agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hayvanlar > Çiftlik Hayvanları > Kanatlılar
(https)

Beğeni Düzeni2337Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 31-01-2011, 01:04   #1321
Ağaç Dostu

Arnavut's Avatar

Giriş Tarihi: 13-12-2009
Red face

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi idcevi Mesajı Göster
Yeni satın aldığım kuluçka makinasına ilk defa yumurta koydum ve merakla sonucu bekliyordum. 21. gün bitiminde hiç bir hareket yoktu ama ben gene de beklemeye devam ettim. 23. günün sabahı baktığımda bir tanesi çıkmıştı. Akşama kadar 6 tane çıktı ve döllü yumurtaların yaklaşık %60'ı (8/14) bir şekilde bir yerlerinden kırılmışlardı. Sabaha kadar onlar ve belki diğerleri de çıkar ümidiyle gittim hiç birisi çıkamamış. 24. günün sonunda artık sona geldik düşüncesiyle hepsine de tek tek baktım; Kırık yumurtalarda gagasını dışarı çıkarmış ama devamı gelmemiş o şekilde ölmüş. 5 tanesi de hiç kırılmadan içinde içinde ölmüşler. Sadece bir tanesi hiç kırık olmadığı halde canlıydı o da ben açtığım için öldü tabii ki.
Sorum; Acaba ben nerede hata yaptım da böyle oldu?
Tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim. Yaptım olmadı deyip bırakmayı düşünmüyorum. Telafi edilebilecek hata yapıyorsam düzelteyim ki hem civcivlerime hem de bana yazık olmasın.
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
Sayın idcevi;

Size de geçmiş olsun diyorum ve sorununuz kanaatimce "Meraklı Kuluçkacı Sıkıntıs"dır. Literatürde böyle birşey yok tabii ki fakat yazdıklarınıza bakarsak sorun tamamen "nem yetersizliği"nden kaynaklanıyor gibi görünüyor.Kuluçka makinesi ile ilk başlarda olağan sıkıntılar fakat zamanla rayına girecektir.Sizin yapmanız gereken makinanız manuel ya da otomatikmi bilmiyorum ama eğer manuelse sadece çevirme sırasında makinanızın kapısını açın (Mümkünse bir aparat yapın direkt dışarıdan kapıyı açmadan müdahale edin) otomatikse hiçbir şekilde çıkımdan önce kapıyı açıp kapatmayın.

Not: Hafif çatlamış yumurtaları kesinlikle elle açıp çıkartmaya uğraşmayın!!! Kabuğu açma anında kanama olursa o civciv öldü demektir.Buda nacizane genel bir hatırlatma.

Saygılar.

Arnavut Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-01-2011, 01:08   #1322
Ağaç Dostu

Arnavut's Avatar

Talking - Tekrardan Selamlar -

Bu arada tekrardan herkese selam ve saygılar arkadaşlar.
Bazı nedenlerden dolayı bu güzel platforumuzdan ve arkadaşlardan uzak kaldım.
Umuyorum ki paylaşmaya devam edeceğiz...

Saygılar.

Eski 31-01-2011, 08:13   #1323
Ağaçsever

idcevi's Avatar

Giriş Tarihi: 15-11-2008
Sayın Arnavut,
Cevabınız için teşekkür ederim.
Dediklerinize katılıyorum. Çok meraklı olduğum doğru
Makina otomatik, buharı dışardan veriyorum ve 60 cıvarında tutmaya çalışıyorum.
21 gün dolana kadar içine değişizk zamanlarda yeni yumurtalar koymak için birkaç kere açtım. Havalar soğuk olduğu için 1 dakika açık kalsa sıcaklık 25'lere kadar düşüyor.
Bir de şunu düşünüyorum; Gelişme dönemindeki yumurtalar ile çıkım dönemindeki yumurtaların neme ihtiyaçları farklı olduğunu biliyorum. Son günlerde çoğaltmak lazım ama gelişimdekilere zararı olur diye 60'dan yukarı çıkarmadım. Demek ki yapılacak iş aynı makinada birkaç tur civciv çıkarmak değil, hepsi de çıkana kadar yeni yumurta koymamak. Deneme yanılma yoluyla ve tecrübeli arkadaşların tecrübelerinden faydalanarak bu işi öğreneceğiz inşallah, pes etmek yok

idcevi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-01-2011, 16:47   #1324
Ağaç Dostu

