![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
![]() Kümesten aldım iki tane, tavaya baktım beş tane ![]() Yumurtaların dörtte biri çift sarılı oluyor, tamam da, üç sarılısını ilk defa görüyorum. Protein fazla mı geliyor acep? |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-02-2013
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
agaclar.net
|
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-05-2015
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
agaclar.net
|
Alıntı:
Hazır yem vermediğim için günlük diyetlerinde protein takviyesi yapıyorum. Ek mamayı tartı ile hazırlamama rağmen bazıları diğerlerinden daha fazla proteinli mama yiyiyor olabilir. Günlük sporları da gayet iyi. Her gün en az iki saat 6 dekarlık bahçede bir uçtan diğer uca defalarca kere geziyorlar, sincaplarla köşe kapmaca oynuyorlar vs. Günlük mamalarına pelet yonca ilave edişimden bu yana yumurta verimi birden bire çok arttı. |
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
( yumurta ağırlığında aşırı artış nedeniyle prolapsus (iç çıkması) gibi olumsuz durumlar da oluşabilir). Çift sarılı yumurta oranınız hayvanlarınızın yumurtlama dönemine göre yüksek olması normal, protein takviyesi yaptığınız için yumurta verimi artmış demek ki hayvanlarınızın ihtiyacı varmış, verimle orantılı olarak çift sarılı oranınız da artmıştır muhtemelen ve bir süre daha artış gösterebilir ( 1 ay gibi ) daha sonra yavaş yavaş azalacaktır. Yazımı bitirirken son bir Maaşallah çekeyim, bu sitede kimin ağacını bitkisini beğensem nazar değiyor. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ben yumurta alırken daha çok çift sarılı yumurta almaya çalışırım. Aldığım yumurtalar içerisinde sadece bir tanesinde üç sarılı yumurta çıktı. Belirli dönemde bir kısım tavuklar muhtemelen yumurta sarısının ikisini birlikte kullanarak yumurtluyorlar. Daha sonra oran azalıyor. Çift sarılı yumurtaları biraz sivri olmaları dolayısı ile ayırt edebiliyorlar. Tavuklar genç ve bakım da iyi olunca sonuç ortada. |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-11-2016
|
arkadaslar horuzumun tepe ıbrıklerı kkarardı ve horoz durgunlastı ve bugun otmedı cok korkuyorum bırsey olacak dıye yardıma ıhtıyacım var lutfen |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
İbiklerin kararması tavuk kolerası, solunum yolları hastalıklarının belirtisidir. Başka kanatlı hayvanınız varsa onlara da bulaşması muhtemel. Bir veteriner hekime danışarak hayvanınıza-sürünüze tedavi uygulamanız gerekiyor. Geçmiş olsun. |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-12-2016
|
3 sarı
Alıntı: