4 lambanın haricinde bir adet akvaryum ısıtıcısını iki litrelik bir kavanoza koydum. Onun tepesinde bir ayar çubuğu var. Nemi onunla ayarladım. Ayrıca Lamba ve pervanenin arkasına yayvan bir plastik kapta su koydum. Tam 9 gündür çalışıyor bir defa su ilave ettim. (DİKKAT: Sizde böyle bir uygulama yaparsanız su ilave ederken su sıcak olsun. Yoksa ısıtıcının cam tüpü patlar ) Daha önceki mesajımda kısaca paylaşmıştım. 1967 yılında MKE nin üretmiş olduğu bir kuluçka makinesi almıştık. (bir heves ) 300 yumurtalık.Gaz ocağına benzer bir ısıtıcısı ve buna bağlı basit bit kalorifer sistemi, analog bir termometre vardı. Nemlendirme ve çevirmeyi elle yaptım. Buna rağmen %70 e yakın başarı sağlamıştım. O zaman 12 yaşımda idim. Sıcaklığını sürekli gaz ocağının fitilini aşağı yukarı çevirerek ayarlamıştım. Buhar makinesini kulanmaktansa akvaryum ısıtıcısı daha sağlıklı diyorum. Yeni aldığınız termostatın MERKA VE MODELİ EDERİ nedir acaba ? Saygılarımla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1422 |
Ağaçsever
|
Sayın efe-can Kalibre konusunda çok haklısınız. İzmir'de bir kalibrasyon firması buldum fiyatını sordum cihazin kendisinden pahalı. O yüzden, kalibrasyona para vermediğimiz sürece sizin de dediğiniz gibi bizdeki cihazın doğru gösterdiğine inanarak deneme yanılma yolu ile doğruyu bulmaya çalışacağız ama bu arada epeyce yumurtaya zarar vereceğiz hem de maliyetli olacak. Yapılacak bir şey maalesef yok ![]() Aldığım cihazların markası eforstar ve her ikisi de 130 TL. Bir önceki mesajımda %80 döllü çıkar, onların da %80'i canlı çıkarsa diye umudumu belirtmiştim. 112 yumurta için 13. günde döl kontrolü yaptım. Maalesef 39 tanesi kesin boş, geri kalanların içinden de çıkabilir daha. Oran en az %35. Yapılacak şey döllülerin çıkmasını temenni etmek artık ![]() 1984 yılında Artvin'de sağlık memuru olarak çalışıyordum. Sizin kuluçka makinası gibi bizim de ev tüpü ile çalışan buzdolabımız vardı. Ben ilk orada görmüştüm. Tüp bitince değiştirip ilk alevi veriyorsun sonra tp bitene kadar yanarak soğutma yapıyordu. Sıcaklık ile soğukluk sağlamak hala bana garip gelir ![]() Akvaryum ısıtıcısı öneriniz için teşekkür ederim ama hiç görmedim, sizde görme şansım olursa yapılabilir,neden olmasın. Bir şekilde daha verimli olanını bulmaya çalışıyoruz nasılsa... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1423 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-03-2011
|
tavuklarım bir süredir yumurtlamıyor? kış mevsiminden dolayı mı? yoksa yaşlanmış olabilirler mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1424 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-03-2011
|
tavuklarda kanat kesimi
merhaba arkadaşlar, siteyi yeni keşfettim ve çok beğendim... ve bir sorum olacak sizlere ![]() bizim 4 tavuk 1 horozumuz var bahçeli bir evde yetiştiriyoruz ve bahçemizin bir kısmını tarla olarak kullanıyoruz birkaç ay önce bahçedeki sebzelere zarar vermesin diye çit yaptırdık ama artık üstünden uçabiliyorlar... çitin yüksekliği 1 metreden fazla üzerine ek yapmak da istemiyoruz açıkçası... eskiler tavukların kanatlarının ucundaki tüyleri kesiyorlarmış sanırım ama nasıl bir yöntemdir bilmiyorum... tavuklara bir zararı olur mu sorunumuzu çözer mi? yardımcı olabilirseniz çok sevinirim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1425 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1426 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-07-2010
|
arkadaşlar ben tavuğumu eski küçük kümeste gurka yatırmayı düşünüyorum ama diğer tavuklar o tavuğun yanına gelirse tavuk rahatsız olurmu kümsesin önüne salmalık gibi 1 metrakare yer yapsam tavuğum gezip dışkılaması için yeterli olurmu cevaplarınızı bekliyorum... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1427 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-03-2011
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1428 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-11-2008
