![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-08-2009
|
bu konuda meraklı biri olarak duyduğum bir sözü iletmeliyim.tavuğu gurk yatırıken kesinlikle tek rakam olacak.en fazla 13 yumurta veistersen 11,istersen 9 veya 7 ama kesinlikle tek rakam..benim ev tavuklarım var gurk yatırırken dikkat edilmesi gerekenlerden biride.yatıracağınız yumurtalar eğer sivri ise bundan tavuk ,yuvarlaksa uç kısmı bundanda horoz çıkar..kaç horoz kaç tavuk isterseniz bunu ayarlayabilirsiniz..selamlar.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-03-2009
|
Alıntı:
Düzenleyen mandalina : 08-08-2009 saat 16:42 Neden: harf |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
|
Şurada okumuştum, onun üzerine sordum.
Aynen aktarıyorum; Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-04-2007
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ben genel olarak her konuda bir hurafemiz olduğundan bahsediyorum. Sadece tavuk, yumurta olayında değilim yani. Profilinizde eğitimci yazıyor, ama kurduğunuz cümledeki imla hatalarını görüyor musunuz? Mesela "çühala" olarak kullandığınız kelimenin doğrusunu aşağıdan öğrenebilirsiniz. Siz doğru öğrenin ki , öğrencileriniz de yanlış öğrenmesinler. Doğrusu. Önizleme butonunu kullanmanızı öneririm, hataları kısayoldan görmenizi sağlıyor. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Evet, hakkımda daha çok araştırma yapıp ne kadar bilgisiz ve hurafelere inanan cühela kelimesini bile yerel dille kullanıldığı gibi yazan eğitimci insan olduğumu da görebilirsiniz. Ön izlemenin ne işe yaradığını bile bilmeyen. Benim söylemek istediğim ülkemiz insanlarımızı daha doğrusu kendimizi kötülemek olumsuzluklarımızı sürekli alay konusu yapmak beni çok üzdüğüdür. Kanatlılar konusunda geçmişte yapılan hurafe denilen bu tür uygulamaları hala yapan ve sonuç alan arkadaşların var olduğudur. Kulucka.net adresinde bunu kendiniz görebilirsiniz Düzenleyen thares : 14-08-2009 saat 22:34 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Yeni Üye
|
ben tecrüyle yaklaştım bu konuya....ve bilgimi paylaştım ..eğer böyle bir konu olmasa tavuğun altına konan yumurtaları dengelemezseniz yani hangisi tavuk hangisi horoz o zaman çıkacak civcivlerde cinsiyet konusunda dengesizlik olur..olaya çok faklı yaklaşıyorsunuz ben olaya dr. bazında değil,tecrübeyle yaklaşıyorum ki dediğim doğrudur.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Bu sene iki defa gurk tavuk ile civciv çıkardım iki gurk tavuğun altına da 12 adet yumurta koydum her iki gurk tavukta da yumurtanın biri 10 günlük olunca civciv ölmüş. 11 yumurtadan sağlıklı civcivler çıktı. 11 er yumurta koysaydım altlarına 11 de çıkarmıydı bilemiyorum. Bunu ben yaşadım. Eskiden beri tek konulması gerektiği konusunda arkadaşlarımın takıntısı olduğunu düşünmekteydim ama demek ki değilmiş diyorum. Ben yaşadım ama illaki böyle olacak diye ısrarcı değilim istisnalar kaideyi bozmaz. Sağlıkla Kalın |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Yeni Üye
|
hemen hemen tüm ailemin bahçesi var ve dolayısı ile tavukları..bu konuda uzman olduklarını biliyorum yıllardır bu işi yaparlar..tavuğun altına sığacak yumurtalar dikkat edin tek rakamdır gerisi dışarda kalır ve çıkmaz..selamlar.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|