Delimus's Avatar

Giriş Tarihi: 22-05-2009
Son kunduz saldırısından sonra 1 horoz 1 tavuklu kümseime , Yeni 3 tane tavuk aldık, kümesim 4 tavuk 1 horoz oldu 2-3 hafta olmuştur sanırım öncesi 2 yumurta alıyorduk şuan hiç vermiyorlar veya 1 tane, acı biberli yemleme yaptık ,soğuktur dedik naylonla kümesi kapattık, kırma arpa ile besliyoruz yeşillik marulda bolca yiyorlar , ne yapsak nafile tavsiyesi olan varsa bekliyorum...
Düzenli saatte besliyoruz, Soğuklardan diyecem ama geçen sene diğer tavuklarımdan iyi kötü yumurta alıyordum 5-6 tavuktan hiç olmadı 2 -3 yumurta geliyordu.
Başka bir yerede yumurtlamıyorlar...

Delimus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-01-2011, 17:46   #1325
Ağaç Dostu

addo's Avatar

Giriş Tarihi: 09-11-2010
sayın cihan_as ve arnavut verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim sağolun.sarmısağı denedim ve antibiyotikte veriyorum hastalıkta ilerme yok diğerleri gayet sağlıklı hasta olan iki taneyi ayrı bir yere koydum ağzındaki yaralar bugün azalmaya başlamış gözlerindede kızarıklık kaldı iştahları yerinde.kardeşlerinden biride bügün yumurtaya başlamış umarım tez zamanda sağlıklarına kavuşup kardeşleriyle yumurta yarışına girerler

addo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-02-2011, 00:22   #1326
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 30-09-2010
Öncelikle kulucka makınasında cıvcıv yatıran arkadasımıza sunu söyleyım kuluckayı bu mevsımde yatırmasan ıyı edersın cünki etten püften seylere zıyan olur yumurtalar sıcaklıgı makına bıle aynı sevıyede tutması zor.Ayrıca cıvcıvler ne yazıkkı yumurtanın kabukları normal tavuk altındakı gıbı nemlenıp ıcelmedıgınden sertlesmıs buda yavruların kabukları kırma basarısını gösterememelerıne sebep olmus.Bence biraz daha beklemende fayda var ayrıca doğal yoldan kuluckaya yatırsan daha iyi bence.Gelelim yumurtadan kesilen tavuklara tavuklar eğer yenı gelmıslerse sık sık yumurtadan kesılmelerı normal bu mevsımde ama bır yıllık bır tavuk olsalar kesılmezler ortama daha ıyı adepte oldukları ıcın.Birde bu mevsımde ferikleri olanlar yasadı gün asırıda olsa onlar yumurtlar soğuk sıcak dinlemezler en zınde oldukları günler bu günler.Benim yetiskin bir tavugum gün asırı yumurtlarken 3 feriğimden biri harıc diyer ıkısı bazen gün asırmadan bazen gün asırı yumurtluyorlar.Bende elımden geldıgı kadar mümkünse pılav artıgından tutun makarna ekmek ıslagı gıbı seylerı ılıtıp verip cok üsümemelerını saglıyorum.Bolca yedırıyorum doyuruyorum.Kümese erken sokuyorum cünki bu havalar cok soğuk tavugun farkında varmadan göz nezlesı olma ıhtımalı var onun ıcın bır ıkı saat dolanıyorlar sonra cuk kümese sokup ıkı avuc yem yemlıklerıne koyup kapıyorum.Zaten o bır ıkı saatlik gezi saatını öğleye denk getiriyorumkı tavuklar genelde 10-ile öğleden sonra 2 arası yumurtlarlar.öğle dısarı cıkarırken bıraz yem atıyorum biraz ekmek ıslagı veya ne varsa yemek artıgı domates kabugu ne varsa onu ekmekle harmanlıyorum ıcıne ılık cay suyu ılave edıp cok cıvıtmadan verıyorum deli oluyorlar yemek ıcın.İster ınanın ıster ınanmayın bazen bıtırınce daha yokmu der gıbı gıklıyorlar bana bakıyorlar.Yanlız ferıklerın bırı erken cıkarmazsam kümese yumurtluyor buda benı cok sınır edıyor.Benım yumurtlama yerım bılerek kümesin dısında cunki ıcınde oldumu tavuklar yumurtayı sansa bır kırdılarmı bır tadına baktılarmı eyvah eyvah ondan sonra süreklı kırar ıcerler yumurtalarını.Yumurtaları kırılan arkadaslara tavsıyem kumsele yumurta yapma yerını aynı alanda yapmayın.Cünki bir tavuk kümes dısında yumurta yerınde yumurtasını yapar cıkar gıder ama kümese yaptımı meraklı komsular o yumurtayı kurcalar ve bırı kırdımı sansa aldınız basınıza bela.Onun ıcın mümkünse kümeste olmasın yumurtlama yerı illa kümsete olcaksa ozaman biraz yüksek yapın ayaklarının altında olmasın.Ve en önemlısı eğer kümsete yumurta yenmeye baslanmıs ise ozaman o yıyenı bulun yoksa asla saglam yumurta kalmaz ve buldugunuzda onu hemen yolcu yapın baska care yok.Bu arada ıkı aksamdı kümesımın kapısına köpekler gelıyor fark edıp balkona cıkıp kovalıyorum hıc böyle bısey olmazdı havalar soğdu soğalı bu ıkı gundur buna denk gelmeye basladım.Son olarak ağzında yarası olan tavugun sahıbı arkadasım onu dıyerlerınden ayır sularını ortak kullanmasınlar.Ayrıca o hastalıgı gecene kadar o tavuk yumurtlarsa bıle yeme ekmeğe bula pısır mümkünse ona yedir.O hastalık ıcınde sarı toz var ondan al sularına kat ve ıcsınler.Yanlız dıkkatlı ol o tozu verdıkten sonra yumurtlasalar bıle hastalık yok olana kadar normal su vermeye baslayana kadar yumurtalarını kullanma.

