![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Tavuklardan bir tanesi gurk oldu kuluçka yatırdım. 10 Gün geçti kalktı, hazır yumurtalar da bozuldu. Ben de kendisini diğer tavukların yanına koydum. Buna yalancı kurk olmak diyorlar. Civciv çıkaracak gerçek kuluçka yatacaklarını nasıl anlayacağız? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-03-2009
|
Sn. nariçi tavuğunuz 10 gün yattıysan yumurtaların üzerinde buna yalancı gurk denmez.Aslında yalancı gurk diye birşeyde yoktur.Benim bildiğim yumurta gurku olmak vardır.O da 1-2 gün sürer.10 gün yattıktan sonra kalktıysa tavuğunuz muhtemelen yattığı yerdeki birşeyden rahatsız oldu.Veya siz veya başkaları tarafından sık sık kontrol edildiyse bundan dolayı rahatsız olup kalkmışta olabilir.Bir başka sebepte yattığı yer soğuksa buda etkili olmuş olabilir.Tavuklar havanın soğuk olduğunu hissettiklerinde yavrularına bakamayacağını düşünürler içgüdüsel olarak, bu da yumurtalar üzerinde kalkmasına sebep olmuş olabilir. Düzenleyen mandalina : 27-02-2010 saat 09:40 Neden: harf hatası |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-03-2010
|
Alıntı:
Ben siteye yeni üye oldum ve aranıza katıldım.Bu başlık altındaki yazılanların hepsini okudum hakikatten çok güzel şeyler yazmış arkadaşlar çok yardımcı konular ve çok fadalanılacak bilgiler bütün emeği geçen arkadaşlara çok teşekkür ederim. Bu konuyu seçmem merakımdandır acaba sayın Nariçi arkadaşım neler yaptı civciv alabildi çok merak ettim beni bilgilendirirse çok memnun olurum şimdiden Teşşekkürler Saygılar... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|