|
Sn Glatyotör Tavuğun gereksinmesi sadece dıskılamak, yemek, içmek değil. Kanatlatını çırpar, yumuşak bir toprak bulunca orada bir güzel banyo yapar taş toprak yer vs vs. Kuluçka alanı açık ise; Diğer tavuk ve horozlarınız onu rahatsız eder. Diğer tavuklar gider onun yanına yumurta yapar, horozlar taciz eder. Bu arada yumurtalar kırılır. En önemlisi siz bu olanlardan sonra üzülürsünüz. En iyisi kapısı kapalı bir gurk odacığına kapatın. Günce bir defa günün sıcak saatlerinde yumurtanın üzerinden yavaşça dışarıya bırakın. Yemini yedirin suyunu içsin diğer gereksinimlerini halletsin. Bu arada kuluçka evine bakın; zira diğer tavuklar horozlar dağıtabilir. Sonra tavuk girsin yerine kapısını kapatın. İlk günlerde yerini şaşırabilir. Yanlış yere oturursa siz onu ürkütmeden kendi yumurtalarının üzerine koyun. Not: Kuluçka kafesi nemsiz olsun. Saman veya kuru ot koyun altına. Çok koymayın ki yumurtalar saman içinde kaybolmasın. Kolay gelsin |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1429 |
Ağaçsever
|
20. günün sonunda 73 yumurtadan 4 adet sağlıklı görünen civciv. Bu akşam 21 gün tamamlanıyor, bakalım ne olacak. Bir terslik olmazsa 21. gün sonu raporunu gene yazarım buradan. Kuluçka yatan tavuğu kesinlikle diğerlerinden ayırmak gerekiyor; Diğer tavuklar onun yanına girip yumurtluyorlar. Başka tavuk girme olasılığı varsa ilk koyduğunuz yumurtaları kesinlikle işaretleyin. Sonradan yumurtaların hiç birini yerinden alamıyorsunuz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1430 | |
Ağaçsever
|
![]() Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1431 |
Ağaçsever
|
21. günün sonunda 73 yumurtadan 12 adet sağlıklı görünen civciv ve 25 kadar kabuğunu kırmış çıkma çalışması yapan civcivler. İlk çıkanlardan 7 tanesini makinadan çıkarıp uygun yere naklettim. Yarın sabaha hayırlısı artık... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1432 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-02-2011
|
Sayın İdcevi şuanki heyecanınızı tahmin edebiliyorum. Şimdiden sağlıklı büyümelerini dilerim. Sizin kuluçka makinasını inceledim bu makinalar hakkında ayrıntılı bilgi topluyorum meslek gereği bende bir tane ele emeği göz nuru kuluçka makinası yapmayı deneyeceğim. Bu arada sizden aldığım tavuklar için tekrar tekrar teşekkür ederim maşallah çok sağlıklılar ve görevlerini iyi yapıyolar. İlk köye gittiğim gün size de tekrar uğrayacağım inşallah. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1433 |
Ağaçsever
|
Sayın kenan durgac, Benden aldığınız hayvanların sağlıklı şekilde hayatlarına devam ediyor olmalarını duymak hem sizin adınıza hem de kendi adıma sevindirici. Alışveriş olması şart değil, kapımız her zaman açık, uygun olduğunuzda her zaman gelebilirsiniz, beklerim. Kuluçka makinasını kendisi yapan ve civciv çıkaran insanlar var, bir kaç makinanın modelini ve işleyişini inceledikten sonra elbette siz de yapabilirsiniz. Ben de ilk başta kendim yapmayı düşündüm gerekli parçalarını aldım ancak hiç makina modeli görmediğim için çevirme sistemine aklım ermedi ![]() Belki bu işte çok yeni olduğum için çok heyecanlıyım, o yüzden sürekli gözlerim onların üzerinde ![]() Düzenleyen idcevi : 11-03-2011 saat 23:51 Neden: Türkçe kullanım hatasını düzeltmek. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1434 |
Ağaçsever
|
arkadaşlar bugün bir tanıdığımızın çiftliğinden 1 köy tavuğu 2 de ligorin tavuk aldım ama bu ligorin cinsi ile ilgili pek bi bilgim yok benim diğer tavuklarda köy tavuğu ligorinlerde onlarla beraber gezip dolaşıp köpeklerden kendisini savunabilirmi bu konuda beni bilgilendirirseniz çok sevinirim cevaplarınız için şimdiden teşekkürler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1435 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-06-2009
|