Badee Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-02-2011, 14:54   #1327
Ağaç Dostu

çiftçi5234's Avatar

Giriş Tarihi: 29-01-2011
sayın msafakbey füme renkli tavuğunuzun bir plymouth ile tepeli bir süs tavuğu melezi olduğunu düşünüyorum saygılar

çiftçi5234 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-02-2011, 21:44   #1328
Ağaç Dostu

Arnavut's Avatar

Sayın Badee;

Emekte bulunup paylaştığınız bilgiler için teşekkürler.Katıldığım ve katılmadığım noktalar var ama genelinde güzel bir makale Değinmek istediğim, Dediğiniz gibi doğal kuluçka her zaman daha iyi ve avantajlıdır.Fakat belirli özelliklerde ya da sayıca az nadir hayvanlar besliyorsanız verimli olduğu birkaç aylık dönemide kuluçkayla geçirtemiyorsunuz.. Bu yönden bakıldığında kuluçka makinasının faydaları saymakla bitmez emin olun. Köpek konusunada dikkat edin kümesi sağlamlaştırın bence çünkü kümese saldırmaya geldiklerinde sanırsınız ki canavar oluyorlar.Önlerine ne gelirse parçalamaya uğraşır allem eder kallem eder kümese girerler.O yüzden muhtelif çürük çarık yerler var ise elden geçirmek mantıklı olur.

Saygılar.

Eski 02-02-2011, 12:56   #1329
Ağaç Dostu

çiftçi5234's Avatar

addo arkadaşım çok sağol bilgilerin için sorularıma ilk sen cevap verdin ilgilendiğin için tekrar sağol

Eski 02-02-2011, 15:35   #1330
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 02-02-2011
Merhabalar

aranıza yeni katıldım ve çok kararsızım

hiç tecrübem olmadığı halde 10 dönüm arazi üzerinde açıkta yumurta tavukçuluğu yapmak istiyorum başlangıç olarak 300 tavuk düşündüm kümes olayını çözdüm ama tavuk cinsi konusunda kararsızım.Bana yardımcı olursanız çok memnun olurum hatta hediye yumurta bile gönderirim .
Şimdiden teşekkür ederim yardımlarınıza

burakyal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-02-2011, 15:45   #1331
Ağaç Dostu

