agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hayvanlar > Çiftlik Hayvanları > Kanatlılar
(https)

Beğeni Düzeni2337Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 07-12-2013, 22:18   #2881
Ağaç Dostu

bay tömürcek's Avatar

Giriş Tarihi: 04-03-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kirazcı35 Mesajı Göster
merhaba,onların insan için oldugunu biliyorum.Ama hayvanlara nasıl uygulanır teşekkür ederim.
Sarı leblebiyi havanda dövüp yemlerine karıştırın suyla tavlayıp verin biz köyde öyle yapardık.

bay tömürcek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-12-2013, 17:04   #2882
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 01-07-2010
İyi akşamlar,yarın leblebi tozunu deniyecem teşekkür ederim.

kirazcı35 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-12-2013, 23:25   #2883
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 27-09-2013
bunlarda benim yetiştridiğim beslediğim yumurta ırkları..

herkeze bol bereketli üretimler dilerim,bende yıllardır her türlü kanatlı beslerim ve doğru ırk seçimi doğru beslenme şekli çok önemli,her ırkın beslenme ve verim şekli değişir..bu konuda elimden geldikçe tecrübelerimden paylaşmak isterim isteyen olursa tabii

Eklenen Resimler

doğalçiflik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-12-2013, 23:33   #2884
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 05-04-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi doğalçiflik Mesajı Göster
herkeze bol bereketli üretimler dilerim,bende yıllardır her türlü kanatlı beslerim ve doğru ırk seçimi doğru beslenme şekli çok önemli,her ırkın beslenme ve verim şekli değişir..bu konuda elimden geldikçe tecrübelerimden paylaşmak isterim isteyen olursa tabii

Maşallah çok güzel görünüyorlar.
Umarım aşılarını yaptırmışsınızdır.
Yaptırmadıysanız hemen yaptırın derim.

lodos_ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-12-2013, 12:22   #2885
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 10-11-2012
Alıntı:
Elinizde Atak-s yarka mevcutmudur.Var ise fiyat nedir.

RAULGONZ7 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-12-2013, 16:53   #2886
Ağaçsever

iyi akşamlar,dogalçiftlik;maşallah çok güzeller eger yaşatabilseydik bizimkilerde bu kadar olucaktı,biz kendimiz cıkarttık kuluçkadan makina aldık yavrular öyle güzeldiki ama hastalandılar bir bir gittiler yaklaşık 100 tane aman dışardan sakın aralarına başka yerden aldıgınızı kümese koymayın cünkü ben öyle yaptım sonuç çok kötü oldu.güle güle büyütün Allah korusun.

Eski 16-12-2013, 17:14   #2887
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 22-08-2013
dışarıdan derken başka civciv mi yani

asi_insan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-12-2013, 18:54   #2888
Ağaçsever

Evet etlik civciv aldık bizimkilerle büyür dedik ama ilk onlar öldü sonra bizimkiler.

Eski 18-12-2013, 19:06   #2889
Ağaç Dostu

loveforlife's Avatar

Giriş Tarihi: 21-05-2012
Galeri: 2
Arkadaşlar, etlik tavuklarım ilk yumurtalarını vermeye başladı. İlk aldığım yumurta yumruk gibi kocamandı. Çok da sağlamdı. Ama sonraki günlerde yumurtaların kabuğu zar gibi. Çoğu zaman da ağır cüsseye dayanamayınca parçalanmış oluyor. Kum da koydum, zaten bahçede toprak da yiyorlar ama... Kabuksuz yumurtlamamaları için ne yapmalıyım?

habiş beğendi.
loveforlife Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-12-2013, 20:33   #2890
Ağaç Dostu

habiş's Avatar

Giriş Tarihi: 03-11-2013
Sn loveforlife şu an tavuklarım yok ama çok tavuğumuz oldu bizimde bazı buladalarda veya tavuklarda tavukların zar gibi yumurtladıkları olurdu bu kalsiyum eksikliğinden olurmuş bunun için annem yediğimiz sebze meyvelerin artıklarından verirdi ama çürüğü değil tabi. Kümesin içine kireç serperdi (bu dezenfekte etmek için sanırım ) ve yemlerine de arasıra kum karıştırırdı .. yaşlı tavuk veya horoz kesildiğinde taşlığından kum çıkardı kalsiyum eksikliklerini gidermek için yerlermiş.. benim bildiklerim bunlar şimdilerde ne kullanılıyor bunun için bilmiyorum Sevgilerimle..
(bulada genç tavuk biz öyle deriz

loveforlife beğendi.

