![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-06-2009
|
Sayın Rasko, öncelikle verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Yanlış anladıysam lütfen beni düzeltin... belli ırktan elde edilen hatlar bir nevi gdo gibi değil mi? eğer gdo ise de şu an insan sağlığı için zararsızmış gibi görünebilmekle birlikte kümülatif etkisinin ne olacağı tam olarak kestirilemez. bu sitede birşeyler paylaşan insanların bence odak noktasının doğal yaşam olduğu düşünülürse broiler olarak saydığınız hatlar yerine köy tavuğu, sussex, maran, pleymuth rock gibi ırkları etlik olarak kullanmak daha sağlıklı olabilir ne dersiniz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-03-2010
|
Alıntı:
gdo şurda devreye giriyor;şimdi bizim marketten aldığımız piliçlerin yemlerinde %80-90 mısır ve soya kullanılıyor.Ve bu mısır ve soyaların büyük çoğunluğu gdo'lu tohumlardan elde ediliyor.Sonuçta yemden hayvanın etine,etten bizim vücudumuza geçiyor gdo'lar. ben artık maalesef yüzde yüz doğal veya organik bir beslenme yapabileceğimize inanıyorum.ama tabi bunu ne kadar sağlarsak sonuçta yine de faydalıdır ve öyle olması için de gayret etmeliyiz. köy tavuğu ya da yerli tavuklar elbette önemli ama daha çok neyle beslendikleri önemli.buğday,arpa gibi gdo uygulanmayan yem hammaddeleri ile doğadaki olanaklarla hayvanları beslemek en iyisi.belki az sayıda olur hayvanımız,belki 45 günde değil de 100 günde kesime gelir ama en sağlıklısının bu olduğunu düşünüyorum.broiler civcivlerini de bu yöntemle beslerseniz aynı fayda görülebilir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|