çiftçi5234's Avatar

merhaba burakyal
öncelikle hoşgeldin
tavuk cinsi olarak plymouth rock tavuğu öneririm

Eski 04-02-2011, 17:09   #1332
Ağaçsever

MeteAkdoganlar's Avatar

Giriş Tarihi: 09-10-2010
Arkdaşlar selamlar,
Özlemişim bu forumu. Umarım hepiniz çok iyisinizdir. Benim bir tavuğum gurk olmak istiyor gibi ses çıkarıyor, fakat henüz yumurtaların üstüne yatmadı. Yumurtaların üstüne yatsın diye yumurtaları kümesten almamaya başladım. Arkadaşlar benim asıl sorum şu: Kümesim yapılırken kapalı yapıldı. Yanda 2 küçük penceresi var, az güneş alıyor. Kümesimin az güneş alması tavuğumun gurk olmasını engeller mi? Yeni kümes yapmam çok zor, ne dersiniz 2 küçük pencereden gelen güneş ışığı tavuğun gurk yatması için yeterli gelir mi?

MeteAkdoganlar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-02-2011, 17:16   #1333
Ağaçsever

MeteAkdoganlar's Avatar

Giriş Tarihi: 09-10-2010
Burakyal arkadaşım,
Ben şu an köy tavuğu besliyorum, iyi beslersem her gün yumurtlayan bile var. Tamamen iyi beslenmesiyle ilgili. Fakat seninki gibi byük çaplı yetiştiricilik için
En iyi yumurta veren tavuk cinsleri:
Plymouth
Legorin
Brahma
Denizli
diye biliyorum.

MeteAkdoganlar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-02-2011, 13:51   #1334
Yeni Üye

ertuğrulkayran's Avatar

Giriş Tarihi: 06-02-2011
sayın thares gurk tavuğunun cinsini öğrenebilirmiyim

ertuğrulkayran Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-02-2011, 13:55   #1335
Yeni Üye

ertuğrulkayran's Avatar

cinsi türken.İyi bir tavuk cinsi yumurta verimi yüksek ayrıca et verimi de yüksek.

Eski 07-02-2011, 14:03   #1336
Yeni Üye

ertuğrulkayran's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ahmet58 Mesajı Göster
değerli dostlar bunun cinsi nedir acaba birde tavuk mu horoz mudur çok teşekkürler kümes yapımım bitmiştir birazdan resimlerini paylaşacağım herkese mutlu günler
bence bu bir denizli (çünkü bacakları siyah) ve bir horoz

Eski 07-02-2011, 14:14   #1337
Yeni Üye

ertuğrulkayran's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bahtiyar02 Mesajı Göster
sevgili berduray bildiğimiz yumurta renklerinden farklı birde yeşil yumurta var.Bu tavuk yumurtasından dolayı ülkemizde yeşil yumurtacı olarak isimlendirilir.
verdiğiniz bilgiler için ayrıca çok teşekkür ederim.saygılar

ARAUCANAS(YEŞİL YUMURTACI)

ORİJİNİ ............................................... GÜNEY AMERİKA

RENKLERİ.................................BEYAZ - SİYAH YABAN RENKLERİ

SENELİK YUMURTA ADEDİ.......... 170 ADET

YUMURTA RENGİ.............................. YEŞİL - MAVİ

ERKEK AĞIRLIK.................................. 2000 Gram

DİŞİ AĞIRLIK.................................... 1600 Gram

TEPE TÜYLERİ................................... YOK

SAKAL............................................. ....... VAR

BACAK TÜYÜ...................................... YOK

TIRNAK............................................ ..... 4 ADET

İBİK.............................................. .......... KÜÇÜK BEZELYE TİPİ

ÖZELLİKLERİ

ARAUCANAS LAR ÇEŞİTLİ RENKLERDE OLABİLMEKTEDİR HATTA AYNI RENKTE DİŞİ VE ERKEKTEN DEĞİŞİK RENKLERDE YAVRULAR ALMAK BU CİNSLERDE MÜMKÜNDÜR ŞÜPHESİZ ARAUCANAS IN EN BÜYÜK ÖZELLİĞİ YUMURTASININ RENGİ YEŞİL VE TONLARI OLMASIDIR UFAK VE ORTA BOY OLMAK ÜZERE İKİ CİNSİ VARDIR HOROZLARIN VE TAVUKLARIN ÇENE ALTINDA SAKALLARI BAŞIN İKİ YANINA KADAR BÜYÜYEBİLİR HAREKETLİ HAYVANLARDIR.

