agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hayvanlar > Çiftlik Hayvanları > Kanatlılar
(https)

Beğeni Düzeni2337Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 13-04-2010, 21:01   #1
Ağaç Dostu

dremre's Avatar

Giriş Tarihi: 10-06-2009
Sayın Rasko,
öncelikle verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Yanlış anladıysam lütfen beni düzeltin... belli ırktan elde edilen hatlar bir nevi gdo gibi değil mi? eğer gdo ise de şu an insan sağlığı için zararsızmış gibi görünebilmekle birlikte kümülatif etkisinin ne olacağı tam olarak kestirilemez. bu sitede birşeyler paylaşan insanların bence odak noktasının doğal yaşam olduğu düşünülürse broiler olarak saydığınız hatlar yerine köy tavuğu, sussex, maran, pleymuth rock gibi ırkları etlik olarak kullanmak daha sağlıklı olabilir ne dersiniz?

dremre Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-04-2010, 00:46   #2
Yeni Üye

Rasko's Avatar

Giriş Tarihi: 23-03-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dremre Mesajı Göster
Sayın Rasko,
öncelikle verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Yanlış anladıysam lütfen beni düzeltin... belli ırktan elde edilen hatlar bir nevi gdo gibi değil mi? eğer gdo ise de şu an insan sağlığı için zararsızmış gibi görünebilmekle birlikte kümülatif etkisinin ne olacağı tam olarak kestirilemez. bu sitede birşeyler paylaşan insanların bence odak noktasının doğal yaşam olduğu düşünülürse broiler olarak saydığınız hatlar yerine köy tavuğu, sussex, maran, pleymuth rock gibi ırkları etlik olarak kullanmak daha sağlıklı olabilir ne dersiniz?
ırklardan elde edilen hatların ne gdo ile alakası var ne de genleriyle oynanma gibi bir durum var.hatların elde edilmesini basitçe izah etmek gerekirse;bir kümesteki 3000 tavuktan en verimli 100 tanesini seçmek,sonra bunların yavruları arasında tekrar seçmek ve bu işlemi birkaç kez daha yapınca en üstün özelliklere sahip bir grup hayvan elde etmektir.Görüldüğü üzere burda öyle laboratuarda genlerle oynama veya gdo ile ilgili bir durum yok.
gdo şurda devreye giriyor;şimdi bizim marketten aldığımız piliçlerin yemlerinde %80-90 mısır ve soya kullanılıyor.Ve bu mısır ve soyaların büyük çoğunluğu gdo'lu tohumlardan elde ediliyor.Sonuçta yemden hayvanın etine,etten bizim vücudumuza geçiyor gdo'lar.
ben artık maalesef yüzde yüz doğal veya organik bir beslenme yapabileceğimize inanıyorum.ama tabi bunu ne kadar sağlarsak sonuçta yine de faydalıdır ve öyle olması için de gayret etmeliyiz.
köy tavuğu ya da yerli tavuklar elbette önemli ama daha çok neyle beslendikleri önemli.buğday,arpa gibi gdo uygulanmayan yem hammaddeleri ile doğadaki olanaklarla hayvanları beslemek en iyisi.belki az sayıda olur hayvanımız,belki 45 günde değil de 100 günde kesime gelir ama en sağlıklısının bu olduğunu düşünüyorum.broiler civcivlerini de bu yöntemle beslerseniz aynı fayda görülebilir.

Rasko Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:54.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025