![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-05-2015
|
Nedir bu tavukların çektiği Horoz olsa civcivken öldürülür veya pazarda satılır Tavuk olsa tüm ömrünü a4 kağıdı kadar kafeste hareket etmeden geçirir Broiler olsa 45 günde avuç kadar olması gerekirken ilaçla yerinden kalkamıyacak hale gelir ve 40 günlük gdo lu hayvanları kesip bize sunuyolar Benim anlamadığım ne kadar kötüyüz hayvancağız hem et hem yumurta verir bize bîz ise onları canice koşullarda kendi çıkarlarımız için kullanıyoruz iyiki kendi tabugumu besliyorum hem et hem yumurtam doğal Allah bize bu nimetleri bilinçli kullanmamız için vermiş biz ise ne kadar nankörüz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-05-2007
|
Yağmur yağdığı günler ıslanıp hasta olurlar korkusuyla kümesten çıkarmıyorum. Haliyle ertesi gün altlarındaki karton ve saman beni değiştir diye bağırıyor! Güneşli havalarda sorun yok ama bu işin karı kışı da var.Gezinti alanının üzerine tel çekmeli,hava bozdu mu hemen bir şey örtüp dışarıyla bağlantıyı kesebilirim.Tel işi iyi fikir,hem güvercin ve serçelerin yeme ortak olmalarını da engeller. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-03-2015
|
yarın kuluçkada 21. Günün içinde olucam civcivler 21. Günün içindemi çıkar yoksa 21. Günün sonunda yani cumartesimi cıkar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-11-2013
|
Hasan bey 21 gün 6 saat normal süresi yumurtanın durumuna bağlı olarak 22 güne uzayabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-02-2013
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Geç başladılar ama yumurtlamada ligorinlerden aşağı kalır yanları yok sayın sagun.Hatta yumurtaları daha iri. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-03-2015
|
civcivlerim dün çıktı şu anda kümeste ne zaman anneleriyle gezmeleri için dışarıya saliyim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
İlk geldiklerinde tavuk vebası için aşılarını yapmıştım.Onun haricinde yumurtalarına geçer diye aspirin ve sirke dışında koruyucu bir önlemim yok. Yine de organik yumurta yiyorum diyemem.Çünkü yumurta yemi kullanıyorum ve verdiğim mısır buradaki zahirecilerin dediğine göre GDO'lu.Bunun GDO'suzu yok mu dediğimde "Zor bulursun,köylü de ekeceği mısırın tohumunu bizden alıyor." diyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-11-2012
|
Alıntı:
Eğer kargadan, kediden korunaklı bir alanda ise hemen salabilirsiniz. Annede koruyacaktır ufaklıkları. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-11-2012
|
Alıntı:
Arada sırada dolaşbiliyorlar mı? Yoksa sadece kümes alanında mı otluyorlar. |
|
![]() |