KAYNAK:http://www.parkhayvancilik.com/araucanas.htm

RESİM KAYNAK:http://www.alibabaciftligi.com/tavuk/araucanas.html

sayın bahtiyar02 o birinci resimdeki horoz cinsi araucanas değil o bir kuyruksuz horoz bizim köyde ona güdül horoz derler.

Eski 08-02-2011, 02:26   #1338
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 17-07-2010
arkdaşlar bir sorum olacak tavuklarıma buğdayın yanında mısrda vermeyi düşünüyorum mısır ortalama kaç lira ?

glatyotör Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-02-2011, 21:24   #1339
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 11-02-2011
İzmirde damızlık olabilecek yumurtacı tavuk ve horoz satan arkadaşlarla irtibata geçmek isterim... Saygılar 0541 950 46 57 Kenan DURGAÇ

kenan durgac Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-02-2011, 08:22   #1340
Ağaç Dostu

cihan_as's Avatar

Giriş Tarihi: 24-03-2006
Sn kenan durgac, civcivden büyütmek istersen Pınarbaşı semtinde satan yer var, sarı ve siyah ırk ben alıp büyütmedim ama çevremde civcivden büyütenler var, yumurta verimi iyi olduğunu söylüyorlar, nisan aylarında bende alacağım.
Pazar günleri tepecik semtinde güvercin pazarı kuruluyor oraya köy tavukları geliyor oradan alabilirsin.
Bugün pınarbaşı semtine gidecegim tamızlık yumurtacı tavuk varsa fiyatlarını sorayım satış yapan firmanın tlf size iletirim.

cihan_as Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-02-2011, 17:06   #1341
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 11-02-2011
Cihan bey ilginize teşekkür ederim. Geçen pazar tepecikte kurulan pazardan 6 tavuk bir horoz aldım. 3 gündür tavukların ikisi yattı kalkamıyorlar yerlerinden, yürüyemiyolar. Çok üzüldüm can çekişiyolar desem yeridir. O kadar özenerek seçtim ama sonuç malum. Hani ucuza da almadım. İnşallah diğerlerine bir şey olmaz. Yarın tekrar gideceğim. Öğrenene kadar bayağı terleyeceğiz alaşılan. Aspirin yutturdum. Aldığımda gayet sağlıklı idiler ne olu anlamadım sanki ayakları felç olmuş gibi hissiz kalkmaya yelteniyo ama olmuyor. Öneri ve eleştiri yapacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

kenan durgac Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-02-2011, 18:10   #1342
Ağaç Dostu

cihan_as's Avatar

Pınarbaşın'da 9 haftalık sarı yumurtacı ırkı fiyatı 7 tl 2 ay sonra yumurtaya gelir diyor, bizim bakımla çiflik bakımı arasında en az 2 ay geçikme olabilir, 6 ay sonra yumurta alabiliriz.
Civciv satışları ay sonunda başlıyacakmış, firmanın adresini veryim başka ilgilenen arkadaşlar olabilir.
ortavh.com/iletisim.html
Yarın tepecik pazarına kaz yumurtası için gidecegim saat 9 da orada olurum.
özelinize tlf bırakıyorum.

Eski 12-02-2011, 18:10   #1343
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 12-02-2011
Arkadaşlar geçen yaz 2 tane civciv aldım biri horoz biri tavuk çıktı gayet iyi bakıyorum ama tavuk yumurtlamaya başlamadı kış olduğu içinmi acaba 8 aylık filan oldu ne zaman yumurtlar lütfen bilgi

kerem001 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-02-2011, 18:29   #1344
Ağaç Dostu

cihan_as's Avatar

Çok iyi baktıgın için yağlanmış olabilir yumurta yapmasını engelliyor, yumurta yemi vermeye başla, aynı sorunu bende yaşadım fabrika yemek artıklarıyla besledim tavukların heryeri yağ baglamış, bu aylarda yumurta yapması gerekiyordu yumurta yapmakta zorlanıyor.

