![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-04-2010
Şehir: Ankara
Mesajlar: 186
|
Tavukların kapalı alanları ön plana çıkıyor güneş alan cereyan almayan iyi havalalan bir kapalı alan gerekli. Ben yıllardır bu işi yapıyorum ticari yapmadım. kapalı alan düşünüyorsanız kesinlikle saf ligorin veya diğer hibritler olmalı açık alanda ise kesinlikle köy tavuğu değimiz gurk yatan ırklardan edinin asla zarar etmezsiniz. beş on tavuk besleyen yumurta verimini yazıyor ama yılın her mevsimi ve ayında aynı verimi almaları mümkün değil. açık alanda şubat başında başlarlar yaklaşık temmuz başına kadar verimli sayılabilir sıcaklıkların artışıyla birlikte verim düşer. ağustos eylül ayları ara dinlenmelerle yumurtlamaya devam ederler sonbaharda aralıklarla devam eder kasım başında iyice düşer aralık ocak dinlenme dönemleridir. yerli tavukların yem maliyeti çok düşüktür zor şartlar fazla etkilemez yerli tavuklarda yıllık verimi %50 olarak düşünün ama en az üç yıl düşmeden devam eder. hibritlerde ise ilk yıl %70 oranını rahat aşar ikinci yıl çok düşer. uzun süre dinlenir bazen kendisini toparlayamaz hiç verim alamazsınız. Ben hemen her türü denedim. yerli tavuklarımdan zarar etmedim. en önemlisi sürekli yumurtlasalar bile kilo kaybetmezler her mevsim ete dönüştürebilirsiniz. Eti harikadır tadına doyulmaz. Dediğim gibi virüslere karşı dikkatli olunmalı geçen sene ihmalden 70 kadar genç tavuklarımı kaybettim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|