Düzenleyen habiş : 18-12-2013 saat 20:38 Neden: imla
habiş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-12-2013, 20:29   #2891
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 10-06-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi loveforlife Mesajı Göster
Arkadaşlar, etlik tavuklarım ilk yumurtalarını vermeye başladı. İlk aldığım yumurta yumruk gibi kocamandı. Çok da sağlamdı. Ama sonraki günlerde yumurtaların kabuğu zar gibi. Çoğu zaman da ağır cüsseye dayanamayınca parçalanmış oluyor. Kum da koydum, zaten bahçede toprak da yiyorlar ama... Kabuksuz yumurtlamamaları için ne yapmalıyım?
Yeme mermer tozu,mozaik tozu karıştırırsanız kalsiyum ihtiyacını karşılayacaktır diye düşünüyorum 50 kg yeme 3-4 kilo yeter mermercilerden isterseniz verirler kolay gelsin.

ziya erkol Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-12-2013, 18:22   #2892
Ağaçsever

ben dışardan iki farklı ırk geldi allah şükür bişey olmadı

Eski 02-01-2014, 12:59   #2893
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 14-04-2008
Alıntı:
Ben Antalya iklimi hakım Isparta candır da 2 dekar bir meyve bahcesinin içinde kuracağim çift bölmeli alanda tavuk yetiştirmek istiyorum...Her tarafı ,dar gözenekli telle cevrilip içinde alttan sürmeli kümes olacak,bahce ortadan 2 ye ayrılacak.Bir tarafda tavuk yayılırken diğer taraf çeşitli bitki tohumu atılıp yesertilecek,yetiştiğinde tavuklar bu bölüme alınacak,ve çıktıkları bölüm ekilecek.
Yaz kış yeşillenme imkanı var.Otun hakından gelemedim.Ağaçlarım ,20 narenciye 20 hınnap ve 35 zeytınden ibaret.4 yaş gibi.
Irk olarak bulabılırsem Araucana veya austrlonp düşünüyorum..su problem değil.Kümes yerden yuksek tamamen kapalı olacak..gelincik belası olabılır.Aslında burada tavuklar hep ağaçlarda geceliyordu.Şu an fikirlendirme aşamasındayım.Fikri olandan faydalanabılırım..

stars Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-01-2014, 16:23   #2894
Ağaçsever

size tavuk türü olarak susex red island gibi tavuk türlerini önerebilirim güzel gösterişli ve iyi yumurtlarlar

Eski 17-01-2014, 00:36   #2895
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 14-04-2008
bugün Austrabuk mu ne onla başladım 6 cıvcıv 3 haftalık 90 kağıda maloldu..canavar gbıler

Sagun beğendi.
stars Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-01-2014, 12:36   #2896
Ağaç Dostu

habiş's Avatar

Ankarada cins civciv satılan bildiğiniz bir yer varmıdır acaba veya yarka(ferik)

Düzenleyen habiş : 22-01-2014 saat 12:37 Neden: ilave
Eski 22-01-2014, 13:17   #2897
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 01-08-2013
sayın Habiş,aoç karşısında (yenimahalle) tavuk araştırma enstitüsü var oradan temin edebiirsiniz.atak,atak-s ve atabey olmak üzere üç çeşit ama yumurtası en bol olan atak-s.
Yalnız bu mevsimde olmaz bahara bakacaksınız.

habiş beğendi.
resimsel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-01-2014, 13:19   #2898
Ağaç Dostu

limon_sever's Avatar

Giriş Tarihi: 08-12-2009
Galeri: 11
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi habiş Mesajı Göster
Ankarada cins civciv satılan bildiğiniz bir yer varmıdır acaba veya yarka(ferik)
Tavuk > Arama Sonucu - sahibinden.com Bu listeden göz atabilirsiniz.

habiş beğendi.
limon_sever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-01-2014, 13:27   #2899
Ağaç Dostu

habiş's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi resimsel Mesajı Göster
sayın Habiş,aoç karşısında (yenimahalle) tavuk araştırma enstitüsü var oradan temin edebiirsiniz.atak,atak-s ve atabey olmak üzere üç çeşit ama yumurtası en bol olan atak-s.
Yalnız bu mevsimde olmaz bahara bakacaksınız.
Sayın resimsel bilmiyordum çok iyiymiş telefonla arayıp bilgisini alacağım teşekkür ederim

Eski 22-01-2014, 13:28   #2900
Ağaç Dostu

habiş's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi limon_sever Mesajı Göster
Tavuk > Arama Sonucu - sahibinden.com Bu listeden göz atabilirsiniz.
Teşekkürler sayın limon_sever