Eski 12-02-2011, 18:50   #1345
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 12-02-2011
Peki buğday haricinde ne vermeliyim?

Düzenleyen kerem001 : 12-02-2011 saat 19:04 Neden: Yanlışlık oldu
kerem001 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-02-2011, 21:51   #1346
Ağaç Dostu

dremre's Avatar

Giriş Tarihi: 10-06-2009
Arkadaşlar,
Elinde kaz civcivi olup satmak isteyen arkadaşlar varsa benimle irtibata geçerlerse sevinirim. Bu yıl kaz beslemek istiyorum. Komşumda var çok özeniyorum ama bana satmıyor. Bir de kazla hindi nasıl geçinir? Kazlara ayrı bir yer mi yapmalıyım? Saygılarımla

dremre Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-02-2011, 21:51   #1347
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 26-11-2010
selamlar
aranıza yeni katıldım.8 tavuk 2 horozum var yeni yumurtlamaya başladılar ama bi türlü holluk beğenemiyorlar bi sürü holluk yaptım içine talaş falan koydum ama onlar bildiklerinden şaşmıyorlar bahçede fayans tezgah var gidip lavabonun 2 tarafına fyansın üstüne yumurtluyorlar hatta biri işi abarttı gidip duvarın üstüne yumurtladı.****** tezgaha düşen yumurta kırıldı.yaptığım folluklara bu tavukları nasıl alıştırabilirim bilgisi olan varmı acaba.. yoksa yumurtaların yarısı çatlayıp telef oluyor.

unal09 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-02-2011, 22:10   #1348
Ağaç Dostu

addo's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dremre Mesajı Göster
Arkadaşlar,
Elinde kaz civcivi olup satmak isteyen arkadaşlar varsa benimle irtibata geçerlerse sevinirim. Bu yıl kaz beslemek istiyorum. Komşumda var çok özeniyorum ama bana satmıyor. Bir de kazla hindi nasıl geçinir? Kazlara ayrı bir yer mi yapmalıyım? Saygılarımla
kümesteyken geçimsiz olurlar her ne kadar hindiler tüneğe çıksada yere indiklerinde didik didik ederler yem yerken gagalarlar.ama dışarıda pek sataşmazlar birbirlerine.kazların yavruları varken çok agresif olurlar sahiplerine biler saldırırlar ayrı bir kümes yaparsan hem sen hemde hindiler rahat eder.

Eski 12-02-2011, 22:15   #1349
Ağaç Dostu

addo's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi unal09 Mesajı Göster
selamlar
aranıza yeni katıldım.8 tavuk 2 horozum var yeni yumurtlamaya başladılar ama bi türlü holluk beğenemiyorlar bi sürü holluk yaptım içine talaş falan koydum ama onlar bildiklerinden şaşmıyorlar bahçede fayans tezgah var gidip lavabonun 2 tarafına fyansın üstüne yumurtluyorlar hatta biri işi abarttı gidip duvarın üstüne yumurtladı.****** tezgaha düşen yumurta kırıldı.yaptığım folluklara bu tavukları nasıl alıştırabilirim bilgisi olan varmı acaba.. yoksa yumurtaların yarısı çatlayıp telef oluyor.
follukları kümesin içine yaptıysan üç dört gün yumurtlayana kadar dışarı bırakma içeri yumurtlasınlar follukları içine yumurta koyarak biraz daha cazip hale getirebilirsin bide follukları kümeste daha köşe yerlere koyarsan iyi olur

Eski 12-02-2011, 22:22   #1350
Ağaç Dostu

addo's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kerem001 Mesajı Göster
Arkadaşlar geçen yaz 2 tane civciv aldım biri horoz biri tavuk çıktı gayet iyi bakıyorum ama tavuk yumurtlamaya başlamadı kış olduğu içinmi acaba 8 aylık filan oldu ne zaman yumurtlar lütfen bilgi
tavuğun ibiğinde kızarma başlar gııııkgıııııııııııkk diye sesler çıkarır horozla çiftleşir eskiye oranla daha şişmanlar bu belirtiler varsa yakın bir zamanda yumurtlamaya başlar merak etme

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:58.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025