Ligorin aslen italya kökenli bir ırk. Yıllık yumurta sayıları 300 civarında ve ticari yumurtacı hatlarda kullanılan bir ırk. neredeyse hiç gurk olmazlar, iri beyaz yumurta yaparlar. yaşlandıkça tavukların ibikleri uzar. Piyasada genellikle 1 yıl yumurta fabrikasında deliler gibi yumurtlamış tavukları mevcuttur. Umarım tanesini 5ytl veya altına almışsınızdır çünkü fabrika çıkışı ligorinlerin piyasası bu civardadır. fabrika çıkışı olanların genellikle gagası kesilmiş olur. eğer iyi bir besiye çekerseniz sizin için de bol yumurta yaparlar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1436 |
Ağaçsever
|
[QUOTE=dremre;769095]Ligorin aslen italya kökenli bir ırk. Yıllık yumurta sayıları 300 civarında ve ticari yumurtacı hatlarda kullanılan bir ırk. neredeyse hiç gurk olmazlar, iri beyaz yumurta yaparlar. yaşlandıkça tavukların ibikleri uzar. Piyasada genellikle 1 yıl yumurta fabrikasında deliler gibi yumurtlamış tavukları mevcuttur. Umarım tanesini 5ytl veya altına almışsınızdır çünkü fabrika çıkışı ligorinlerin piyasası bu civardadır. fabrika çıkışı olanların genellikle gagası kesilmiş olur. eğer iyi bir besiye çekerseniz sizin için de bol yumurta yaparlar ![]() cevabınız için çok teşekürler onları geri verdik çünkü onlar kümes tavğu köpekler kolayca yakalarlar onu onun yerine bi tane daha köy tavuğu aldım şimdi 1 horoz 5 tavuk var gün de iki veya 3 yumurta alıyorum tavuklarımdan biri gurk ama deneme diye yatırdım yumurtaların üstüne gezinmeyede diye çıkıyo 1 2 saat geziyo tekrar yatıyo şimdi ise hiç yatmıyo ne yapmam gerekiyor onu nasıl gurk yapıp adam gibi yumurların üstünden kalkmamasını sağlamalıyım lütfen acil cevap... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1437 |
Ağaç Dostu
|
hiç yatmıyorsa artık yapacak bişey yok. diğer tavukları görebileceği yere yatırdıysan onlara heveslenip vazgeçmiş olabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1438 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 30-09-2010
|
Benim bildiğiniz gibi 4 tavugum var bir anne 3 yavruları ıdı kıs feriği idiler ıkısı bır ayı gectı yumurtluyor annelerıde yumurtluyor ara vererek yavrular gun asırı yumurtluyor yanlız farklı bır yumurta koymustum bu hint kırması uzun boyunlu o ferık nedense yumurtlamaya hala baslamadı nedenını bılmıyor 8 ayı gectı dıyer ıkı normal ferıkler yumurtlamaya basladılar ama onda tıkyok.Sımdı gelelım asıl mevzuya.Benım bu yumurtlayan ıkı rahat durmuyorlardı gunduz bahce duvarından atlayıp dolanmaya baslamıslardı cocuk gıbı yaramazlık yapıp ılgınc bır sekılde ben eve gelırken ısten benı görunce hemen ıcerı sıcrıyorlardı.Baktım olucak gıbı deyıl arkadaslar zaten kus gıbıler yakalamak ımkansız bır bana yaklasıyorlar baskasına deyıl yaklasmak ucuyorlar.Neyse annelerı ve dıyer hınt kırması hıc bahceden cıkmazken bu ıkı haydut ortalıgı turluyorlar.Ikı gun önce bu ıkısının kanat uclarını kestım bahceden cımmasınlar dıye.Ama bırde bana sorun ıcım acıdı elım gıtmedı ama mecburum işe gidiyorum malum cıkarken bahceye salıyorum etraf duvarlarla cevrılı genıs bır bahce evın arka kısmında onlara özel herseylerını verıp gıdıyorum malum aksama anca gelıyorum mecburdum ve kestım kanat uclarını sımdı bahceden cıkamıyorlar annelerı ve kardeslerının yanındalar ıkı gundur geldıgımde ama hala üzülüyorum sankı haksızlık yapmısım gıbı gelıyor onlara ama onların saglıgı ıcın bunu yapmam gerektı.Inanırmısınız sankı üzülmüs gibiler o duvara bakıp atlayamıcaklarını kanat cırparak anlıyorlar sankı gıdıp duvarın dıbıne kanatlarını vırpıp kanatlarının kesık oldugunu anlayıp gerı dönuyorlar sankı ama onlar ıcınde ıyı oldu bu kümeste tutmak zorunda kalıcaktım yoksa böylece dısarda bıraka bılıyorum emın bır sekılde. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1440 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 29-09-2009
|
tavugumun sırt tüyleri ytolunda hayvan çok korkak sürekli kaçıyo halsiz kümesten çıkmıyo 3 tavuk var 3 hortoz var acaba bit mi var atvuklarımda |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|