Eski 23-01-2014, 11:14   #2901
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 22-01-2014
forumlarin hepsini okuyamasamda tavuklarimla ilgili bircok fikri sizlerden aldim. Lakin bazilarini kacirmis olabilirim. Sizden bir konuda yardim isteyecegim. Cuce tavugum ve horozum var. tavugum gurk yatti. 7 yumurtanin hepsi cilk cikti. Tavugum bu konudan cok mutsuz. disardan civciv aldim ama kabul etmiyor. Birde horozumla beraber onlari hirpaliyorlar. Tavugum onlari kabul etmesin ama artik normale donsun istiyorum. Hala yumurtalarin ustune yattigi yere gidip saatlerce gidakliyor. Duzelsin istiyorum ne yapmaliyim

habiş ve sevdam beğendi.
HULYA IRAK Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-01-2014, 18:18   #2902
Ağaç Dostu

habiş's Avatar

Sn HULYA IRAK civcivleri 4-5 aylık olana kadar onların sağlığı için ayırsanız iyi olur. birde burayı http://www.agaclar.net/forum/kanatlilar/31040.htm ziyaret etseniz çözümü burada sanırım..

Eski 24-01-2014, 09:37   #2903
Yeni Üye

Protesto's Avatar

Giriş Tarihi: 02-05-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi loveforlife Mesajı Göster
kabuk kalitesi hayvanın kalsiyum ihtiyacı ile doğru orantılıdır, verdiğiniz yem içeriğine mermer tozu ilave ederseniz yaşadığınız sorunu ortadan kaldırabilirsiniz. mermer tozunun formu da önemlidir, toz halde değilde karıncabaş dediğimiz 1 2mm boyutunda olmalıdır.
1 kg yeme 80 gram yeterlidir.

Protesto Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-01-2014, 20:50   #2904
Ağaç Dostu

efe-can's Avatar

Giriş Tarihi: 21-11-2008
Sn Habiş...Kuluçka olan tavuğu vazgeçirme yöntemleri "suya sokma vs " pek uygun bir yöntem değil. Her tavuk tan netice alınmıyor. Haycan kendini bulduğu yumurta üzerine atıyor. Aylar sürüyor bu arada zayıflıyor. En iyisi altına yumurta koymak. Ben aynı aynda iki tavuğu aynı günde kuluçkaya yatırıyorum. Yüz de yüz verim alınmadığından, ilk çıkanları çaktırmadan diğerinin altına bırakıyorum. Birisinin yumurtası bitince serbest bırakıyorum. Bir kaç günde normal yaşamına dönüyor....

efe-can Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-01-2014, 22:25   #2905
Ağaç Dostu

bir kaç gün içinde düzelir normale döner
Dışardan alınan civcivler tavuk kalkamadan önce birer ikişer konulmalı yoka kabul etmez.

Eski 25-01-2014, 08:06   #2906
Yeni Üye

baybar's Avatar

Giriş Tarihi: 20-01-2014
İlkokul 3 ve 4. sınıfta pazardan aldığım civcivler öncekilerin aksine ölmedi. Art arda 2 yıl aldığım ikişer civcivi öldürmeden yetiştirmiştim. 3'ü dedemlere 1'i de ben yokken köydeki evimize ziyarete gelen misafirlere pilav olmuştu.
Aradan geçen uzun yıllar boyunca evde olmamam, başka uğraşılar bulmam ve bakacak yerim olmaması sebebiyle tavuk beslemek pek aklıma düşmedi. Ta ki geçen günlerde annem tavuk pişirene kadar. Fabrikalarda güneş görmeden ve kendi türünün kemik tozu vs ile beslenen herhangi bir tavuktu. Dişlerimi hiç yormadan somun ekmeğin içi gibi yumuşacık olan budu yedim. Ama bu etten ne tat aldım nede tavuk eti kokusu. Ama 2-3 hafta kadar önce yediğim köy tavuğu hiç öyle değildi. Eti parçalamak için defalarca çiğniyordum ve etleri birbirinden ayırırken bile buram buram gelen kokusu insanın iliklerine kadar işliyordu. Bu olaydan sonra kendi et ve yumurta tavuklarımı beslemeye karar verdim. Tabi gerçek köy yumurtası ve fabrika yumurtası arasındaki farkıda bizzat yiyerek gözlemledim(bu arada marketlerde satılan köy yumurtası değildi. Onların üretimide tamamen doğal yapılmıyor bildiğim kadarıyla.).

Yapılabilirlik(fizibilite) çalışmaları yapıyorum şu anda. Şu ana kadar bu başlığın büyük bir kısmını okudum ve çeşitli internet sitelerinde araştırmaya devam ediyorum.

Elimden geldiği kadar geleneksel yöntemleri kullanmak istiyorum. Kerpiç veya tahta bir kümes, ilaçsız tedavi vs... Tavukların yemeleri için fiğ, buğday, mısır, yeşillik ve kendim ve ailemin yemesi için sebze-meyve yetiştireceğim alanı olan, kümes kurup, yeşillik yetiştireceğim büyüklükte olan bir arazi düşünüyorum. Tabi sebzeler korumalı bir alanda olacak :-) . 3-4 dönüm fazlasıyla yeterli olur diye düşünüyorum. Belki köydeki tarlamıza giderim. 21 dönüm arazi var fakat şehre uzak olması caydırıcı bir durum olarak karşımda duruyor.

Lepistes deneyimimden biliyorumki zamanlarının büyük bir kısmını geçirecekleri kümes temiz olmalı ve yeni tavuklar kümese sokulmadan önce tecrit altında tutulur vs bunları biliyorum ama öncelikle okulumu bitirmeliyim(inşallah bu yıl bitecek).

Yumurta satayım tavuk satayım vs gibi işlerle pek ilgilenmiyorum. Bana yetecek kadar olsa yeter diye düşünüyorum.

Güzel ferik veya civciv bulursam bir yerden başlamayıda düşünüyorum bu yıl. Ama öncelikle hastalıklarla mücadele gibi konularda yeterli bilgi sahibi olmak istiyorum. Lepistes yetiştirirken hiç ilaç ve kimyasal kullanmadan sayılarını 10 ayda 3'ten 450'ye kadar çıkardım. Bu süre zarfında sadece 3 tanesi hastalık yüzünden öldü. Ama doğallık işini abartınca büyük bir katliam yaptım ve vicdan azabı çekerek bu işi bıraktım. Olay balıklara vişne vermem ile başladı. Akvaryuma vişneyi atınca büyük bir iştahla yediler. Bende attıkça attım vişneleri. Ama asidi bol olan bu meyve balıklarımın midelerinin yanarak ölmesine sebep oldu. Böyle bir katliamı bir daha yaşamamak için artık iyice araştırmadan, bilgi sahibi olmadan hiçbir canlıyı beslememeye karar verdim. Bu konuda araştırmalarım devam ediyor. Uygun şartların oluştuğu ilk fırsatta tavuk beslemeye başlamayı heyecanla bekliyorum.

baybar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-01-2014, 18:59   #2907
Ağaç Dostu

habiş's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi efe-can Mesajı Göster
Sn Habiş...Kuluçka olan tavuğu vazgeçirme yöntemleri "suya sokma vs " pek uygun bir yöntem değil. Her tavuk tan netice alınmıyor. Haycan kendini bulduğu yumurta üzerine atıyor. Aylar sürüyor bu arada zayıflıyor. En iyisi altına yumurta koymak. Ben aynı aynda iki tavuğu aynı günde kuluçkaya yatırıyorum. Yüz de yüz verim alınmadığından, ilk çıkanları çaktırmadan diğerinin altına bırakıyorum. Birisinin yumurtası bitince serbest bırakıyorum. Bir kaç günde normal yaşamına dönüyor....
Sayın efe-can konuyu ben tavuğu suya sokup çıkarsın demedim. Okumadım hatta. Sadece yardım isteyen arkadaşa çözümünü uygun başlıkta baştan sona kadar okusun diye önerdim.

Düzenleyen habiş : 29-01-2014 saat 20:22
Eski 29-01-2014, 19:59   #2908
Ağaç Dostu

Tavuk bu mevsimde suya konulursa sıkıntı olur.
Bir kaç gün asıl yattığı yerden başka bir yere koyun yine vazgeçer.

Eski 31-01-2014, 23:12   #2909
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 04-06-2012
Arkadaşlar merhaba

Konunun yeri değil ama saka kuşu başlığı çok hareketsiz buradan daha kolay yardım alırım diye düşündüm. Annem yavru saka kuşu bulmuş kanadı kırık hayvanın. Veterinere götürdü bir şey yapamayız kendisi düzelecek demişler ama kuş çok hareketli hiç durmuyor bu şekilde nasıl iyileşecek pek anlayamadım doğrusu. Sizce kendi kendine iyileşmesini beklemek doğru bir yol mu yoksa önerebileceğiniz bir şey var mı?

Mercani Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-02-2014, 21:06   #2910
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 01-02-2014
ben bir yerden topluca yumurta kolileri alsam mesala 100 koli bunları ufak kârla satsam iş yapabilirmiyim sadece bu iş üzerine yoğunlaşsam olurmu

mehmet-ali Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:53.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025